جوش واژینال و معرفی راهکارهایی برای درمان این مشکل

جوش واژینال توده‌ای پر از عفونت بوده که در نتیجه فولیکول مو یا غده در خارج از مهبل رخ خواهد داد. در حالی که جوش می‌تواند در هر قسمتی از بدن رخ دهد، اما عموما این نوع از جوش‌ها در خارج از مهبل (واژن)، لبه‌ها و یا ناحیه شکم به وجود می‌آیند. بعضی افراد ممکن است از اصطلاح آبسه به جای جوش استفاده کنند، اما در حقیقت آبسه‌ها عفونت‌های پوستی عمیق‌تر از جوش هستند.

بررسی کامل و جامع جوش واژینال

برخی از شرایط پوستی می‌تواند شبیه به جوش واژینال باشد، در حالی که اکثر آن‌ها به مرور زمان درمان می‌شوند، اما لازم است برای پیشگیری از ایجاد عفونت بیشتر به پزشک مراجعه کرد.

جوش واژینال
جوش واژینال

حقایقی صریح در رابطه با جوش واژینال:

اغلب آن‌ها با سوزش در ناحیه پوست آغاز خواهند شد، علت آن نیز همان باکتری‌های موجود در پوست می‌باشند. اگر جوش عفونتی بوده و به شدت آلوده باشد، پزشک ممکن است با استفاده از یک سوزن استریل خاص آن را از بین ببرد. در برخی از موارد که فرد به جوش واژینال مبتلا شود، می‌تواند با استفاده از چندین روش خانگی اقدام به درمان آن نماید.

علت‌های مختلف ایجاد جوش واژینال چیست؟

شرایط و عوامل مختلفی باعث به وجود آمدن جوش واژینال خواهند شد که در زیر با هم به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

مورد اول، باکتری‌های عفونی

جوش می‌تواند توسط باکتری‌هایی مانند استافیلوکوک اورئوس، اشرشیا کولی و Chlamydia trachomatis ایجاد شود.

مورد دوم، شرایط مربوط به پوست

بیماری پوستی نیز می‌تواند باعث ایجاد جوش واژینال شود و زمانی که باکتری‌ها یک فولیکول مو را آلوده می‌کنند، فولیکولیت رخ خواهد داد. این عفونت اغلب یک عارضه جانبی ناشی از اصلاح یا تحریک مو می‌باشد.

مورد سوم، وجود کیست‌ها

یکی دیگر از علت‌های رایج جوش واژن، کیست غده بارتولین است. این نوع کیست ناشی از عفونت غدد Bartholin بوده که در زیر پوست و در نزدیکی باز شدن واژن قرار دارد، در صورتی که کیست آلوده شود امکان به وجود آمدن جوش وجود خواهد داشت.

عفونت‌های قابل انتقال از راه جنسی

عفونت‌های منتقله از راه جنسی نیز می‌تواند علل اصلی جوش واژن باشد. طبق گزارشات بیمارستان سلطنتی زنان، بانوانی که دارای پوست چرب هستند یا افرادی که دارای رشد موهای ناحیه کمر می‌باشند به مراتب بیشتر در معرض آبسه واژن قرار خواهند گرفت.

درمان‌های خانگی برای این مشکل

طیف وسیعی از درمان‌های خانگی برای رفع  و بهبود این مشکل وجود دارد که هم‌اکنون به برخی از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

بررسی تاثیرات کمپرس آب گرم (نه داغ)

یک دستمال نرم را به آب گرم آغشته کرده و به مدت 10 تا 15 دقیقه بر روی جوش واژن بمالید. وان کوچک حمام را پر از آب گرم کرده و درون آن بمانید. شما می‌توانید از حلقه‌های پلاستیکی موجود در داروخانه نیز خریداری کرده و از آن‌ها به جای وان حمام استفاده کنید.

ناحیه مورد نظر را تمیز و خشک نگه دارید

جوش واژینال
جوش واژینال

جوش را با صابون ضدباکتریایی شستشو داده و سپس با استفاده از آب تمیز آبکشی کرده و به وسیله یک دستمال کاغذی، منطقه آسیب دیده را به آرامی خشک کنید. نکته قابل توجه این است که افراد نباید تحت هیچ شرایطی به جوش دست بزنند و همیشه قبل از تمیز کردن یا استفاده از پماد آنتی بیوتیکی موضعی، همواره دست‌ها را با آب و صابون بشویند.

استفاده از لباس زیر مناسب

زنان باید از پوشیدن لباس‌های تنگ اجتناب کرده و آن‌ها را به طور مرتب تعویض نمایند.

مصرف داروهای ضد درد و تاثیر آن

اگر جوش دردناک باشد، یک زن می‌تواند بدون دردسر از داروهایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن استفاده کند. لازم به ذکر است که اگر مصرف داروها منجر به کنترل درد نشدند، فرد مورد نظر باید به پزشک مراجعه کند. برخی از درمان‌های خانگی نیز می‌توانند باعث تحریک و یا آسیب بیشتر شوند، بنابراین فرد نباید بدون مشورت با پزشک از هر گونه لوسین، دستمال مرطوب و یا پماد استفاده کند.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر جوش با درمان‌های خانگی و یا داروهای بدون نسخه بهبود نیافت، حتما باید به پزشک مراجعه کرد. یک زن اگر علائم عفونت مانند خونریزی و یا حتی عفونت سیستمیک مانند تب را مشاهده کرد، باید به فکر درمان خود باشد و با قاطعیت این مسئله را مورد پیگیری قرار دهد. همراهان آسان طب؛ یک پزشک ممکن است برای درمان جوش واژن، نوعی از پماد آنتی بیوتیکی را تجویز نماید، فرد باید محل مورد نظر را با یک باند استریل بپوشاند تا زمان بهبودی کاهش یابد. جوش‌هایی که عمیق بوده و موجب عفونت باکتریایی بر لایه‌های داخلی پوست و لایه چربی شوند، ممکن است نیاز به درمان با آنتی بیوتیک‌های خوراکی یا داخلی داشته باشند. نوع آنتی بیوتیک تجویزی بستگی به ماهیت و شدت عفونت فرد دارد.

آیا این عوامل می‌توانند باعث جلوگیری از مشکل جوش واژن گردند؟

  • تعویض لباس زیر و رعایت بهداشت می‌تواند به جلوگیری از جوش واژینال کمک کند.
  • حداقل یک بار در روز با صابون ضد باکتری، بدن و ناحیه واژن خود را تمیز کنید.
  • شستن دست‌ها به طور منظم می‌تواند به کاهش وجود باکتری کمک نماید.
  • با این وجود، رعایت بهداشت تضمین نمی‌کند که یک زن مبتلا به جوش واژینال نگردد.

سایر نکات پیشگیری از این مشکل شامل موارد زیر خواهد شد:

  • کسانی که وزنشان را در حالت تعادلی حفظ می‌نمایند مانع از ایجاد برخی تغییرات پوستی خواهند شد و ممکن است خطر ابتلا به عفونت نیز تا حد زیادی کاهش یابد.
  • جدا کردن حوله و لباس زیر تاثیرات زیادی در کاهش خطر ابتلا به عفونت خواهد داشت.
  • تعویض کردن لباس زیر پس از تمرینات ورزشی می‌تواند به جلوگیری از عفونت کمک نماید.
  • اجتناب از استفاده برخی صابون‌ها و پودر می‌تواند بافت‌ها را در ناحیه واژن تحریک کرده و خطرات ابتلا به عفونت را کاهش دهد.

در صورتی که یک زن جوش‌های مزمن را تجربه نماید لازم است تا با پزشک در رابطه با روش‌های پیشگیرانه صحبت و مشورت نمایند.

جوش واژینال
جوش واژینال

به عنوان مثال احتمال دارد یک پزشک برخی از قرص‌ها را جهت کاهش میزان هورمون‌های تولیدکننده این جوش‌ها تجویز نماید که موجب خواهد شد تا عفونت کنترل شود.

نگاهی اجمالی بر روی این مقاله

در حالت ایده‌آل این جوش ظرف یک هفته کوچک خواهد شد، در صورتی که این جوش با درمان‌های خانگی بهبود نیابد لازم است تا برای مراقبت‌های پزشکی بیشتر به یک متخصص مراجعه کرد تا از ایجاد عفونت بیشتر جلوگیری شود.

منبع: http://asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا