آموزش از پوشک گرفتن بچه و نکات ضروری

از پوشک گرفتن بچه دغدغه خیلی از مادران است. مخصوصا مادرانی که قرار است اولین بچه شان را از پوشک بگیرند. شما میتوانید اینکار را از حدود 28 ماهگی به بعد آغاز کنید. ولی قانونی برای اینکار وجود ندارد. چون خیلی از کودکان را زودتر و خیلی ها را هم خیلی دیرتر از این زمان میتوان از پوشک گرفت. پس به جای تنبیه کردن و عصبانی شدن، در این کار صبور باشید. برای آغاز کار بهتر است پوشک به پای او باشد، ولی هر دو ساعت یکبار او را به دستشویی ببرید و از او بخواهید کارش را انجام دهد. در این بخش اطلاعاتی را درباره آموزش از پوشک گرفتن بچه تقدیم می کنیم.

از پوشک گرفتن بچه
از پوشک گرفتن بچه

از پوشک گرفتن بچه

اولین نکته برای از پوشک گرفتن کودک آنست که نباید در این مساله عجله کنید یا خشونت به خرج دهید. مهربانی و صبر دو اصل مهم برای این مساله است. مثلا وقتی کودک بارهای اول قرار است از توالت استفاده کند، ممکنست نتواند ادرار کند و حتی یبوست بگیرد. در این موارد به جای تنبیه کردن او باید به فکر بهداشت و سلامت او باشید.

خیلی از والدین سوال می کنند زمان از پوشک گرفتن بچه چه زمانی است؟ برای اینکار دو حالت وجود دارد. ممکنست خود کودک دوست داشته باشد از توالت استفاده کند یا مثلا ادای کسی را درآورد که به توالت می رود. در این صورت او آمادگی دارد. یا در غیر این صورت چند وقت یکبار از او سوال کنید که دوست دارد از توالت استفاده کند؟ او را تحت فشار قرار ندهید، بلکه باید با محبت و جایزه دادن او را تشویق کنید. اما به طور کلی اکثر محققان 28 ماهگی به بعد را پیشنهاد داده اند.

برای آموزش دستشویی رفتن کودکان ممکنست ماهها زمان لازم باشد. همچنین طی این مدت احتمالاً باید منتظر چندین بار توقف و سپس شروع دوباره باشید. گاهی کودکی در طی چند روز یا چند هفته، کنترل مثانه اش را به خوبی انجام می دهد، ولی ناگهان و بدون هیچ دلیل خاصی، به حالت اول برمی گردد و یا از شما خواهش می کند که برایش از پوشک استفاده کنید. این مساله خیلی عادیست و نباید نگران آن باشید.

به گفته محققان کودک برای اینکه دستشویی رفتن را یاد بگیرد، ابتدا باید مغزش تکامل یابد و سیستم عصبی مرکزی بتواند مثانه او را کنترل کند. وقتی هنوز مغز کودک کامل نیست، او بدون اختیار ادرار می کند. تقریبا از 28 ماهگی این امکان فراهم می شود. ولی بازهم عدد قطعی نمیتوان گفت و خیلی بچه ها دیر تر یا  زودتر میتوانند در توالت دستشویی کنند.

بهترین فصل برای از پوشک گرفتن بچه فصل بهار و تابستان است. برای شروع باید پوشک هم به پای بچه باشد، ولی دو ساعت یکبار خودتان او را به دستشویی ببرید. همچنین از او بخواهید هر وقت حس کرد نیاز به دستشویی دارد به شما اطلاع دهد.

در این ایام او را در خانه نگه ندارید، فقط وقتی بیرون رفتید خیلی مراقبش باشید.

آموزش از پوشک گرفتن بچه
آموزش از پوشک گرفتن بچه

شکست در از پوشک گرفتن بچه

اگر در زمینه از پوشک گرفتن بچه شکست خوردید باید علل آن را بررسی کنید :

مثلا گاهی وقتها بازگشت و کنترل نکردن ادرار، نشانه عفونت ادراری است. البته این مساله در پسرانی که ختنه شده اند به ندرت یافت می شود.

شب ادراری، طبیعی و نرمال است و اصلاح و تغییر رفتار یا مجازات، بر آن تاثیری نخواهد داشت. مهارت در کنترل ادرار در شب، کم کم بدست می آید و گاهی سالها طول می کشد. در این موارد اجازه دهید او شبها از پوشک استفاده کند و همچنین در روز شلوارهای مخصوص لایه دار به اون بپوشانید. این مساله نشان دهنده ناپایداری تصمیم و اراده والدین نیست، بلکه نشان دهنده درک و شعور آنهاست.

همچنین ممکنست تغییری در محیط زندگی کودک ایجاد کرده باشد که فکرش را از کنترل مثانه منحرف کند. مثلا نوزاد جدیدی در خانواده دنیا آمده باشد. یا مثلا کودک بیمار باشد یا در مهد کودکش مشکلی پیش آمده باشد. شما باید علت این مساله را بررسی کنید.

یک دلیل دیگر برای شکست در این مساله آنست که توالت رفتن، تازگی اش را برای کودک از دست می دهد و همچنین استفاده از پوشک، برای او راحت تر است.

یک پیشنهاد ما اینست که روند کارتان را عوض کنید. مثلاً اگر قبلاً از کودک می پرسیدید « آیا دوست داری از لگن استفاده کنی؟» الان به او بگویید «قبل از نشستن برای تماشای کارتون، از تو می خواهم بروی دستشویی!» و اگر در جواب شما گفت:«دستشویی ندارم.» به او بگویید:«تا وقتی این کار را نکند، تلویزیون روشن نخواهد شد.»

از پوشک گرفتن بچه
از پوشک گرفتن بچه

نکاتی برای از پوشک گرفتن بچه

  • در مورد پسران پس از پایان دو سالگی اقدام به از پوشک گرفتن او کنید.
  • با زبان کودکانه فواید استفاده از لگن را برایش بازگو کنید.
  • در مراحل اولیه گرفتن از پوشک، اگر فرزندتان در خانه دسته گلی آب داد هرگز او را تنبیه و یا سرزنش نکنید. تنها کافیست به او تذکر دهید و او را با مهربانی تمیز کنید.
  • هر دو ساعت یک بار بین وعده های غذا فرزندتان را روی لگن بنشانید.
  • یک اسم رمز یا علامتی را برای اعلام نیاز به دستشویی به کودکتان آموزش دهید.
  • در این زمینه، کودکتان را با سایر کودکان مقایسه نکنید.
  • حدود 1 الی 3 دقیقه بعد از هر وعده غذا او را روی لگن بنشانید.
  • کودک را بیشتر از 5 الی 8 دقیقه روی لگن نگه ندارید. اجبار به نشستن طولانی مدت کار صحیحی نیست.
  • به خاطر داشته باشید که کودک در هوای سرد زودتر و بیشتر نیاز به دفع ادرار پیدا می کند.
  • تا حد امکان قبل از خواب و یا حین خواب به کودک مایعات و شیر ندهید تا جای خود را خیس نکند.
  • برای نشاندن کودک روی لگن از زور و خشونت نباید استفاده کنید.
  • همچنین نباید نشستن روی لگن برای کودک جنبه بازی و سرگرمی داشته باشد.
  • برای استفاده موفقیت آمیز از لگن به کودک جایزه دهید، اما باج نه. شاید از خود بپرسید فرق باج و جایزه در چیست؟ باج را پیش از انجام کار و جایزه را پس از انجام کار می دهند.
  • قبل و بعد از خواب روزانه و یا شبانه کودک را روی لگن بنشانید.
  • بعد از 2 یا 3 بار استفاده موفقیت آمیز از لگن دیگر به او پوشک نپوشانید و فقط از شورت یا شلوار استفاده کنید.
از پوشک گرفتن بچه
از پوشک گرفتن بچه

پیامدهای تنبیه کردن کودک

  •  ایجاد احساس تلخ گناهکار بودن در کودک
  • لطمه زدن به اعتماد به نفس او
  • بدبین و بی اعتماد کردن کودک نسبت به شما
  • تحریک کودک برای مقابله به مثل (ممکن است برای لجبازی با شما عمداً شلوار خود را کثیف کند.)
  • فراهم ساختن زمینه های ابتلا کودک به بیماری های جسمانی نظیر یبوست، سنگ کلیه، و سنگ مثانه
آموزش از پوشک گرفتن بچه
آموزش از پوشک گرفتن بچه
آموزش از پوشک گرفتن بچه
آموزش از پوشک گرفتن بچه

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره آموزش از پوشک گرفتن بچه تقدیم تان کردیم بهره کافی را برده باشید. اگر شما در این زمینه تجربه دیگری دارید لطفا در بخش دیدگاهها بیان کنید تا دیگران از آن استفاده کنند.

منبع : https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا