کمک به سگ در حال خونریزی در 6 ناحیه بدن

پا ها و دست های یک سگ در مقابل شیشه شکسته، میخ ها و سایر اشیاء تیز آسیب پذیر می باشند و در صورتی که بریده شوند به شدت خونریزی خواهند کرد. یک گوش زخمی نیز به شدت خونریزی می کند، به دلیل این که پوست روی گوش بسیار نازک می باشد. در این مورد فورا باید به کمک حیوان بشتابید ، شاید شما آگاه نباشید که برای کمک به سگی که دچار خونریزی شده باید چه اقداماتی انجام دهید بنابر این ما تصمیم گرفته ایم که این مطلب را به اقدامات ضروری در کمک به سگ در حال خونریزی بپردازیم تا در صورت هرگونه مشکل مشابه بتوانید سریعا جلوی خونریزی را بگیرید و پیشرفت مشکل جلوگیری نمایید.

کمک به سگ در حال خونریزی

کمک به سگ در حال خونریزی

همراهان مجله ی پزشکی آسان طب ؛ در تمام آسیب های منجر به خونریزی، هدف اصلی از کمک های اولیه جلوگیری از خونریزی بیش از حد می باشد، که ممکن است منجر به شوک گردد. علامت های شوک شامل لثه لک دار و یا سفید، ضربان قلب تند و یا تنفس سریع می گردد. هنگامی که از زخمی خون فوران می کند، یعنی یک شریان پاره شده است. این مسئله نیازمند توجهات سریع و حرفه ای می باشد.

این که چگونه از سگتان پرستاری کنید بستگی به مکان و وسعت خونریزی خواهد داشت. راهنمای مراقبت از سگ، در رابطه با کمک های اولیه جهت قسمت های مختلف بدن سگ به شما کمک می کند. در ادامه با ما همراه باشد.

کمک به سگ در حال خونریزی در سر یا بدن ( تن )

مرحله اول : در صورت نیاز سگ را مهار کرده و  به آرامی به سگ نزدیک گردید، با صدایی قوت قلب دهنده با او شروع به صحبت کنید. سپس یک بند را دور گردن سگ بگردانید، بعد آن را دور یک جسم ثابت قرار بدهید. سگ را مقابل این جسم آورده و طناب را گره بزنید، بنابراین سگ نمی تواند سر خود را تکان بدهد. جهت حفاظت از خود پوزه سگ را ببندید.

مرحله دوم : زخم را با یک گاز استریل یا دستمالی تمیز و تا خورده بپوشانید.

مرحله سوم : یک لباس کنه پاره یا وسیله نرم دیگری را اطراف مرهم پیچیده و گره یا چسب به اندازه ای سفت که پانسمان را نگه دارد، بزنید.

مرحله چهارم : سگ را سریعا به دامپزشکی انتقال بدهید.

کمک به سگ در حال خونریزی در شکم 

مرحله اول : در صورت نیاز سگ را مهار کرده و در حالی که با لحن اطمینان بخشی صحبت می کنید به سگ نزدیک گردید. جهت محافظت از خودتان به سگ پوزه بند بزنید.

مرحله دوم : اگر زخم روی سینه بود و یک صدای مکش شنیده می شد زخم را به اندازه کافی محکم ببندید تا از ورود هوا جلوگیری گردد و سریعا سگ را به دامپزشکی انتقال دهید، در غیر این صورت به مرحله ی سوم بروید.

مرحله سوم : اگر جسم خارجی ، نظیر تیر، در بدن وجود داشت به هیچ عنوان برای خارج کردن آن تلاش نکنید. اطراف محل زخم را با پارچه ی تمیز، پانسمان استریل و دستمال های بهداشتی قرار بدهید و اطراف محل زخم را محکم باندپیچی نمایید. سگ را سریعا به دامپزشکی برسانید.

مرحله چهارم : مو های اطراف زخم را کوتاه نمایید.

مرحله پنجم : زخم را چک کنید که شیشه یا جسم خارجی در آن نباشد، در صورتیکه جسمی مشاهده کردید آن را با دست یا یک موچین درآورید، اگر وقتی پوست را تکان می دهید بافت زیر آن حرکت کرد احتمالا زخم به بخیه نیازمند است.

مرحله ششم : روی زخم را به طور و با فشار آب بریزید.

مرحله هفتم : روی زخم را با استفاده از پارچه ی تمیز ، پانسمان استریل و دستمال های بهداشتی بپوشانید.

مرحله هشتم : دست خود را روی پارچه گذاشته و محکم فشار بدهید.

مرحله نهم : فشار دادن را ادامه بدهید تا خونریزی متوقف گردد. اگر خون به پارچه نفوذ کرد، پارچه را باز نکنید و روی آن را با پارچه های بیشتری پوشانده و فشار بدهید تا خونریزی متوقف گردد.

مرحله دهم : روی پارچه ها را با نوارهای پارچه ای و یا مواد دیگری با جنس نرم پوشانده و آن را گره زده و یا با چسب محکم نمایید تا پانسمان را نگه دارد.

مرحله یازدهم : در صورتیکه زخم آنقدر عمیق است که نیاز به بخیه دارد سگ را سریعا به دامپزشکی برسانید.

کمک به سگ در حال خونریزی
کمک به سگ در حال خونریزی در نواحی دست، پا یا دم

مرحله اول : در صورت نیاز سگ را مهار کرده و به آرامی به سگ نزدیک شده و با صدایی قوت قلب دهنده با او صحبت کنید.

مرحله دوم : مو های اطراف ناحیه صدمه دیده را کوتاه نمایید.

مرحله سوم : زخم را برای وجود شیشه یا سایر اجسام خارجی بررسی نمایید . در صورتیکه مشاهده شد، جسم را با انگشتان خود یا موچین خارج نمایید. اگر بافت زیر زخم، زمانی که شما پوست را تکان می دهید، باز گردد، احتمالا زخم نیازمند بخیه می باشد.

مرحله چهارم : زخم را کاملا با آب تمیز شستشو داده و از استفاده از ضد عفونی کننده های خانگی که می توانند در زمان استفاده باعث درد گردند ، اجتناب نمایید.

مرحله پنجم : زخم را با یک پارچه تمیز و یا باند استریل بپوشانید.

مرحله ششم : دست خود را بر روی باند گذاشته و محکم فشار بدهید.

مرحله هفتم : فشار را بر روی پارچه تا متوقف شدن خونریزی حفظ نمایید. اگر زخم پارچه را خیس نمود، به هیچ عنوان آن را بر ندارید. پارچه بیشتر استفاده کرده و به فشار دادن تا توقف خونریزی ادامه بدهید. در صورتیکه خونریزی پس از 5 دقیقه متوقف نشد، تا انتقال سگ به دامپزشکی همچنان به فشار دادن روی زخم ادامه بدهید.

مرحله هشتم : یک لباس کنه پاره یا وسیله نرم دیگری را اطراف مرهم پیچیده و گره یا چسب به اندازه ای سفت که پانسمان را نگه دارد، بزنید. از پایین زخم شروع کرده و رو به بالا بپیچید.

مرحله نهم : در صورتیکه زخم به قدری عمیق است که نیاز به بخیه دارد، سگ را از ایستادن بر پای صدمه دیده حفظ نموده و سریعا حیوان خانگی خود را به دامپزشکی منتقل کنید.

 

 

منبع : https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا