علت ایجاد زگیل‌های نخی و راه‌های از بین بردن آن‌ها

زگیل‌های نخی از برآمدگی‌های بلند و نازک پوست ساخته شده‌اند که به آن‌ها ظاهری متمایز می‌دهد. این نوع از زگیل‌ها اغلب در اطراف چشم و لب ایجاد خواهند شد. زگیل‌های نخی بی‌ضرر بوده و معمولا بدون درمان ناپدید می‌شوند اما با این حال بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که آن‌ها را از بین ببرند. باید توجه داشت که از بین بردن این زگیل‌ها در خانه ممکن است عوارض بدی را به همراه داشته باشد به همین خاطر بهتر است این کار توسط پزشک انجام گیرد. در این مقاله به نحوه شناسایی زگیل‌های نخی، پیشگیری، درمان و معرفی برخی داروهای خانگی جهت از بین بردن این زگیل‌ها خواهیم پرداخت.

زگیل‌های نخی

شناسایی زگیل‌های نخی

این نوع از زگیل‌ها ظاهر غیرمعمولی داشته و مشخصات آن‌ها به شرح ذیل می‌باشند:

  • از برآمدگی‌های پوست تشکیل شده و می‌توانند طولی بین 1 یا 2 میلی‌متر داشته باشند.
  • معمولا در اطراف چشم و لب ایجاد می‌شوند.
  • در رنگ‌های قهوه‌ای، صورتی و زرد وجود دارند.
  • معمولا به صورت تکی و مجزا ایجاد می‌گردند نه به صورت خوشه‌ای.

این نوع از زگیل‌ها همانند سایر زگیل‌ها توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می‌شوند. این ویروس می‌تواند از طریق پوست به پوست گسترش یافته و اگر در پوست پارگی وجود داشته باشد مسلما خطر بروز عفونت نیز به نسبت بیشتر خواهد بود.

بررسی درمان پزشکی زگیل‌‎های نخی

همراهان مجله پزشکی آسان طب همانطور که گفته شد زگیل‌های نخی که با نام زگیل‌های رشته‌ای نیز شناخته می‌شوند اغلب با گذشت زمان ناپدید می‌شوند اما اگر این زگیل در صورت ایجاد شود افراد بسیاری به دنبال از بین بردن آن می‌باشند که باید برای انجام این کار حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایند. باید توجه داشت که راه‌های بسیاری برای از بین بردن زگیل‌های نخی وجود دارد اما در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای HPV وجود ندارد، بنابراین زگیل می‌تواند دوباره ظاهر شود. در ادامه باید گفت که پزشک ممکن است روش‌های قید شده زیر را برای از بین بردن زگیل‌های نخی به افراد توصیه نماید:

  • استفاده از کرم‌های موضعی حاوی 5-فلوروراسیل، ایمی کیمود و بنزوئیل پراکسید
  • بریدن زگیل‌ها توسط پزشک برای از بین بردن آن‌ها که البته پزشک ممکن است برای افزایش اثربخشی این کار را چندین بار تکرار نماید.
  • سوزاندن زگیل با استفاده از لیزر یا جریان الکتریکی
  • قرار دادن نیتروژن مایع بر روی زگیل که البته در این روش ممکن است قبل از اینکه زگیل از بین برود درمان‌های متعددی صورت گیرد و بسیار دردناک باشند.
  • استفاده از ماده شیمیایی کانتاریدین برای از بین بردن زگیل

زگیل‌های نخی

پزشک برای آن دسته از زگیل‌هایی که به راه‌های بالا پاسخ مناسبی نداده و به خوبی عمل نمی‌کنند، راه‌های زیر را پیشنهاد خواهد داد:

  • لیزر
  • پوست انداختن‌های شیمیایی
  • ایمونوتراپی

در نظر داشته باشید که اگر فردی دارای سیستم ایمنی ضعیف و یا دچار بیماری‌های مزمن یا شرایطی مانند ایدز باشد، از بین بردن زگیل‌ها دشوارتر خواهد شد.

درمان‌های خانگی برای از بین بردن زگیل رشته‌ای

چندین درمان خانگی برای از بین بردن زگیل‌های نخی وجود دارند اما این روش‌ها هنوز به اثبات نرسیده‌اند و جامعه پزشکی معتقد به ایمنی و اثربخشی داروهای خانگی برای از بین بردن زگیل نمی‌باشند. زگیل‌های نخی در مناطق حساسی ظاهر می‌شوند بنابراین تلاش برای از بین بردن آن‌ها با داروهای خانگی می‌تواند باعث بروز زخم شود. نکته حائز اهمیت این است که افراد نباید به هیچ وجه از روش‌های انجمادی در قسمت‌های حساس بدن استفاده نمایند. در این قسمت از مقاله به معرفی برخی از داروهای خانگی برای رفع زگیل‌های رشته‌ای خواهیم پرداخت:

اسید سالیسیلیک: با استفاده از یک پارچه مرطوب یک محصول حاوی این ماده شیمیایی را بر روی زگیل قرار داده و برای اثربخشی بیشتر ناحیه مورد نظر را با آب گرم نرم نمایید. در این روش ممکن است از بین بردن زگیل چند هفته زمان ببرد.

سرکه سیب: این سرکه حاوی اسید استیک بوده که ممکن است به کوچکتر شدن زگیل و در نهایت نابوی آن منجر شود. فرد باید در این روش مقداری پنبه را در سرکه سیب فرو برده و آن را بر روی زگیل خود قرار دهد. با این حال، این روش خیلی توصیه نمی‌گردد زیرا ممکن است پوست را بسوزاند.

زگیل‌های نخی

نکته قابل توجه اینجاست که به محض بروز هر گونه درد و یا سوزش پس از استفاده هر کدام از روش‌های درمان خانگی آن را قطع نمایید. درمان‌های خانگی برای افرادی که به دیابت مبتلا می‌باشند نیز ممکن است خطرناک واقع شود.

4 علت ایجاد زگیل‌های نخی

چهار علت زیر باعث می‌شود که فرد به زگیل‌های نخی مبتلا شود:

  1. برش بر روی پوست
  2. سیستم ایمنی ضعیف
  3. پوست مرطوب و گرم
  4. قرار گرفتن در معرض ویروس HPV به صورت پی در پی

جلوگیری از پیدایش زگیل‌های نخی

افراد می‌توانند خطر ابتلا به ویروس HPV را با اعمال واکسن و استفاده از کاندوم‌های بهداشتی در طول فعالیت جنسی تا حد زیادی کاهش دهند. در نظر داشته باشید که فرد مبتلا به ویروس HPV می‌تواند با رعایت نکات زیر از انتقال آن به دیگران تا حد زیادی بکاهد:

  • شستشوی دست‌ها به طور منظم خصوصا پس از پیدایش زگیل
  • خودداری از برداشتن زگیل و دست زدن به آن
  • پاکسازی و خشک کردن پوست
  • پوشش ناحیه آسیب دیده توسط باند
  • حتما آزمایش HPV را انجام دهید حتی اگر علائمی در شما بروز نکرده باشد زیرا بسیاری افراد از وجود این نوع ویروس بی‌اطلاع هستند.

زمان مناسب جهت مراجعه به پزشک

زگیل‌های نخی

زگیل‌های نخی خوش‌خیم هستند این بدان معناست که آن‌ها سرطانی نمی‌باشند اما می‌توانند برای بسیاری از افراد ناراحت‌کننده باشند. در نظر داشته باشید که اگر هر یک از علائم زیر را پس از بروز زگیل رشته‌ای مشاهده نمودید باید به پزشک مراجعه نمایید:

  • خارش
  • خون‌ریزی
  • درد
  • تحریک

بسیاری از افراد این نوع از زگیل‌ها را به دلایل زیبایی از بین خواهند برد.

خلاصه‌ای از مقاله زگیل‌های نخی یا رشته‌ای

زگیل‌های نخی که با نام زگیل‌های رشته‌ای نیز شناخته می‌شوند از برآمدگی‌های نازک و رشته‌ای پوست تشکیل شده‌اند. این زگیل‌ها سرطانی نبوده و به ندرت عوارض ایجاد می‌کنند و اغلب بدون درمان ناپدید خواهند شد، با این حال زگیل‌های نخی بسیار مسری بوده و ممکن است باعث احساس تحریک و خارش در افراد گردند، بنابراین اشخاص بسیاری برای از بین بردن هر چه سریع‌تر این زگیل‌ها سراغ راهکارهای درمانی خواهند رفت.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫1.5/5 ‏‫(2 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا