معرفی داروی میکونازول نوعی ضد قارچ قوی

بسیاری از بانوان در طول زندگی زناشویی خود دچار بیماری‌های مقاربتی مانند انواع قارچ‌ها و عفونت‌های مهبلی می‌شوند که این عوارض در صورت تشخیص به موقع و شروع درمان معمولا بی‌خطر بوده و به راحتی ریشه کن می‌شوند البته شایان ذکر است که در صورت درمان و عدم رعایت نکات ایمنی امکان ابتلای دوباره به این بیماری‌ها وجود دارد. به دلیل محیط گرم و مرطوب مهبل، این ناحیه همیشه در معرض انواع قارچ‌ها و عفونت‌ها قرار دارد و به همین سبب دختران مجرد نیز به این بیماری‌ها دچار می‌شوند. داروی میکونازول که معمولا به شکل پماد و شیاف کاربرد دارد یکی از مهمترین داروها در درمان این نوع عفونت‌ها به شمار می‌آید. به دلیل اهمیت بهداشت بانوان ما تصمیم گرفتیم در این مطلب از خصوصیات و مکانیسم اثر داروی میکونازول بیشتر صحبت کنیم.

داروی میکونازول

مشخصات کلی داروی میکونازول

داروی میکونازول (Miconazole) را که با نام های تجاری و اختصاری Gyno ،Daktarin ،Daktarin در بازار و داروخانه ها به فروش می رسد می توان در دسته دارویی ضد قارچ ها قرار داد و طبق گفته ی پزشکان اعلام کرد که میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم است و به همین سبب برای تهیه داروی میکونازول از داروخانه های معتبر نیازی به داشتن نسخه پزشک نمی باشد و داروخانه ها می توانند این دارو را در اختیار فرد متقاضی قرار دهند. این داروی ضد قارچ، برای درمان عفونت دهان ، درمان بثورات و عفونت های ناحیه مهبل و همچنین دیگر عفونت های پوستی، مورد استفاده قرار می گیرد. می توان گفت عمده ی کاربرد داروی میکونازول در درمان کاندیدیاز جلدی و مهبلی-فرجی ناشی از کاندیدا آلبیکنس و سایر گونه‌های کاندیدا، درمان کچلی بدن، کشاله ران و پا ناشی از ترکوفیتون روبروم، تریکوفیتون منتاگروفیس و اپیدرموفیتون فلکوزوم، درمان تینه آورسیکالر ناشی از مالاسزیا فورفور و درمان کچلی سر، ریش و پارونشیا، می باشد.

اشکال و نکات مهم در خصوص مصرف داروی میکونازول

بهتر است بدانید که داروی میکونازول به شکل های کرم مهبل، کپسول، پماد، ژل، پودر در داروخانه ها و در دسترس عموم قرار دارد. بنا بر گفته ی متخصصین بهترین زمان مصرف دارو در شکل ژل (۴ بار در روز، بعد از غذا) و در صورت ژل دندان (یک بار در هفته به مدت ۳ هفته) و در انواع دیگر دارو (۱ تا ۲ بار در روز) و همچنین اندازه دوز مجاز مصرفی دارو در درمان عفونت های مهبل (۱ تا ۵ گرم)، کپسول (1 تا ۱ / ۲ گرم)، درمان عفونت های مصرفی پوستی (طبق دستور)، کرم (۱ تا ۱۰۰ میلی گرم) اعلام شده است.

چگونگی تأثیر داروی میکونازول

داروی میکونازول

داروی میکونازول یک ایمیدازول, متوقف کننده رشد قارچ ها به حساب می آید و در صورت غلظت بیشتر، قادر است به طور کلی قارچ ها را از بین ببرد. داروی میکونازول، بیوسنتز ارگوسترول یا سایر استرول‌ها را مهار می‌کند وباعث ایجاد آسیب در غشاء سلولی قارچ و تغییر نفوذپذیری آن می‌شود که می‌تواند به از دست دادن اجزاء ضروری داخل سلول منجر شود. اثرات این دارو ظرف ۲ تا ۳ روز پس از شروع درمان با دارو، ظاهر می شوند و ضمنا این اثرات مدت ۱۲ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن دوام خواهند داشت. یادآور می شویم که همانند بسیاری از داروهای دیگر این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک، دور از دسترس کودکان نگهداری شود و حتما دوره درمان با این دارو را کامل کنید، حتی اگر احساس بهبودی نمودید، زیرا ممکن است منشأ عفونت هنوز فعال باشد و قطع بی موقع درمان سبب عود مجدد علائم بیماری گردد. اما اگر پس از مصرف دارو، دچار ظاهر جوش با تنگی نفس گشتید، مصرف دارو، را قطع کرده و سریعا تحت نظر پزشک قرار بگیرید.

آشنایی با عوارض جانبی داروی میکونازول

داروی میکونازول جزء داروهای کم خطر به حساب می آید و نمی توان گفت دارای عوارض جانبی خاصی است و به غیر از سوزش های موضعی، از عوارض دیگر نوع خوراکی این دارو، می توان به تهوع و استفراغ اشاره نمود.

نکات احتیاطی مهم در مصرف داروی میکونازول

داروی میکونازول

اگر به بیماری های زیر مبتلا هستید حتما قبل از شروع مصرف داروی میکونازول با پزشک معالج خود مشورت کنید.

اگر به سنگ مثانه مبتلا هستید.

اگر مشکلات کبدی دارید.

اگر داروهای دیگری را مصرف می کنید.

√مصرف دارو برای زنان حامله: چون مفید بودن این دارو برای مصرف در دوران حاملگی به اثبات نرسیده است، لذا بهتر است با پزشک مشورت شود.

√مصرف دارو برای زنان شیرده: چون مفید بودن اینگونه زنان، ثابت نشده است لذا بهتر است با پزشک مشورت گردد.

√مصرف دارو برای کودکان و اطفال: کاهش دوز مصرفی مجاز دارو، ضرورت دارد (ژل خوراکی)

√مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال: اشکالی ندارد.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا