اطلاعات دارویی کدئین و سولفات مرفین

کدئین و سولفات مرفین هر دو جزو داروهای ضد درد مخدر و از گروه مرفین ها هستند. استفاده درست از آنها برای تسکین درد اشکالی ندارد. اما زیاده روی در مصرف آن ها عوارض خیلی بدی برای شما دارد و وابستگی می آورد. در این بخش درباره اشکال دارویی کدئین، مقدار مصرف آن و … اطلاعاتی را تقدیم می کنیم. همچنین سعی می کنیم شما را با سولفات مرفین بیشتر آشنا کنیم.

کدئین از جمله داروهای مسکن

کدئین Codein phosphate & Sulfate از داروهای ضد درد مخدر و از گروه مرفین می باشد . اثر ضد درد آن یک ششم 1/6 قدرت مرفین است. بدنبال مصرف این دارو امکان پیدایش یبوست واعتیاد وجود دارد. اثر وقفه ای آن بر مرکز تنفس و تهوع و استفراغ پس از مصرف دارو کمتر از مرفین است .

کاربرد کدئین بیش از 60 میلی گرم اغلب موجب بیقراری و هیجان و تحریک مرکز سرفه می گردد. کدئین یک داروی ضد سرفه قوی است و لذا اکثرا جزء ترکیبات تشکیل دهنده یک شربت سینه می باشد. از این ترکیب داروئی همچنین جهت تقویت اثر داروهای ضد درد دیگر (نظیر آسپیرین) نیز استفاده می شود .

موارد مصرف کدئین

برای تسکین درد و به عنوان داروی ضد سرفه مصرف می گردد. ممکن است از دارو به عنوان مسکن قبل یا بعد از اعمال جراحی استفاده شود .

مقدار مصرف

به صورت قرص، شربت و شکل تزریقی جهت تزریق در عضله (ملح سولفات) و جهت تزریق زیر جلدی (ملح فسفات) وجود دارد .

جهت تسکین درد در بالغین 30 میلی گرم هر 3 تا 4 ساعت یکبار و به عنوان داروهای مسکن سرفه 5 تا 10 میلی گرم در همین فواصل زمانی مصرف می گردد. در اطفال دوز ضد درد دارو 3 میلی گرم / کیلوگرم در 6 روز منقسم روزانه و جهت تسکین سرفه 1 تا 5/1 میلی گرم / کیلوگرم / روز (در 6 روز) می باشد .

 اطلاعات دارویی کدئین و سولفات مرفین

اطلاعات دارویی سولفات مرفین

یک محلول استریل از مرفین جهت مصرف از راه تزریقی است و معمولا بر حسب کارخانه سازنده دارای 8-10 -15 یا 30 می لیگرم در هر میلی لیتر می باشد .

مقدار 10 میلی گرم برای 70 کیلوگرم وزن بدن از طریق تزریق زیر جلدی یک دوز آغازی مناسب می دانند ، زیرا در 70 درصد بیماران سبب تسکین دردهای متوسط یا شدید می گردد و عوارض نیز شایع نیست. به گزارش آسان طب دوز های بعدی مرفین با نظر پزشک معالج و پاسخ بیمار به تزریق اولیه ممکن است کمتر یا بیشتر باشد.

متوسط دوز خوراکی در بالغین 8 تا 20 میلی گرم می باشد و مطالعات نشان داده که تاثیر دارو از این طریق تنها یک ششم تا یک پانزدهم تاثیر از طریق تزریقی است .

اطلاعات دارویی نشان می دهد بندرت ممکن است سولفات مرفین را از طریق وریدی (در فوریت های درمانی) تزریق کرد  دوز معمول در این مواقع 4 تا 10 میلی گرم می باشد. اثر ضد درد دار و بلافاصله آغاز و پس از 20 دقیقه بحداکثر میرسد و اثرات وقفه ای آن بر تنفس نیز در مدت 10 دقیقه ظاهر می گردد.

دوز دارو در اطفال بر اساس وزن بدن و با نظر پزشک معالج باید محاسبه گردد.

کدئین

کدئین ها جزو داروهای مسکن هستند و وقتی ما دچار درد وحشتناکی شده ایم که نیمتوانیم ان را تحمل کنیم از کدئین استفاده میکنیم.

اما باید بدانیم که این کدئین ها مخدر هستند و اگر بلافاصله بعد از هر دردی ان را بخورید بدنتان به ان عادت کرده و مدام باید بعد هر دردی از ان استفاده کنید. وگرنه درد قابل تحمل نیست.

همچنین کم کم بدنتان به ان عادت میکند  و حتی بعد مصرف ان هم دردتان کم نمی شود.

کدئین

کدئین ها نوعی مسکن و تسکین دهنده هستند . ما در مواقعی که درد شدیدی داریم میتوانیم از ان استفاده کنیم. توجه کنید کدئین ها ابنبات نیستند که هر وقت خواستید ان را بخورید. چون کدئین خاصیت اعتیاد اوری و مخدر دارد و کم کم بدنتان به ان عادت می کند. پس از ان وقتی درد دارید مصرف کدئین تاثیری بر شما نخواهد گذاشت. پس زیاده روی نکنید.

منبع : asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا