شرایط نگهداری و کاشت درخت گردو از سیر تا پیاز

انواع مختلفی از درخت گردو وجود دارد اما دستور العمل کاشت این گونه‌ها تقریبا یکسان است، به دلیل وجود انواع مختلفی از این گیاه و تفاوت در برابر آفات و بیماری‌ها، بهترین گزینه نوع آجیلی این گیاه است، درختان گردو آجیل‌‌های خوش طعم و چوب با دوامی دارند. آجیل دهی درخت گردو ممکن است 10 سال بطول انجامد و همچنین برای داشتن الوار مناسب از تنه‌ی درخت به 30 سال زمان نیاز دارید. اگر می‌خواهید در باغچه‌ی خانه‌ خود یک درخت گردو داشته باشید بهتر است قبل از هر اقدامی بدانید که گردو همسایه‌ی خوبی برای درخت‌های اطراف خود نیست، این گیاه مواد شیمیایی از خود تولید کرده و این مواد را از طریق ریشه به خاک منتقل می‌کند که باعث می‌شود گیاهان نزدیک درخت خشک شوند. برای مثال درخت کاج در نزدیکی درخت گردو رشد نمی‌کند و خشک می‌شود، سبزی‌ها و گوجه فرنگی نیز در نزدیکی این گیاه خشک می‌شوند.

درخت گردو

کاشت درخت گردو و آماده سازی خاک

گیاه را در شیب تند و دامنه‌ی تپه‌ها نکارید، برای کاشت درخت گردو مجله پزشکی آسان طب به شما همراهان گرامی توصیه می‌کند که نهال را در فاصله‌ی 90 سانتیمتری سطح زمین بکارید. خوب است قبل از کاشت نهال در پایین‌تر از سطحی که اقدام به گذاشتن نهال در زمین می‌کنید مقداری کمپوست بریزید، سطحی که کمپوست را قرار می‌دهید باید از سطحی که ریشه‌ی نهال را در آن می‌گذارید، بزرگتر باشد. بر روی کمپوست کمی خاک بریزید و بعد از آن نهال را بر روی آن در گودال قرار دهید، قطر گودال حداقل دو برابر نهال باشد. فضای اطراف نهال بهتر است از علف‌های هرز پاکسازی شود همچنین از فشرده شدن خاکی که نهال در آن کاشته می‌شود جلوگیری کنید.

نهال گردو در هنگامی که کاشته می‌شود باید دقت کرد که در خاک، خاکستر یا اکسید آهن وجود نداشته باشد زیرا این مواد باعث از بین رفتن نهال می‌شوند. اگر می‌خواهید با استفاده از دانه‌های درخت گردو یک درخت بکارید می‌توانید مستقیما بدون شکستن پوسته، آن را بکارید اما دقت کنید قبل از خشک شدن پوسته‌ی دانه‌ی گردو و زمانی که هنوز دانه مرطوب است این کار را انجام دهید، البته قبل از کاشت بهتر است که پوسته را جدا کنید، به همین دلیل دانه را به مدت سه روز در یک ظرف آب بگذارید و زمانی که پوسته خوب نرم شد با استفاده از دست آن را جدا کنید. دانه‌های گردو در پاییز رسیده و کامل می‌شوند اما برای کاشت دانه‌های گردو تا بهار صبر کنید، در طول این مدت بهتر است دانه‌ها مرطوب بمانند، نگهداری از آن‌ها در یخچال فکر خوبی است.

آبیاری درخت گردو

درخت گردو

همه‌ی گیاهان در ابتدای کاشت نیاز به آبیاری بیشتر و منظم دارند، درخت گردو هم در ابتدای رشد نیاز به آبیاری منظم و بیشتری دارد. در دو سال اول هفته‌ای یک بار آبیاری برای گیاه کافی است، با رشد درخت نیاز آن به آب هم کمتر می‌شود ولی اجازه ندهید خاک گیاه خشک شود، در هنگام آبیاری دقت کنید آبیاری بیش از نیاز می‌تواند برای گیاه آسیب زننده باشد. بعد از دو یا سه سال درخت نیاز به آبیاری ندارد و فقط لازم است در فصل‌های گرم سال هر ماه دو یا سه بار به درخت آب بدهید.

درخت گردو را با فاصله بکارید، معمولا گیاهانی که برای تولید میوه کاشته می‌شوند در اطرافشان برای رشد شاخ و برگ‌های خود به فضا نیاز دارند، به شما همراهان گرامی توصیه می‌کنیم درخت گردو از هر طرف 7 متر فضای آزاد داشته باشد البته درختان گردویی که هدف، استفاده از چوب آن‌ها می‌باشد نزدیکتر به هم کاشته می‌شوند تا بصورت مستقیم ارتفاع بگیرند. رشد درخت گردو بیشتر بستگی به نوع درخت و شرایط محیطی دارد، درختان گردو می‌توانند در شرایط مساعد تا 25 متر ارتفاع بگیرند و سالی یک سانتی متر هم به قطر درخت اضافه می‌شود.

کود دهی به درخت گردو

زمان مناسب برای کود دهی به درخت گردو زمانی است که درخت قدری رشد کرده و حداقل 10 سانتیمتر قطر داشته باشد، همچنین یک و نیم متر هم ارتفاع درخت باشد، فصل مناسب کود دهی اوایل فصل بهار است، گزینه‌های مناسب برای کود‌ دهی گیاه عبارتند از کودهای مولد و یا کود‌هایی که سرشار از نیتروژن باشند.

در اواخر فصل تابستان هم می‌توانیم به درختان گردو کود بدهیم اما به این مورد توجه داشته باشید که کود دهی به درختان جوان گردو در پایان تابستان مناسب نیست زیرا با کود دادن به درخت جوان در پایان تابستان باعث می‌شوید که در فصل زمستان زمانی که به اصطلاح گیاه به خواب می‌رود در گیاه جوان، ریشه رشد کند و شاخه‌های گیاه جوانه بزند، وقتی این دو مورد با سرد شدن هوا همراه شود ریشه‌های جدید و جوانه ها یخ زده و باعث آسیب دیدن گیاه می‌شوند.

هرس کردن درخت گردو

درخت گردو

میانه‌ی تابستان و میانه‌ی زمستان زمان مناسبی برای هرس کردن درخت به شمار می‌روند، هرس کردن با برداشتن شاخه‌های مرده و یا شاخه‌های آسیب دیده انجام می‌شود اما بهتر است در هر بار هرس گیاه، بیش از 20 درصد از تاج برداشته نشود.

کنترل آفات

ممکن است حیواناتی از درخت بالا بروند مانند سنجاب و قبل از اینکه شما بتوانید از محصول استفاده کنید آن را نابود کنند، بنابراین در اطراف گیاه یک سری نرده ایجاد کنید و اگر امکان ایجاد نرده در اطراف گیاه خود را ندارید، شاخه‌ها را تا ارتفاع دو متر از درخت جدا کنید. بهتر است دام‌ها تا حد امکان به درخت نزدیک نشوند زیرا آن‌ها می‌توانند به چوب با ارزش گردو آسیب بزنند. در هر منطقه‌ای انواع مختلفی از کرم‌ها، مگس‌ها و انواع دیگر حشرات وجود دارند، درباره‌ی آفاتی که در محل زندگی شما وجود دارد تحقیق کنید و برای آ‌نها از پیش آماده باشید.

جمع کردن دانه‌های گردو

پاییز زمانی است که دانه‌های گردو را باید جمع آوری کرد با استفاده از یک لوله‌ی پی وی سی به شاخه‌های درخت ضربه بزنید تا دانه‌ها بروی زمین بیفتند و همچنین شاخه‌ها کمترین آسیب را ببینند. توجه داشته باشید دانه‌های گردو در تماس با دست و لباس ایجاد لکه می‌کنند بنابراین بهتر است از یک دستکش استفاده کنید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫3 دیدگاه ها

  1. سلام امسال مغز درختهای گردو ما سیاه شد ظاهرا هم افتی ندارد علتش چی میتونه باشه لطف میکنید راهنمایی بفرمایید که اگر اقدامی لازمه انجام بدهیم از الان امادگی داشته باشیم .
    متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا