مشکلات بینایی در بارداری شامل تاری دید
حالت تهوع، کمر درد، ورم مچ پا و … از جمله نشانههایی هستند که بانوان در دوران بارداری خود با آن دست و پنجه نرم میکنند، اما تعداد معدودی از بانوان باردار نیز با انواعی از اختلالات بینایی مواجه میشوند. تغییرات هورمونی ممکن است ثاثیراتی نیز بر بینایی چشمهای بانوان باردار نیز داشته باشد، اما در اکثر مواقع، مشکلات جدی نیستند و پس از یک یا دو ماه از زایمان از میان میروند. مشکلات و اختلالات بینایی در دوران بارداری عبارتند از: خشک و حساس شدن چشمها، انحراف دید یا تاری، کم شدن موقت قدرت بینایی.
همانطور که ذکر شد در این مقاله قصد داریم در مورد یکی از مشکلات بارداری که همان اختلالات بینایی هست، صحبت کنیم. شناسایی این موارد به حفظ سلامت شما کمک کرده و فکرتان را نیز آزاد خواهد کرد.
مهمترین مشکلات بارداری: خشکی چشمها
تاری یا انحراف دید در دوران بارداری
درمان تاری یا انحراف دید
آیا مشکلات بارداری برطرف میشوند؟
اگر با مشکلات بینایی در دوران بارداری مواجه هستید، باید بدانید که بیشتر این موارد مثل تاری دید در بارداری، پس از گذشت چند ماه از زمان زایمان برطرف میشوند. داشتن عینک معمولا بر شماره عینک شما تاثیر گذار نخواهد بود، اگر چنانچه احساس کردید میزان بینایی شما مقداری تغییر کرده، به پزشک متخصص مراجعه کنید.
بدتر شدن شرایط قبلی
بارداری میتواند منجر به بهتر یا بدتر شدن وضعیت بیماریهای قبل از بارداری شما شود. برای مثال افرادی که بیماری دیابت دارند، ممکن است مشکلات بینایی آنها در دوران بارداری بیشتر شده باشد. قبل از اقدام به بارداری به چشم پزشک مراجعه کنید و این عمل را در دوران بارداری تکرار نمایید تا وضعیت چشمانتان بررسی شود. در این معاینات می توانید پی ببرید که آیا آسیبی به رگهای خونی شبکیه رسیده است یا نه.
چطور از پس خشکی چشم در بارداری بر بیاییم؟
- اگر از لنز استفاده میکنید، سعی کنید از آن کمتر استفاده کرده و عینک را در اولویت قرار دهید.
- از چشم پزشک بخواهید قطرهای برایتان تجویز کند که استفاده از آن در دوران بارداری، اشکالی نداشته باشد؛ به علت اینکه بعضی از قطرهها حاوی مواد شیمیایی هستند که برای خانمهایی که در دروان بارداری و شیر دهی قرار دارند زیانبار است.
- در دوران بارداری برای مراقبت از خودتان از نگاه کردن به تجهیزاتی مانند تلویزیون، کامپیوتر و گوشی موبایلتان پرهیز کنید. خیره ماندن به صفحه تلویزیون، کامپیوتر و گوشی طولانی مدت، باعث کاهش میزان پلک زدن شده و خشکی چشم را افزایش خواهد داد.
جای نگرانی نیست!
برخی از مشکلات بینایی چشم در بارداری ممکن است زنگ خطری برای بیماریهای دیگر باشد. فشار خون بالا، یکی از این بیماریهاست که 25 درصد خانمهای مبتلا به پره اکلامپسی و 50 درصد از خانمهای مبتلا به ایکلمپسی با آن روبرو میشوند. تاری دید، عدم تمرکز دید، دیدن نقاط تیره، حساسیت به نور، نابینایی موقت، دیدن لکههای نور و دوبینی علائمی هستند که حتما باید توسط پزشک متخصص معاینه شوند.
منبع: https://mag.asanteb.com