بیماری شقاق چیست و درمان طبیعی آن

بیماری شقاق یک نوع بیماری در اطراف مقعد و سوراخ باسن است. طی این بیماری اطراف مقعد ترک و شکاف بر می دارد و دردناک است. حتی ممکن است همراه با خونریزی باشد. برای درمان بیماری شقاق اول از همه باید به فکر نرم کردن مدفوع و درمان یبوس باشید. تا میتوانید مایعات و میوه های َآبدار بخورید تا مدفوع تان نرم شود. در این بخش از مجله پزشکی آسان طب اطلاعاتی را درباره بیمایر شقاق مقعد برای شما آماده کرده ایم که تقدیم تان می کنیم.

بیماری شقاق مقعد

بیماری شقاق مقعد چیست ؟

بیماری شقاق مقعد ، ترک و شکاف در پوست اطراف مقعد، یعنی منفذ دفعی روده است. معمولاً این ترک گاهی تا پایین انتشار یافته و تارهای عضلانی را نیز درگیر می‌کند. این بیماری، عموماً با سایر نابسامانی‌های روده همراه است.

بیماری شقاق مقعد

نشانه‌ها و علایم شقاق

شقاق مقعد بسیار دردناک است. بیمار ضمن دفع مدفوع، درد تندی حس می‌‌کند. ممکن است خونریزی هم وجود داشته باشد و درغالب موارد خارش درمقعد حس می‌شود. هر نوع کشش دراین منطقه سبب اضطرار شدید می‌گردد.

هر خارش مقعدی دلیل بر بیماری شقاق نیست ، شما میتوانید در این لینک ( درمان خارش مقعد ) علایم و دلایل خارش مقعد را مشاهده و از آن بهره لازم را ببرید.

علل و دلیل بیماری شقاق مقعد

شایع‌ترین علت شقاق مقعد، یبوست مزمن و دفع مدفوع سفت ناشی از آن است که به بافت و غشای مخاطی آسیب می‌رساند وقتی صدمه ایجاد شد، با هر بار دفع مدفوع این شکاف دوباره باز می‌شود و درنهایت به مدفوع آلوده می‌گردد. اما علت ریشه‌یی این نابسامانی‌ تغذیه‌ی غلط است.

درمان شقاق بصورت طبیعی

در درمان شقاق مقعد، هدف باید بر نرم کردن مدفوع، منظم شدن دفع و پرهیز از یبوست استوار باشد. به این منظور، بیمار باید به مدت 5 روز از افشره‌ی میوه‌های خام استفاده نماید وبهتر است ازآب پرتقال، لیموشیرین، آناناس و هویج دراین دوره استفاده نماید. دراین دوره بیمار باید از ساعت 8 صبح تا 8 شب، هر 2ساعت از یک لیوان آب میوه استفاده کند که با آب به‌نسبت نصف و نصف رقیق شده‌است. برای پاکسازی روده باید روزانـــه از تنـقیـه‌ی آب‌گرم استفاده‌کرد.

درمان شقاق

پس ازطی این دوره، بیمار باید صرفاً از جیره‌‌ی‌ غذایی شامل میوه‌های تازه استفاده کند. این دوره هم 5 روز طول می‌کشد. دراین دوره بیمار برای درمان شقاق باید از میوه‌های تازه‌ی آبدار مانند پرتقال، سیب، آناناس، گلابی، هلو، پاپایا و انگور به‌ فاصله‌ی‌ هر 5ساعت استفاده نماید. از این دوره به‌بعد، بیمار به‌تدریج می‌تواند از جیره‌ی‌غذایی کاملاً متعادلی استفاده نماید.

مهم‌ترین عامل در درمان شقاق مقعد، استفاده از جیره‌ی‌طبیعی و ساده‌ است. این جیره باید شامل غذاهای تصفیه نشده مانند غلات سبوس‌دار، عسل، ملاس وعدس، سبزی‌هایی که برگ سبز بزرگ دارند به ویژه اسفناج، لوبیا قرمز، گوجه فرنگی، کاهو، پیاز، کلم، شلغم، کدو تنبل، چغندر وهویج باشد. میوه‌های تازه به ویژه گلابی، انگور، انجیر، پاپایا، انبه، گریپ فروت، گواوا و پرتقال، میوه‌های خشک یا خشکبار مانند انجیر، کشمش، برگه‌ی هلو وخرما، لبنیات به‌صورت کره، گی وخامه.

در درمان شقاق مقعد، استفاده از تقطیر حدود 60 گرم روغن زیتون در راست روده سودمند است. این کار درصورت لـزوم روزانــه بایــد تکرار شود.

باید ازمصرف قندو غذاهای شیرین به شدت پرهیز گردد زیرا مواد قندی، ویتامین‌B بدن را می‌دزدند. بدون وجود ویتامین‌های B، روده‌ها نمی‌توانند به طور طبیعی انجام وظیفه کنند. غذاهایی که به‌بروز یبوست و شقاق مقعد منتهی می‌شود عبارتند از آرد سفید، برنج، کیک‌ها، انواع خمیر‌ها، بیسکویت، پنیر، غذاهایی گوشتی، نگاهدارنده‌ها و قند سفید.

بیماری شقاق مقعد

نوشیدن مقدارکافی آب نه تنها برای رفع یبوست بلکه برای پاکسازی سیستم، رقیق‌کردن خون و شستن سموم ازبدن نافع است. اما، آب رانباید همراه غذا مصرف نمود زیرا سبب رقیق شدن شیره‌های گوارشی می‌شود که برای هضم مناسب غذا لازم هستند. آب باید نیم‌ساعت پیش‌از غذا یا یک ساعت بعداز غذا مصرف شود.

به‌طور معمول، تمام میوه‌ها به‌جز موز دردرمان یبوست و شقاق مقعد سودمند است. اما بعضی میوه‌ها مانند گلابی وانگور مؤثرترند و باید به مقدار زیاد مورد استفاده قرارگیرند. نوشیدن آب داغ با آب لیموترش وکمی نمک داروی مؤثری برای درمان این حالت  است.

مالش خشک روزانه باید به‌صورت کاری منظم در درمان شقاق مقعد انجام شود. بخش مبتلا را باید چند بار در روز با کیسه‌ی داغ و سرد مالش داد. ازکیسه‌یی نخی که درآب داغ قرارداده شده باید به‌مدت 2 تا3 دقیقه درمحل گرفتار قرارداد. استفاده از کیسه‌ی‌داغ باید سه‌بار با مدت‌زمانی برابر انجام شود. به‌دنبال کیسه‌ی‌داغ باید از کیسه‌ی خنک استفاده شود. باید مرتب این کار انجام گردد یعنی سه بار کیسه‌ی گرم و یک‌بار کیسه سرد مورد استفاده قرارگیرد.

بیماری شقاق مقعد
بیماری شقاق مقعد

برای مقابله با بیماری شقاق مقعد ورزش را فراموش نکنید. نرمش های مختلف هم به شما کمک میکند. همچنین میتوانید از حرکات یوگا برای بهبود حالتان استفاده کنید.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بهش از اسان طب درباره بیماری شقاق مقعد تقدیمتان کردیم بهره مند شده باشید. اگر علایم مشکوکی داشتید سعی کنیدبه پزشک مراجعه کرده تا درمان شوید.

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا