علت خونریزی بعد از زایمان ؛ مدت زمان خونریزی ؛ 3 ویدئو
خونریزی بعد از زایمان طبیعی یا جراحی سزارین، یک امر طبیعی بوده و تمام مادران باید این دوران را بگذرانند. این خونریزی بدین دلیل ایجاد میشود که محتویات و بافتهای اضافی درون رحم باید بعد از زایمان خارج شود. این خونریزی ممکن است زیاد و به صورت ناگهانی صورت گیرد و یا مانند خون قاعدگی به آرامی خارج شود. در این مقاله به علت خونریزی بعد از زایمان خواهیم پرداخت. ابتدا شما را به تماشای 3 ویدئو دعوت میکنیم، حتما مشاهده بفرمائید.
علت خونریزی بعد از زایمان بخش اول
علت خونریزی بعد از زایمان بخش دوم
علت خونریزی در دوران بارداری
در صورتیکه در دوران بارداری نیز دچار خونریزی شدهاید این ویدئو مفید خواهد بود.
علت خونریزی بعد از زایمان
زمانی که جفت از رحم جدا میشود، رگهای خونی ناحیه اتصال جفت و رحم باز شده و در نتیجه خونریزی صورت میگیرد و در واقع علت خونریزی بعد از زایمان این عامل است. پس از خارج شدن جفت، رحم منقبض شده و رگهای خونی بسته میشود و میزان خونریزی به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت. به گزارش مجله پزشکی آسان طب در صورتی که فرد در حین زایمان طبیعی دچار پارگی شود، معمولا تا زمانی که بخیه زده شود، خونریزی ادامه دارد. در روزهای اولیه پس از زایمان، میزان خونریزی معمولا شدید بوده و شدیدتر از یک دوره قاعدگی است، همچنین امکان دارد خونریزی شامل لختههای خون باشد، اما به تدریج حجم خونریزی کاهش مییابد. بهتر است بدانید که حجم خونریزی ناشی از سزارین به مراتب کمتر از زایمان طبیعی است. در نظر داشته باشید که در این دوران باید کاملا استراحت کنید، هر چه بیشتر فعالیت کنید و سر پا بایستید، میزان خونریزی بیشتر خواهد شد. علت خونریزی بعد از زایمان به درمان آن کمک خواهد کرد.
مدت زمان خونریزی بعد از زایمان
خونریزی بعد از زایمان اغلب به مدت 2 تا 3 هفته طول میکشد، اما ممکن است تا 6 هفته نیز ادامه پیدا کند. توجه داشته باشید که استراحت کردن نقش مهمی در میزان خونریزی دارد، بدین شکل که اگر فرد استراحت کافی نداشته باشد و یا اینکه فعالیت کند، خونریزی مدت زمان بیشتری طول میکشد و حتی ممکن است پس از قطع خونریزی، دوباره ادامه پیدا کند. در صورتی که خونریزی بیشتر از مدت زمان گفته شده طول بکشد، غیرطبیعی بوده و باید به پزشک مراجعه نمود. خونریزی در چند روز اول پس از زایمان به رنگ قرمز روشن و مانند قاعدگی بوده، اما از آن شدیدتر است و هر چه بیشتر میگذرد، خون خارج شده تیره شده و در نهایت به رنگ قهوهای منجر میشود. برای مقابله با این وضعیت، مادران باید از پدهای بهداشتی بسیار ضخیم و دارای قدرت جذب بالا استفاده نمایند. توجه داشته باشید که در این دوران هرگز از تامپون استفاده نکنید، زیرا سبب عفونت میشود.
کاربران محترم، مطالعه مطلب خونریزی یا لکه های دوران بارداری برای شما خالی از لطف نخواهد بود.
موارد مورد نیاز جهت مراجعه به پزشک
اگر میزان و مدت خونریزی طبیعی باشد و فرد مشکل خاصی را تجربه نکند، معمولا نیاز به مراجعه پزشک نمیباشد، اما در برخی موارد باید حتما به پزشک مراجعه نمایید و یا با اورژانس تماس بگیرید:
- شدید شدن ناگهانی خونریزی
- تداوم داشتن خونریزی به شکل اولیه و به مقدار زیاد و کاهش نیافتن آن به مرور
- تعویض پد بهداشتی بیشتر از یک عدد در هر ساعت
- دفع لختههای خون بزرگتر از حد معمول (در دوران قاعدگی)
- احساس سرگیجه و غش کردن
- تندی و نامنظم بودن ضربان قلب
- حالت تهوع و استفراغ
- تب
- خستگی بیش از حد
- بوی غیرطبیعی
برخی از درمانهای مورد نیاز برای کمک به بهبود وضعیت مادر میتواند شامل دریافت مایعات فراوان برای جبران خون از دست رفته، بستن محل خونریزی، ماساژ رحم برای کمک به انقباض آن و خارج شدن لخته، اکسیژن رسانی به مادر و خروج بقایای جفت باشد. در صورت بروز تب و یا هر گونه درد در ناحیه پایین شکم، لازم است به پزشک مراجعه شود، زیرا این علائم میتوانند نشانهای از تب باشند. بهتر است بدانید در افرادی که زایمان سزارین دارند، به علت اینکه جراح داخل رحم را با دست تمیز میکند و مقدار زیادی از بافت قابل ریزش آندومتر با دست برداشته میشود، خونریزی کمتر است و زودتر از 10 روز تمام میشود. درمان نیز بسته به علت خونریزی بعد از زایمان متفاوت است.
یک عدد پیشنهاد:
مطالعه مطلب قاعدگی و خونریزی شدید به شما پیشنهاد میشود.
علت خونریزی غیرطبیعی پس از مدت زمان مقرر
در صورتی که خونریزی غیرطبیعی باشد، باید به دنبال علت آن بود. در زیر به معرفی علت این وضعیت خواهیم پرداخت:
1. عدم جمع شدن رحم به میزان کافی
اولین حدسی که پزشک در رابطه با این خونریزی غیرطبیعی میزند، این است که رحم به اندازه کافی جمع نشده است. برعکس سایر نقاط بدن که خونریزی در آنها از طریق انعقاد بند میآید، رحم به شکل جالبی خونریزی خود را کنترل میکند. رحم برای جلوگیری از خونریزی، حالت انقباض به خود گرفته و با فشرده شدن رحم، رگهای خونی موجود در آن نیز تحت فشار قرار می گیرند، سپس محل مورد نظر آنها که در اثر جدا شدن جفت ( و یا جدا شدن بافتهای رحمی در هنگام پریود ) بریده شده، بسته میشوند و بدین ترتیب خونریزی مهار میشود.
2. باقی ماندن بقایای جفت
باقی ماندن تکههایی از جفت در داخل رحم، دومین حدسی است که پزشک به سبب این خونریزی غیرطبیعی میزند. توجه داشته باشید که پزشک در صورت طبیعی بودن معاینات مربوط به مورد اول به سراغ این عامل میآید. برای درمان این وضعیت، رحم باید کاملا تخلیه و پاکسازی شود.
3. صدمات ناشی از زایمان
وجود صدمات و پارگیها نیز میتوانند علت خونریزی غیرطبیعی فرد پس از زایمان باشند. پزشک برای درمان این وضعیت، دهانه رحم، واژن و بخیه را بررسی کرده و در صورت وجود پارگی، آن را ترمیم میکند.
نکاتی جهت تسریع در روند بهبودی
در اینجا به معرفی برخی نکات جهت تسریع در روند بهبودی خواهیم پرداخت:
- از بلند کردن اجسام سنگین بپرهیزید
- داروهای تجویزی توسط پزشک را به طور مرتب استفاده کنید
- تا 6 الی 8 هفته پس از زایمان از انجام رابطه جنسی بپرهیزید
- به میزان کافی استراحت کنید و فعالیت بدنی خود را کاهش دهید
کاربران گرامی، در صورتی که عوامل دیگری از علت خونریزی بعد از زایمان را تجربه کردهاید، لطفا تجربیات خود را برای ما ارسال نمایید. برای انجام این کار، شما میتوانید به انتهای مقاله رفته و اگر با موبایل و تبلت هستید، نظر، نام و ایمیل را یادداشت کرده و با زدن تیک I’m not a robot پیام خود را ارسال کنید و چنانچه با کامپیوتر و یا لپ تاپ هستید در قسمت دیدگاه (انتهای صفحه) نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: https://mag.asanteb.com