سرخی لب خود را همانند شاه توت تازه نگه دارید!

سرخی لب به عوامل مختلفی بستگی دارد و شما باید برای حفظ زیبایی لب های تان از آنها محافظت کنید. مثلا میتوانید گاهی آن ها را با روغن های گیاهی، ویتامین آ یا حتی وازلین چرب کنید. همچنین میتوانید پوست میوه های مختلف را به حالت ماسک روی آن بمالید تا لب های تان تر و تازه شوند. در این قسمت از مجله پزشکی آسان طب روشهایی را برای داشتن لب های سرخ جمع آوری کرده ایم که تقدیم تان می کنیم.

سرخی لب

چگونگی سرخی لب

لب ها قسمت مهمی از زیبائی و ظاهر خوشایند صورت را تشکیل می دهند و از دیرباز داشتن لب های سالم و خوش حالت جزو اصول زیبائی همه ی افراد تلقی می شده است مراقبت از لب ها نیز مقوله ی حساس و حائز اهمیتی است که گاهی مورد غفلت واقع می شود و چندان که باید و شاید، به آن پرداخته نمی شود.

در ابتدا باید گفت ساختمان پوست لب ها با پوست سایر نقاط بدن تفاوت هائی دارد. پوست بدن به طور کل از سه لایه تشکیل شده است: اپیدرم یا لایه ی بالائی پوست، درم یا لایه ی میانی پوست و هیپودرم یا لایه ی پائینی پوست. ضخامت لایه ی بالائی یا اپیدرم در ناحیه ی لب ها بسیار کم و نازک بوده و در برخی اشخاص نیز کلاً این لایه وجود ندارد. به همین دلیل لب ها مستعد آسیب دیدن و از دست دادن حرارت سطحی هستند.

رنگ سرخ لب ها مربوط به شبکه ی عروقی گسترده ای است که در این ناحیه وجود دارد. لب ها فاقد رنگدانه ی ملانین هستند که به طور طبیعی در پوست سایر مناطق بدن وجود دارد و به همین دلیل در قبال تماس با نور خورشید و آسیب های ناشی از اشعه ی ماورابنفش موجود در آن بسیار بی دفاع و حساس می باشند و به سادگی می سوزند. اندازه و شکل لب ها موضوعی است که به ژنتیک افراد بستگی دارد.

یکی از شایعترین مشکلات لب ها خشکی و ترک خوردگی لب می باشد که گاهی چنان شدید می شود که در زندگی روزمره افراد اختلال ایجاد می کند.

از علل مهم خشکی لب ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

افرادی که به دلیل پولیپ یا انحراف تیغه ی میانی بینی یا سایر علل انسدادی بینی ناچار به تنفس از راه دهان هستند، زندگی یا سفر به نواحی خشک و کم رطوبت، روزه داری و کاهش مصرف آب بخصوص در فصول گرم سال، مصرف داروی ایزوترتینوئین یا سایر مشتقات ویتامین A خوراکی، استفاده از دخانیات بخصوص سیگار کشیدن، تماس مواد خوراکی حساسیت آور و سوزاننده با پوست لب ها، تماس مکرر و طولانی مدت با نور خورشید یا وزش باد و کسانی که به شکل وسواسی عادت به لیسیدن لب ها یا کندن پوسته ی لب هایشان دارند.

لب‌هایتان را مانند یک تکه اسفنج در نظر بگیرید. وقتی روی اسفنج آب بریزید، باد می‌کند و بالا می‌آید، اما وقتی خشک و بدون آب است، جمع می‌شود و ظاهر نافرمی به خود می‌گیرد. به همین ترتیب اگر لب‌هایتان را مرطوب کنید، شکل مناسب‌تری خواهد شد، اما لب‌های خشک، ظاهری جمع شده پیدا می‌کند.

پوست لب با تمام قسمت‌های بدن متفاوت است. نازکی پوست لب‌ها باعث می‌شود رگ‌های خونی زیر آن به خوبی مشهود باشد و در نتیجه لب‌ها قرمز به نظر می‌آیند. در این قسمت غدد چربی که به عنوان مانعی برای خشک شدن عمل می‌کند وجود ندارد و به همین دلیل، لب‌ها بیشتر در معرض خشک شدن قرار دارند. اگر به لب‌ها رسیدگی نشود، آن‌قدر خشک و پوسته پوسته می‌شود که حتی رژ لب هم نمی‌تواند بر آنها اثر کند، اما نگران نباشید، در این نوشتار نکاتی را به شما آموزش دهیم که باعث می‌شود لب‌هایی زیبا و قلوه‌ای پیدا کنید!

برای حفظ سرخی لب آب فراوان بنوشید:

نوشیدن حدود هشت لیوان آب در روز کمک می‌کند رطوبت کافی به پوست، مو و لب‌هایتان برسد.

برای حفظ سرخی لب تماس زبان با لب ممنوع:

لیس زدن باعث آسیب‌رسانی به پوسته محافظ لب‌ها می‌شود. اگر عادت دارید لب‌ها را لیس بزنید، مقداری از پماد، رژ، برق لب یا هر نوع مرطوب‌کننده به لب‌تان بزنید تا از تاثیر زبان شما بکاهد.

برای حفظ سرخی لب مواد مناسب را به لب‌هایتان بزنید:

رژ، برق لب، پماد و مرطوب‌کننده، همه باید از انواع شناخته شده و تائید شده توسط پزشک و داروخانه باشد. ویتامین E و همچنین وازلین می‌تواند به لطافت لب‌ها کمک کند.

برای حفظ سرخی لب مراقب خشکی هوا باشید:

اگر در منطقه‌ای گرم و مرطوب به سر می‌برید، چندان جای نگرانی نیست، اما هوای خشک بخصوص در سرما می‌تواند آسیب‌هایی جدی برای پوست شما وارد کند. در صورتی که منطقه سکونت شما خشک است، حتما از مرطوب‌کننده مناسب لب استفاده کنید.

برای حفظ سرخی لب مراقبت کنید:

پوست بدن ما دارای رنگدانه‌ای به نام ملانین است که از آن در مقابل ضررهای نور خورشید محافظت می‌کند، اما لب‌ها فاقد ملانین‌اند و به مراقبت بیشتری نیاز دارند. شما باید روزانه از مرطوب‌کننده لب‌های دارای SPF استفاده کنید یا برق لبی بزنید که دارای SPF باشد.

برای حفظ سرخی لب رژ لب مات نزنید:

شاید زیبا به نظر برسد، اما لب را خشک می‌کند. استفاده از آنها در درازمدت به لب‌های شما آسیب خواهد رساند. آنها را گهگاه استفاده کنید یا ابتدا لایه‌ای مرطوب‌کننده بزنید و پس از آن رژ بزنید.

برای حفظ سرخی لب مقابله با لب‌های پوسته پوسته شده:

این حالت ممکن است نتیجه آلرژی شما نسبت به خمیر دندان، مرطوب‌کننده، رژ یا برق لب باشد. به پزشک پوست مراجعه کنید و اجازه ندهید این وضع ادامه داشته باشد. احتمالا پزشک نوعی مرطوب‌کننده را تجویز خواهد کرد.

چین و چروک‌های اطراف لب‌ها: ممکن است به دلیل خندیدن، سیگار کشیدن یا بالا رفتن سن باشد. در این نقاط مرطوب‌کننده‌های ضدچروک بزنید تا چین و چروک‌ها کمتر شود و روند شکل‌گیری آنها به حداقل برسد.

علل مهم خشکی لب که مانع سرخی لب است

سرخی لب

ـ یکی از دلایل مهم خشکی لب، نور خورشید و شرایط آب و هوایی سرد یا گرم بخصوص در مناطق خشک که با وزش بادهای خشک و غبارآلود همراه است، می‌باشد. به همین دلیل کشاورزان و دامداران بیش از همه در معرض خشکی و حتی تومورهای بدخیم لب هستند.

ـ خیس کردن لب با زبان که بر خلاف انتظار، آنزیم‌های دهان موجب تبخیر چربی لب و خشکی بیشتر آن می‌شوند.

ـ از دست دادن آب بدن به علت تب طولانی، گرما زدگی، اسهال یا سایر بیماری‌های حاد که بهترین درمان، مصرف مایعات و آبمیوه فراوان است.

ـ کمبود بعضی از ویتامین‌ها و املاح مانند ویتامین‌های آ، ب، ث و املاحی مانند آهن، لذا تغذیه سالم و سرشار از ویتامین‌ها مانع از خشکی لب خواهد بود.

ـ حساسیت به بعضی مواد بهداشتی مانند خمیردندان و مسواک یا صابون‌ها و شوینده‌های غیر استاندارد و مهم‌تر از همه محصولات آرایشی مانند رژ و خط لب و در مواردی اعمال زیبایی در لب مانند پروتزگذاری، تزریق ژل و تاتو لب‌ها.

ـ مصرف بعضی داروها مانند ترتینوئین، ویتامین آ به مقادیر زیاد (آکوتان) یا ویتامین‌های محلول در چربی، داروهای شیمی درمانی، دپنی سیلامین، ایزونیازید و فنوتیازین.

ـ بعضی از غذاهای ترش حاوی مواد اسیدی مانند سرکه و همچنین تنقلات، آجیل، آدامس و خوردنی‌هایی که حاوی اسانس و مواد افزودنی باشد.

ـ سرماخوردگی و انسداد مسیر تنفسی بینی و در نتیجه نفس کشیدن از دهان. به همین دلیل ورزشکاران به هنگام تنفس شدید با دهان باز، بیشتر دچار خشکی می‌شوند.

– سیگار کشیدن که کمترین عارضه آن لبها خشکی می‌باشد.

ـ در صورت وجود بیماری‌های قارچی، باکتریال یا بیماری‌های داخلی به درمان آن اقدام کنید.

ـ روزانه لب‌ها را با آب‌نمک رقیق‌شده و سرد کمپرس کنید، به این ترتیب که یک قاشق مرباخوری نمک را در نیم‌لیتر آب حل کرده، حوله‌ای را در آن خیسانده و چند دقیقه روی آن ها بگذارید. این کار را به مدت یک هفته هنگام رفتن به رختخواب انجام دهید. بلافاصله بعد از کمپرس آب نمک لایه‌ای ضخیم ‌نرم‌کننده مثل وازلین یا اوسرین روی آن بمالید تا رطوبت حفظ و جذب شود.

ـ اگر یک هفته کمپرس آب‌نمک و وازلین موثر نبود، می‌توانید پماد هیدروکورتیزون یک درصد را هم به آن اضافه کنید. پماد را زیر نرم‌کننده بزنید. این کار را دو هفته ادامه دهید.

ـ هنگام خروج از منزل استفاده از ضد آفتاب مخصوص با پمادهای نرم‌کننده را فراموش نکنید و نکته آخر آن‌که به وسیله ماسک، آن ها را از محیط‌های آلوده بپوشانید.

اسکراب لب خانگی برای سرخی لب

اگر لبهای شما تیره ومات شده اند و طراوت و تازگی خود را از دست داده اند می توانید

با استفاده از این اسکراب لب ساده آن ها را روشن تر وجوان تر کنید.

۱ قاشق چای خوری قند سائیده شده را با یک قاشق چای خوری عسل و یک قاشق چای خوری آب لیمو مخلوط کنید تا اسکراب خانگی برای لب های شما ساخته شود.

این مخلوط را خوب به هم بزنید سپس برای یک تا دودقیقه لب های خود را با آن ماساژ دهید.

تیرگی و ماتی لب ها از بین خواهد رفت ولب های شما به رنگ صورتی قبل در خواهد آمد.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این قسمت برای زیبایی صورت شما تهیه کرده ایم بهره کافی را برده باشید. سعی کنید به لبتان رسیدگی کنید. هر شب میتوانید ان را با ویتامین آ د چرب کنید تا خشکی نزند.

همچنین میتوانید قطعات میوه را روی ان بگذارید.

‫1.5/5 ‏‫(2 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا