با همسر بی مسئولیت چه کار کنم؟
همسر بی مسئولیت جان ادم را به لبش می آورد. خیلی از ما همسری بی مسئولیت داریم و نمیدانیم با این مساله چگونه کنار بیاییم. پیشنهاد ما اینست که با آرامش و در مواقعی که او حوصله دارد با او حرف بزنید و از خواسته هایتان بگویید. سعی کنید کمی شما توقعات تان را پایین بیاورید و کمی هم او تلاشش را برای شما بیشتر کند. در این بخش از مجله پزشکی درباره همسر بی مسئولیت اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
رفتار با همسر بی مسئولیت
بی مسئولیتی زن و مرد نمی شناسد! حتما در اطرافیان خود همسرانی را دیده اید که به تنهایی بار مسئولیت زندگی را بر دوش می کشند، کسانی که بی توجهی همسرشان به انجام امور خانه، رسیدگی به امر و معاش خانواده و … باعث شده مسئولیت مضاعفی را متحمل شوند. اگر پای درد دل این افراد بنشینید خواهید دید که چقدر از بی مسئولیتی همسرانشان شاکی هستند.
اگر شما هم با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید و علاقه مند هستید، همسرتان اندکی مسئولیت پذیر شود، توصیه می کنیم به راهکارهای پیشنهادی زیر توجه کنید:
بی تفاوت عبور نکنید
حواستان باشد همسر بی مسئولیت خودتان را خیلی بی اهمیت تلقی نکنید، البته نمی گوئیم از این که این مشکل مهم است، هراسی به دل راه دهید بلکه فقط باید آن را جدی بگیرید و به فکر چاره کار باشید. چون اگر دلیل عدم انجام وظایف، مسئولیت پذیر نبودن همسرتان باشد، بی شک در مراحل بعدی زندگی و حتی در تربیت فرزندانتان با مشکلات عدیده ای مواجه خواهید شد.
صبور باشید
در وهله اول سعی کنید با این موضوع کنار بیائید و اجازه دهید گذر زمان شما را به هدف تان نزدیکتر سازد. البته گذر زمان، لازم است صبری فعال داشته باشید نه صبر منفعل. منظور ازصبر فعال، صبری است که شما را وادار می کند، بجای بی توجهی به این مساله و یا دست رو دست گذاشتن به حل مشکل تان بپردازید. به عبارت دیگر صبورانه رفتار کنید و برای خروج از این وضعیت، به طور مستمر و بی وقفه تلاش کنید.اگر می خواهید مسئولیت پذیری را به همسرتان بیاموزید، نباید همیشه همه کارهایی که بر عهده دیگری است، انجام دهید
رفتارتان را تغییر دهید تا همسر بی مسئولیت شما به راه آید
این حقیقت را بپذیرید که همسر بی مسئولیت دارید. این شمائید که باید رویه تان را تغییر دهید تا همسرتان مسئولیت پذیر شود. به طور یقین بپذیرید رفتار همسرتان با تغییر رفتار شما تغییر خواهد کرد و شما انعکاس تغییر رفتار خود را در رفتار همسرتان خواهید دید.
جایگاه تان را در زندگی مشخص کنید
اگر می خواهید همسری مسئولیت پذیر داشته باشید، باید حد و حدودها را بشناسید و اندازه ها را رعایت کنید. زن و شوهر، هریک باید ابتدا مسئولیت خود را به همسرش گوشزد نماید، سپس از او بخواهد که در انجام برخی از کارها به او کمک کند. توجه به این تفاوت جایگاه باعث می شود که هر یک از طرفین بدانند که اگر نباشند زندگی شان لنگ خواهد ماند، پس باید حتی المقدور وظیفه شان را به نحو احسن و به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
اگر گمان می کنید می توانید با برعهده گرفتن مسئولیت همه کارها، همسرتان را تادیب یا اصلاح کنید، باید بگوئیم سخت در اشتباهید! این روش نه تنها مفید به فایده نیست بلکه باعث وخیم تر شدن شرایط تان می شود. وقتی زن یا مرد، انجام کارهای همسرش را بر عهده می گیرد، ناخواسته تصور می کند کار بسیار بزرگی انجام داده و طرف مقابلش برای همیشه باید مدیون محبتهای او باشد. به بیان دیگرهر دو نسبت به هم طلبکار می شوند. برای جلوگیری از این حس، بهتر است هر یک از زن و شوهرها به انجام وظایف خودشان در زندگی بپردازند.
ازسوی دیگر، قبول بیش از حد مسئولیت های زندگی، باعث می شود همسرتان به وظایف خویش آگاه نباشد و یا با توسل به هر ترفندی از انجام آنها سرباززند. همسرتان با زندگی در کنار شما فهمیده است، شما تمامی کارها را انجام می دهید، پس با خیال راحت از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرده و تا جایی که امکانش هست انجام وظایفش را به شما واگذار می کند. سعی کنید به اندازه وظایف خودتان، کارها را بر عهده بگیرید، نه خیلی زیاد و نه خیلی کم! بهتر است گاهی همسرتان را با مشکلات روبرو کنید، ولی خودتان برای مدتی هم شده، برای حل آن مشکل تلاشی نکنید و یا لااقل خیلی زود برای حل آن مشکل وارد عمل نشوید.
برای ایجاد تغییر، باید این حقیقت را بپذیرید که همسرتان مسئولیت پذیر نیست و این شما هستید که باید رویه تان را تغییر دهید تا همسرتان مسئولیت پذیر شود
جابجایی ها نقش را انجام ندهید
گاهی اوقات زن یا مرد از سر محبت افراطی و یا با اتکا به این فکر اشتباه که همسرش به درستی نمی تواند آن کار را انجام دهد، سعی می کند تمامی وظایف دیگری را تقبل نماید. معمولا این سبک زندگی به جابه جایی نقش های زن و شوهر منجر می شود؛ مثلا، ممکن است مردی به زنش بگوئید:«با درآمد خوبی که داری، پس از این برای تهیه مایحتاج شخصی ات به من وابسته نباش.»
یکی از نکات مهمی که در ارتباط با مسئولیت زوجین، این است که مواظب باشید، کمک شما در ذهن همسرتان، به جابه جایی نقش منجر نشود. مسئله بسیار مهم این است که محبت امروز شما، وظیفه تان تلقی نشود. لازم است، با همسرتان به صورت شفاف و صریح گفتگو کنید. اگر چه در این باره، استثتاهای زیادی وجود دارد و این مسئله هرگز به معنای بی توجهی به همکاری و کمک زوجین به یکدیگر نیست، چه بسا کمک به همسر، محبت و مهربانی بسیاری را به دنبال دارد ولی آن چه مهم بوده این است که برعهده گرفتن تمامی وظایف همسر نباید همیشه و در همه حال بر عهده شما باشد.
همسرتان در بن بست تنبلی
برای وادار کردن همسران مسئولیت ناپذیر به همکاری می توانید از تکنیک «بن بست در تنبلی» استفاده کنید. در این روش شما باید به نوعی آن را مجبور به انجام کار خاصی کنید. انجام کاری را از همسرتان تقاضا می کنید و بعد می نشیند و تماشا کنید. در این روش شما هم باید صبر زیادی داشته باشید، مثلا اگر همسرتان انجام کاری را به تعویق انداخت، خودتان هرگز پیشقدم نشوید و مسئولیت انجام آن را برعهده نگیرید بلکه سعی کنید زمان بیشتری در اختیار همسرتان قرار دهید. تجربه نشان داده است وقتی فرد به بن بست برسد، یعنی دقیقا زمانی که چاره ای نداشته باشد، می تواند مسئولیت انجام کارها را به خوبی بر عهده بگیرد.
مشاوره بگیرید تا همسر بی مسئولیت شما به راه آید
گاهی لازم است با شرکت در جلسات روان درمانی، زوج درمانی و خانواده درمانی علت اصلی این مشکل را ریشه یابی کنید و با بهره گیری از کمک های تخصصی در جهت رفع آن برآئید.
همسر بی مسئولیت و طرز رفتار با او موضوع این بخش از اسان طب بود. امیدواریم از این بخش بهره لازم را برده باشید. سعی کنید این موضوع را با منطق حل کنید و سراغ داد و بیداد و جیغ و دعوا نروید.