اطلاعات دارویی در مورد داروهای ضد درد مخدر

در بخش قبل گفتیم داروهای ضد درد مخدر (Narcotic analgesic) از راه بخصوصی موجب دپرسیون سیستم عصبی مرکزی می گردند و چشمگیرترین و مفیدترین اثر آنها تسکین دردهای شدید می باشد. وابستگی روانی وجسمی این داروها عوارض خیلی بدی برای شما خواهد داشت. در این بخش اطلاعات دیگری را درباره داروهای ضد درد مخدر تقدیم شما خواهیم کرد.

بخش دوم داروهای ضد درد مخدر

در این قسمت اطلاعات جدیدی را درباره داروهای ضد درد مخدر تقدیم می کنیم. برای مشاهده بخش اول این مقاله بر روی لینک (اطلاعات پزشکی داروهای ضد درد مخدر) کلیک کنید .

مصرف داروهای ضددرد مخدر (نارکوتیک ها)

از این ترکیبات در دردهای شدید بخصوص با منشا قلبی ، ریوی یا محیطی استفاده می شود. در دردهای کولیکی کبدی و کلیوی ، قبل از انجام بیهوشی عمومی ، انسداد عروق حاد (بخصوص عروق کرونر یا ریوی) نیز مورد استفاده قرار می گیرند .

برخی از ترکیبات این گروه (کدئین) به عنوان داروی ضد سرفه و برخی دیگر در درمان علامتی اسهال و دیسانتری مصرف می گردند. از متادون جهت درمان سندرم محرومیت ناشی از قطع هروئین و درمان معتادین به مواد مخدر استفاده می شود.

موارد منع مصرف داروهای ضد درد مخدر

استفاده از ضد دردهای نارکوتیک در مبتلایان به آسم , آمفیزم ، کیفواسکولیوز ، چاقی شدید ، حالات تشنجی (صرع) ، دلیریوم ، کزاز و مسمومیت با استریکنین ممنوع است . به گزارش آسان طب در اطفال کوچکتر از 6 سال ، اسیدوز دیابتیک ، میگزودما ، بیماری آدیسون و سیروز کبدی نیز نباید بکار رود . پس از اعمال جراحی مغز و یا ضربه های مغزی بدلیل افزایش فشار داخل جمجمه (تحت اثر مرفین) باید با احتیاط کامل مصرف گردد.

در افراد مسن و علیل، نوجوانان ، هیپرتروفی پروستات ، افزایش فشار داخل جمجمه ، در زمان زایمان و بیمارانی که در حال شوک یا در مرحله حاد مسمومیت با الکل هستند کاربرد این دارو باید با احتیاط همراه باشد .

چنانچه یک تا دو ساعت قبل از اعمال جراحی تزریق گردند ، حداکثر خطر بروز اختلال در عمل تنفس در بیمار قبل از انجام بیهوشی عمومی ، گذشته است .

گاهی اوقات لازم است قبل از انجام اقدامات تشخیصی ، استفاده از این داروها متوقف شود تا پزشک بتواند با ایجاد درد محل ضایعه را مشخص نماید .

عوارض جانبی داروهای ضد درد مخدر

دپرسیون تنفسی ، آهسته شدن ضربان قلب ، تهوع ، استفراغ ، یبوست ، تیرگی شعور ، افوری، افزایش فشار در مجاری صفراوی ، سداسیون ، دوران سر ، کاهش فشار خون (ارتواستاتیک) عرق کردن ، تغییر در درجه حرارت بدن ، احتباس ادراری ، سنکوپ (غش) و وقفه در رفلکس سرفه از عوارض داروهای ضد درد نارکوتیک است .

اثرات ایدیوسنکرازی نظیر تهوع ، استفراغ ، هیجان و بیقراری ، لرزش ، دلیریوم و بیخوابی نیز دیده می شود .

تظاهرات آلرژیک به شکل کهیر ، راش جلدی ، خارش و عطسه کردن بروز می کند .

توجه : این داروها از سد جفتی عبور کرده و موجب وقفه تنفسی در نوزاد می گردد .

داروهای ضد درد مخدر
داروهای ضد درد مخدر

تداخل این دارو با داروهای دیگر

الکل اتیلیک : موجب تشدید اثرات دپرسیونار کوتیک ها بر سیستم عصبی مرکزی می گردد و لذا تجویز توام آن ها ممکن است منجر به خواب آلودگی ، لتارژی ، استوپور ، کلاپس تنفسی ، اغما و یا مرگ گردد.

داروهای هوشبری : مشابه الکل اثر می کنند .

داروهای آرامبخش : مشابه الکل عمل میکنند .

داروهای ضد افسردگی ترسی سیکلیک : موجب تشدید دپرسیون تنفسی ناشی از نارکوتیک ها می گردند .

داروهائی که اثر تخفیفی بر CNS دارند  : مشابه الکل اثر می کنند.

وقفه دهنده های MAO : احتمالا سبب تشدید اثرات یکدیگر می شوند و یا مرگ در اثر مصرف توام این ترکیبات گزارش شده است .

فلوتیازین ها : مشابه الکل اثر می کنند .

داروهای شل کننده عضلانی (سوکسینیل – کولین – توبوکورارین) : سبب تشدید دپرسیون تنفسی و افزایش اثرات شل کنندگی عضله  می شوند .

داروهای سدایتو وخواب آور (غیر باربیتوریکی ) : مشابه الکل اثر می کنند .

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا