داروی نیفیدیپین موثر در درمان آنژین صدری

آنژین صدری به عارضه‌ای گفته می‌شود که در آن شریان‌های خونی که اکسیژن و مواد مغذی را به نقاط مختلف بدن می‌رسانند در اثر رسوبات چربی، گرفته می‌شوند و خود را به شکل درد قفسه سینه بروز می‌دهند. بیشتر مواقع اثرات این عارضه زمانی بروز پیدا می‌کنند که قلب نیاز به خونرسانی بیشتری دارد مانند اتفاقات عاطفی و ورزش کردن. در این حالت‌ها قلب پمپاژ بیشتری انجام می‌دهد و از سوی دیگر شریان‌های گرفته شده باعث نگهداری خون می‌شوند که این عامل باعث می‌شود قلب ما میزان کمتری اکسیژن دریافت کند و باعث ایجاد درد در قفسه سینه و خود قلب می‌شود. بر اساس تحقیقات فراوان بر روی این عارضه داروهایی مثل داروی نیفیدیپین کشف شده‌اند که به درمان این بیماری کمک شایانی می‌کنند. داروی نیفیدیپین برای درمان آنژین صدری، پرفشاری خون، نارسایی احتقانی قلب و جلوگیری از سردردهای میگرنی کاربرد دارد. ما تلاش کرده‌ایم در این مطلب اطلاعات مفیدی از داروی نیفیدیپین و چگونگی عملکرد آن برای شما عزیزان تهیه کنیم.

داروی نیفیدیپین

مشخصات داروی نیفیدیپین

داروی نیفیدیپین (Nifedipine) که امروزه با نام های تجاری و اختصاری Angiopine ،Adipine ،Adalat در داروخانه های کشور برای عرضه به مصرف کنندگان به فروش می رسد را در طبقه بندی دارویی جزء دسته ی داروی ضد آنژین و پرفشاری خون قرار می دهند. بنا بر گفته ی پزشکان و متخصصان میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو نسبتا زیاد و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم اعلام شده است و باید بدانید که شما برای تهیه این دارو از داروخانه ها نیاز به نسخه ی پزشک معالج خود دارید. توصیه مجله پزشکی آسان طب به شما این است که هرگز اقدام به دریافت این دارو بدونه نسخه و از بازار آزاد نکنید زیرا ممکن است داروهای تاریخ مصرف گذشته در جعبه های نو به شما تحویل دهند. این دارو برای درمان و جلوگیری از بیماری آنژین مورد استفاده قرار می گیرد، ضمنا خلاف دیگر داروی ضد آنژین مانند بتابلوکرها این دارو برای افرادی که دچار بیماری آسم هستند خطری در بر ندارد. همچنین از این دارو بطور گسترده ای برای کاهش میزان فشارخون نیز استفاده می کنند. بد نیست که بدانید داروی نیفیدیپین به شکل های قرص، کپسول، قرص های SR و کپسول های SR در بازار موجود می باشد.

نحوه‌ی مصرف و چگونگی  مکانیسم اثر داروی نیفیدیپین

داروی نیفیدیپین

داروی نیفیدیپین نوعی مهارکننده ی کانال های کلسیم است که با مهار ورود کلسیم خارج سلولی از عرض غشای میوکارد به داخل سلول های میوکارد و عضلات صاف دیواره ی عروق بدون اثر بر غلظت کلسیم خون، موجب شل شدن عضلات صاف قلب و دیواره ی عروق می گردد. داروی نیفیدیپین به طور کامل و سریع از راه خوراکی جذب می‌شود و به دلیل متابولیسم عبور اول از کبد، فراهمی زیستی آن 60 تا 75 درصد است. فراهمی زیستی این دارو در صورت عیب در کار کبد افزایش می‌یابد. پیوند این دارو با پروتئین‌های پلاسما بسیار زیاد است (98-92 درصد). اثرات این دارو ظرف ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پس از شروع درمان با دارو، ظاهر می گردند، ضمنا این اثرات مدت ۶ تا ۲۴ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن دوام خواهند داشت. بر طبق گفته ی متخصصان بهترین زمان مصرف این دارو ۳ بار در روز است که البته ممکن است نظر پزشک شما با توجه به شرایط بدنیتان کمی متفاوت باشد. توجه داشته باشید که داروی نیفیدیپین را نیز مانند بسیاری از داروهای دیگر در جای خشک و خنک و به دور از تابش نور خورشید و دسترس کودکان قرار دهید، همچنین مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید زیرا ممکن است به بدتر شدن بیماری منتهی شود.

عوارض جانبی مصرف داروی نیفیدیپین

از عوارض معمول مصرف این دارو، می توان به سردرد، گرمی و قرمزی صورت، تورم زانو، سرگیجه، خستگی و کوفتگی اشاره نمود. ضمنا اگر خیلی بندرت دچار عوارضی مانند ظاهر شدن جوش، ارتعاش بدن و ازدیاد ادرار گشتید با دکتر مشورت نمایید.

نکات احتیاطی در خصوص داروی نیفیدیپین

داروی نیفیدیپین

اگر به بیماری های زیر مبتلا می باشید، حتما قبل از مصرف این دارو پزشک معالج خود را در جریان قرار دهید:

√ اگر دچار نارسایی قلب می باشید.

√ اگر به دردهای کبدی و کلیوی مبتلا می باشید.

√ اگر اخیرا دچار حمله قلبی شده اید و یا به بیماری دیابت مبتلا می باشید.

√ اگر داروهای دیگری را مصرف می نمایید.

√ مصرف دارو برای زنان حامله: معمولا مجاز نمی باشد. زیرا ممکن است موجب ناهنجاری در رشد نوزاد گردد و یا سبب تأخیر در زایمان شود.

√ مصرف دارو برای زنان شیرده: چون دارو در شیر مادر ترشح می شود و ممکن است روی بچه تأثیر بگذارد، لذا بهتر است با پزشک مشورت گردد.

√ مصرف دارو برای بچه ها و اطفال: مجاز نمی باشد و توصیه نمی گردد.

√ مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال: بخاطر احتمال وقوع عوارض شدید کاهش دوز مصرفی مجاز دارو ضروری می باشد و چون دارو می تواند موجب سرگیجه ناشی از پایین آمدن فشار خون گردد، لذا کلیه رانندگان و افرادی که به کارهای مخاطره آمیز، اشتغال دارند باید هنگام مصرف این دارو از فعالیت های مربوطه دست بکشند.

√ نکته: از این دارو نباید همراه با آب گریپ فروت استفاده نمود.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا