افکاری که نیاز به مدیریت خشم دارند
خشم مثل هیجانات دیگر معلول باورهای شما و چیزهایی است که به خودتان می گویید . همیشه نمی توانید وقایع را انتخاب کنید اما می توانید نظرتان را در مورد وقایع انتخاب کنید . با این کار می توانید به مدیریت خشم بپردازید . یکی از مواهب معجزه آسای انسان این است که می تواند نگرش های خود را در مورد وضعیتها انتخاب کنید . با این حال ، اکثر مردم از این موهبت بی خبر هستند و برای پرورش آن وقت و انرژی نمی گذارند . این در حالی است که حق انتخاب افکار و باورها می تواند سخت ترین و پر مسئله ترین رابطه ها را متحول کرده و جنجالی ترین رابطه ها را اصلاح کند .
اهمیت مدیریت خشم
در این بخش درباره افکاری که نیاز به مدیریت خشم دارند اطلاعاتی را تقدیم می کنیم. مطمین باشید اگر در هنگام خشم حرف بزنید یا عمل کنید نتیجه خوبی نخواهد داشت. پس اول خشم تان را کنترل کنید و بعد تصمیم گیری نمایید.
افکاری که نیاز به مدیریت خشم دارند
برای آن که افکار و باورهایتان را انتخاب کنید ، ابتدا باید بر آنها واقف باشید . آگاهی بر افکار و باورها سخت است ، چون گاهی اوقات بی آن که خودمان بدانیم ، در حال فکر کردن هستیم . در این مورد نیزمثل هر مورد دیگری ، برای مدیریت خشم تمرین دوای درد است . با عصبانی فکر کردن ، خودتان را عصبانی می کنید . «عصبانی فکر کردن» را «فکرهای داغ» می نامند ، یعنی افکار خصمانه ای که باعث می شوند جوش بیاورید . با مبحث خشم در زندگی اشنا شوید .
برخی از فکرهای داغ که موجب عصبانیت و خشم می شوند و نیاز به مدیریت و کنترل خشم دارند ، عبارتند از :
1- غیر منصفانه یا زیانبار در نظر گرفتن وقایع نیاز به مدیریت خشم دارد .
فرض کنید همسر ، دوست یا فرزندتان موقع کارکردن ، مزاحم شما می شود . به خودتان می گویید انصاف نیست این قدر بی ملاحظه باشد . اگر واقعه ای را غیر منصفانه یا زیانبار بدانید ، وارد مراحل دیگر عصبانی فکر کردن می شوید .
2- فاجعه سازی نیاز به مدیریت خشم دارد .
مزاحمت های همسر یا فرزندتان را افتضاح و وحشتناک فرض می کنید . برای مثال ، به خودتان می گویید « وحشتناک است ، هولناک است و غیره .»
3- ناچیز شمردن توان و قدرت خود هم نیاز به مدیریت خشم دارد.
به خودتان می گویید «نمی توانم تحملش کنم» یا «نمی توانم این افتضاح را تحمل کنم »
4- توقع نیاز به مدیریت خشم دارد:
از دیگران متوقع می شوید . به خودتان می گویید « او باید یا نباید این کار را بکند» یا به خودتان می گویید «هر گز نباید این اتفاق می افتاد یا همیشه باید این اتفاق بیفتد» . به عبارت دیگر ، در گیر مطلق اندیشی می شوید : «باید حرف ، حرف من باشد !»
به گزارش بخش روانشناسی سایت اسان طب ، چون مبنای خشم باورهاست پس خشم هدفمند است . یعنی شما را به خواسته هایتان می رساند و کمک می کند بر سختی ها و مشکلات غلبه کنید . وقوف بر باورها و اهداف نقش مهمی در بهتر شدن انتخاب ها و مدیریت اثر بخش هیجانات و خشم بازی می کند . خشم محصول انتظارات و تفسیرهایمان است .
در این بخش از مجله پزشکی آسان طب درباره مدیریت خشم و افکاری که نیاز به مدیریت خشم دارند اطلاعاتی را تقدیمتان کردیم. اگر در مقابل این افکار مدیریت خشم نداشته باشید هم خودتان اسیب می بینید و هم اطرافیانتان .
منبع :
asanteb.com