زنگ لوبیا و زیست شناسی
بیماری زنگ لوبیا در ایران ابتدا در سال 1325 توسط اسفندیاری گزارش شده است. بیماری زنگ لوبیا انتشار جهانی داشته و در ایران در سواحل بحر خزر ، آذربایجان ، احتمالا بعضی دیگر از نواحی لوبیا کاری کشور شیوع دارد. در ناحیه ای که شرایط رشد بیماری زنگ لوبیا فراهم باشد خسارت آن شدید خواهد بود. در این بخش درباره زنگ لوبیا و زیست شناسی آن اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.
نشانه های بیماری زنگ لوبیا
به گزارش اخبار پزشکی سایت آسان طب ،بیماری زنگ لوبیا قادر است تمام قسمتهای هوائی بوته گیاه را مورد حمله قرار دهد ، ولی جوش های قارچ عامل بیماری معمولا در سطح تحتانی برگها ظاهر می گردد . محل این جوشها ابتدا به صورت نقاط کوچک ، سفید رنگ بوده و ظرف چند روز اورد سپورهای قرمز رنگ قارچ که بعدا تبدیل به تلیوسپورهای قهوه ای تیره می شوند تشکیل می گردد . قطر جوش ها حدود 2 میلیمتر بوده و روی دمبرگ ویا ساقه نیز ممکن است بوجود آیند . برگ های مبتلا زرد سپس قهوه ای و خشک می شود .
زیست شناسی بیماری زنگ لوبیا
اسپورهای قارچ عامل بیماری زنگ لوبیا ، اصولا روی بقایای گیاه لوبیا در مزرعه زمستان گذرانی می کند . در بهار توسط باد منتقل شده و گیاهان را آلوده می نماید . اگر شرائط آب و هوائی مساعد باشد ، اسپورها جوانه زده و قارچ به داخل بافت میزبان نفوذ می کند . سپس اسپورهای جدیدی تشکیل می شود که به نوبه خود منتشر شده و آلودگی های ثانوی را بوجود می آورد . این چرخه زندگی در طول فصل رویش چند نوبت تکرار می گردد . به گزارش اخبار پزشکی سایت اسان طب ، گرچه بیماری زنگ لوبیا ممکن است بوسیله ی احشام و یا حیواناتی که در مزرعه از آنها کارگرفته می شود و همچنین حشرات و وسائل کشاورزی منتقل گردد ولی باد نقش عمده تری را در رابطه با انتشار اسپورها تا فواصل دور دارد . بیماری زنگ لوبیا بیشتر در جاهائیکه رطوبت نسبی هوا زیاد می باشد شیوع داشته و خسارت آن در این مناطق زیاد است .
مبارزه با بیماری زنگ لوبیا
برای مبارزه با بیماری زنگ لوبیا اولا بایستی ارقام مقاوم یا متحمل لوبیا کاشته شود ، ثانیا برای جلوگیری از انتشار زنگ در مزرعه می توان اقدام به سمپاشی نمود . در این مورد می توان از پلانت واکس یا زینب استفاده نمود . ویروس موزائیک زرد لوبیا چیست ؟
منبع :
asanteb.com