روش درمان تنش های ناگهانی ضرر رسان

درمان تنش ها موضوع این بخش از مجله پزشکی آسان طب است. تنش هایی مثل سرگیجه ، سردرد ، استرس ، افسردگی و … از تنش های عصبی هستند که به شدت ما را آزار می دهند و تا زمانی که با آنها مقابله نکنیم در عذابیم. در این بخش درباره روشهای درمان تنش اطلاعاتی را تقدیم تان می کنیم.

درمان تنش
درمان تنش

درمان تنش

تنش کوتاه ناگهانی می تواند موجب شود تا در یک امتحان یا فرار از وضعیتی خطرناک بیشترین تلاش خود را به کار بریم، اما تنش های طولانی مدت اثار تضعیف کننده ای سراسر جسم دارند و باعث مجموعه علائمی می گردند که شاید متوجه ارتباط انها با تنش نشویم. از جمله آنها: افسردگی، ولع خوردن، درد قفسهٔ سینه، سرگیجه، ضعف و ناتوانی جنسی، تعریق بیش از حد، بی خوابی، اضافه وزن و ضعف و تمرکز است. علاوه بر این، رویدادهایی رخ می دهند که حتی متوجه آنها نمی شویم مثل سرکوب شدن سیستم ایمنی بدن و بالا رفتن فشارخون و کلسترول که می توانند منجر به سکته های قلبی و مغزی شوند.

بدین ترتیب شاید لازم باشد، اولویت های خود در زندگی را دوباره تنظیم کنید، اما باید برای سلامت خویش تنش را مهار نمایید. شخصیتهای گروه A ابتدا در دههٔ ۱۹۷۰ این گونه شناسایی شدند: افرادی اهل رقابت، با پشتکار و سختکوش که تنش زیادی دارند و مستقل از سایر عوامل هستند. این اشخاص بیشتر از شخصیتهای گروه B یا C در معرض خطر سکتهٔ قلبی قرار دارند.

درمان تنش
درمان تنش

آگاهی علمی در خصوص درمان تنش

به گزارش آسان طب وقتی تنش داریم، بدنمان هورمونهای تنش آدرنالین، نورا درنالین و کورتیزول ترشح می کند. آزاد سازی این هورمون ها تپش قلب را افزایش میدهد و خون را به سوی ماهیچه های دستها و پاها هدایت و آمادهٔ حرکت ناگهانی میکند. این حالت باعث میشود که برای کسب اکسیژن بیشتر، تندتر نفس بکشیم.

در همین زمان کار کرد کلیه و دستگاه هاضمه آرام است و کبد برای فراهم آوردن انرژی، چربی و قند به جریان خون میفرستد. این واکنشها اگر در حال فرار از دست ببری باشیم که از باغ وحش گریخته بسیار عالی است، چرا که پس از چند ساعت و وقتی به جای امنی رسیدیم یا بر را گرفتند، هورمونهای تنش از میان می روند، اما اگر وضعیت پر تنش برای مدتی طولانی ادامه یابد، ساختاری از هورمونهای تنش در جریان خون ایجاد میگردد که آثار نامطلوبی بر سلامت می گذارد.

نخستین کاری که در مورد تنش طولانی مدت باید انجام دهید، آن است که یاد بگیرید در رویدادهای پرتنش خود را کنترل کنید. پاسخ منفی دادن و امتناع از برآوردن خواسته های رئیس پرتوقع یا کسانی که رفتاری غیر منطقی دارند، کار بزرگی است. اگر دغدغهٔ مالی دارید، کمک بگیرید تا دیگران متوجه شوند. برای حل روابط یا مشکلات خانوادگی در فکر مشاوره باشید و بیاموزید تا حس خشم و غضب را کاهش دهید.

خوردنیهای مفید برای درمان تنش

شیوهٔ غذایی کم شیرین که قند خون را ثابت نگاه دارد، مؤثر است ضمن اینکه باید در طول روز هر سه ساعت غذایی سبک بخورید.

کمبود اسید فولیک و ویتامین های B تیامین، نیاسین و کوبالامین خستگی و کج خلقی به همراه دارد. سعی کنید غلات سبوس دار، انواع لوبیا، گوشت، ماهی، آواکادو و بروکلی، کلم بروکسل و مارچوبه مصرف نمایید.

کمبود مادهٔ معدنی سلنیوم نیز بیحوصلگی می آورد. برای تغذیهٔ منبع آن روزانه چند دانه اجیل بخورید.

آب فراوان بنوشید تا بدنتان بدون آب نماند.

خوردنیهای قابل پرهیز برای درمان تنش

ترشح هورمون کورتیزول ولع ما برای خوردنی های شیرین و چرب را بیشتر می کند، اما باید در برابر ان مقاومت کنید چون قند موجب تشدید علائم تنش می شود.

بعضی از افراد برای کمک به گذراندن روزهای کاری از کافئین استفاده می کنند و بعضی ها هم برای اینکه بعداً آرام تر شوند، الکل مصرف می کنند، اما هر دو در بدن به اندازهٔ تنش، واکنش های فیزیولوژیکی یکسانی ایجاد می کنند و باید از مصرف آنها پرهیز شود.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا