اقدامات لازم و اولیه در مسمومیت کودکان

مسمومیت کودکان یکی از بیماری های شایعی است که در کودکان وجود دارد و به دلایل مختلف اتفاق می افتد . سالانه حدود دو میلیون کودک را به دلیل خوردن مواد سمی به مراکز مسمومیت و بیمارستان ها می آورند ، در عین حال که در مورد مواد سمی خانه خود را ایمن می سازید ، تلفن نزدیکترین مرکز مسمومیت را دقیقا کنار میز تلفن نگه دارید و همیشه شربت قی آور را دم دست داشته باشید .

همه داروها حتی ویتامین ها را باید در مورد کودک سمی تلقی کنید . حتی داروهایی را هم که کودک شما دائما می خورد ، اگر یک مرتبه بخورد مسموم می شود . سیگار و تنباکو ، اسید بوریک ، آسپرین ، قرص های ویتامین ، محلول های محتوی آهن ، اسپری های گیاهی و حشرات ، بعضی از گیاهان ، استون ، عطر ، مایع ظرفشویی و امثال اینها برای کودک یک ساله حکم سم را دارند و موجب مسمومیت کودکان می شوند .

اقدامات لازم و  اولیه در مسمومیت کودکان

اگر مطمئن نیستید که کودک چیزی سمی خورده یا نخورده ، موارد زیر را در نظر بگیرید :

1-کنارش بمانید و ببینید که ایا تنفس او منظم می ماند و هوشیار هست یا نه . چون حال کودک خوب به نظر می رسد منتظر کمک نمانید . تاثیر بسیاری از سم ها مثلا آسپرین ، آنی نیست و ساعت ها طول می کشد تا مشخص شود ، ولی معالجه باید زود صورت بگیرد .

2- کودکی را که نیمه بیهوش است وادار به استفراغ نکنید .

3-به مرکز مسمومیت نزدیک خانه تان تلفن بزنید و نام دارو یا محصولی را که کودک خورده به آنها بگویید .

4- تا مرکز مسمومیت یا پزشک دستور نداده ، داروی قی آور به کودک ندهید .

میزان داروی قی آور  برای مقابله با مسمومیت کودکان به این شرح است : کودک 6 تا 12 ماهه 2 قاشق چای خوری ، 1 تا 12 سال 1 قاشق سوپخوری ، بالای 12 سال 2 قاشق سوپخوری . احتمالا به شما می گویند که همراه داروی قی آور به کودک شیر یا آب بدهید . تقریبا 20 دقیقه بعد از دادن شربت قی آور ، کودک شروع به استفراغ می کند .

اگر کودک شما دارو یا ماده سمی خورده و نمی توانید سریع او را به پزشک یا بیمارستان برسانید ، برچسب روی آن را با دقت بخوانید . معمولا روی آن می نویسد که باید چه چیزی به کودک بدهید که استفراغ کند .

موادی که در مسمومیت کودکان نباید کودک را در صورت خوردن آنها وادار به استفراغ کنید عبارتند از کروسین ، تربانتین ، آمونیاک ، بنزین ، نفت ، پولیش ماشین ، بنزن ، پولیش چرم و چوب ، مایع سفید کننده ، اسپری ضد حشرات ، مایعات تمیز کننده و اسیدهای قوی .

5- مرکز مسمومیت به شما می گوید که ایا ضرورت دارد کودک را به بیمارستان ببرید یا نه . باقیمانده قرص یا سم را همراه کودک به بیمارستان ببرید .

سم رو پوست

هر چند ما فکر می کنیم که پوست لایه ای حفاظتی است ، بسیار مهم است که تشخیص بدهیم بعضی از داروها و سم ها از طریق پوست جذب می شوند و اگر از حد عادی بالاتر بروند ایجاد مسمومیت کودکان را  می کنند .  به گزارش آسان طب برای مقابله با مسمومیت کودکان اگر لباس کودک شما به سمی آلوده شد ، بلافاصله لباس را از تنش بیرون بیاورید و پوست او را کاملا با آب و صابون بشویید . لباس سمی را در کیسه پلاستیکی بگذارید و از دسترس بقیه بچه ها دور نگه دارید . کودک را همراه لباس به بیمارستان برسانید .

7 راه تسکین درد دندان قبل از رسیدن به پزشک

مسمومیت کودکان

مسمومیت کودکان مساله مهمی است که باید به ان توجه شده و به موقع درمان شود . اگر شما اطلاعات دیگری در این باره دارید لطفا در قسمت نظرات بیان کنید تا دیگران از ان استفاده کنند.

مسمومیت کودکان به دلایل مختلف مثل دست زدن به شوینده و مواد سمی ویا خوردن مواد مسموم و … اتفاق می افتد.

منبع:

asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام یکی دیگه از مسمومیت نوزادان توتون سیگار هستش اصلا بسته سیگار رو روی زمین یا نزدیک کودک نزارید متاسفانه پسر دو ساله من نصف سیگار پدر خانمم را خورده بود که یکم بعد دیدیم نمیتونه روی پاهایش بایسته و هی میخورد زمین و مجبور به بستری و شست و شوی معدلش شدیم.😔😞

  2. سلام.اگر به هردلیلی یک فرد بزرگسال درحدود 50 ساله مایع دستشویی با غدا خورده باشد کمکهای اولیه آن چیست و آیا عوارض بعدی هم دارد و آیا باید آزمایشهای خاصی انجام بدهد مثل آزمایش خون و دستگاه گوارش تا مبادا به سرطان منجرو نشودیا جای نگرانی نیست؟متشکرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا