ویتامین ث در ترمیم زخم عمیق موثر است
بسیار رخ میدهد که در طول روز و در حین ابجام کارهای روزمره قسمتی از بدن ما دچار زخم و بریدگی های سطحی شوند که به راحتی و با چند نکته ی ساده قابل درمان هستند اما گاهی اوقات زخم ها و بریدگی های ایجاد شده عمیق و دردناک هستند که برای ترمیم زخم عمیق حتما باید ابتدا و سریعا به پزشک مراجعه کرد زیرا خونریزی از زخم های عمیق گاها بسیار زیاد و مشکل ساز هستند. این زخم های عمیق ممکن است بر اثر هر علاملی ایجاد شوند به همین دلیل ما در این مطلب تلاش کرده ایم از روشهای ترمیم زخم عمیق بیشتر صحبت کنیم.
ترمیم زخم عمیق به چه صورت است
برای ترمیم زخم عمیق در صورتی که بریدگی از هم بازشده باشد یا در محلی باشد که باقی ماندن جای زخم ناخوشانید باشد، میتوانید از یک پانسمان پروانه ای که از داروخانه ها قابل تهیه است استفاده کنید تا لبه های زخم را به سمت هم فشار دهد خودتان هم می توانید با بریدن یک باند معمولی به شکل پروانه ای، چنین پانسمانی تهیه کنید. ترمیم زخم عمیق ابتدا یک تامپون استریلی روی محل زخم قرار دهید و سپس باند مزبور را به شکلی روی زخم بندید که لبه های زخم به سمت یکدیگر فشرده شوند. اغلب مشکلترین مسئله در برخورد با یک زخم نسبتا عمیق در ترمیم زخم عمیق، جدا کردن بانداژ روی آن است. یک راه حلی برای ساده ترکردن این کار، مالیدن روغن به باند است تا خیسی بخورد و ظرف چند دقیقه به آن نفوذ کند و موقعی که شهامت لازم را برای برداشتن باند به دست آوردید، چسبندگی باند تا حد زیادی کاهش یافته است. بریدگی ممکن است شما را مستعد عفونت کزاز کند. باید بطور منظم هر چهار سال یک بار (در ایران هر ده سال) واکسن یادآوری کزاز را تزریق کنید تا از خطر بیماری کزاز که ممکن است کشنده باشد، در امان بمانید.
توصیه های لازم برای ترمیم زخم عمیق
میکروب کزاز به فراوانی در خاک، به ویژه در محلی که دام ها زندگی می کنند و نیز در گرد و خاک خیابان یافت می شود. در صورتی که برضد بیماری ایمن نشده باشید هر نوع بریدگی، به ویژه زخم عمیق ممکن است به میکروب کزاز جای پایی برای ورود بدهد. در صورتی که به زخمی مبتلا شدید و در چهار سال اخیر ایمن نشده اید، باید ظرف ۴۸ ساعت و واکسن کزاز را تزریق کنید. در صورتی که زخم شما بیش از یک بریدگی کوچک است، باید بدانید که وضعیت تغذیهٔ شما تأثیر قابل توجهی بر بهبودی و ترمیم زخم عمیق شما دارد.
مطالعات فراوانی نشان داده است که ویتامین C در ترمیم زخم عمیق نقشی حیاتی دارد. در تحقیقی نشان دادند. که مکمل های غذایی به سرعتترمیم زخم عمیق را تا ۵۰ درصد تسریع میکنند. در پژوهش دیگری بیماران مبتلا به زخم بستر، زمانی که تحت درمان با مکملهای غذایی ویتامین C قرار گرفتند، در مقایسه با گروهی که دارونما (پلاسبو) دریافت کردند، ۵۰ درصد سریعتر بهبود یافتند. به نظر می رسد هر نوع آسیبی باعث کاهش ذخیرهٔ ویتامین C بدن می شود که در فرایند ترمیم نقشی حیاتی دارد زیرا ساخت کلاژن را که ماده ای ضروری در تشکیل بافت همبند. جدید است، تنظیم می کند. پژوهشگران دریافته اند که غلظت خونی ویتامین C در گروهی از بیماران جراحی : سه روز پس از عمل تا میزان ۴۲ درصد افت کرده بود.
ویتامین A نیز در ترمیم زخم عمیق بسیار ضروری است. این ماده به استحکام بافت . جایگزین کمک میکند و بنابراین بهبود ویتامین A در بهبودی سریعتر مؤثر است.
بدون روی، سلولهایی که برای تشکیل |بافت جدید مورد نیاز هستند ایجاد نمی شوند.
ویتامین E نیز در تسریع فرایند به کارگیری دو مادهٔ مغذی دیگر نیز ارزشمند است. این دو ماده ویتامین B (نیکوتینامید ) و گلوتامین هستند.
ارتباط بسیار قوی ویتامین B با افزایش سرعت ترمیم زخم عمیق اثبات شده و این مطلب در مورد گلوتامین نیز صادق است.
اگرچه علت دقیق اینکه چرا گلوتامین به ترمیم زخم عمیق کمک می کند مشخص نشده است، انچه مسلم است آن است که مقدار گلوتامین در پی آسیب دیدگی یا بیماری کاهش مییابد.
منبع: https://mag.asanteb.com