معرفی گیاه دوای جگر و اثرات شفابخش آن

گیاه دوای جگر یکی از گیاهان دارویی برای درمان رنگ پریدگی و همچنین درمان زخم های جلدی است. این گیاه دارویی میتواند به التیام زخم ها هم کمک کند. در این قسمت درباره خواص گیاه دوای جگر اطلاعاتی را تقدیم تان می کنیم.

گیاه دوای جگر و خواص گیاه غافث
گیاه دوای جگر و خواص گیاه غافث

گیاه دوای جگر

در سال ۱۵۶۲ ماتیول در کتاب خود نسخه ای از دوای جگر داده و تجویز می کند که برای شفای زخمهای جلدی و رنگ پریدگی باید دوای جگر را مخلوط با شاه تره در شیر جوشانید و مصرف کرد.

اخیراً دکتر ژاک روسلن مانند پیشینیان خود دوای جگر را تجزیه علمی کرده و ثابت نموده است که در این گیاه، ماده سقزی وجود دارد که مجاری تحریک شده را تعدیل می کند و دارای تاننی است که به التیام زخمها کمک می کند.

دکتر واله شان، عقیده دارد دم کردهٔ دوای جگر که رنگ مخصوص شراب را دارد نوشابهٔ معطری است که می توان به بیمارانی که دچار اسهال شده اند تجویز کرد.با ما در این مقاله از آسان طب همراه باشید.

آنژین، برفک و گلودرد

یک لیتر آب خیلی جوش را روی صد گرم دوایِ جگر در ظرفی بریزید و آن را روی آتش بگذارید تا آنقدر بجوشد که یک سوم آن بخار شود و بعد پنج گرم عسل به آن اضافه کنید و با آن غرغره کنید. این جوشانده برای درمان آنژین، بیماری برفک و انواع گلودرد مؤثر است . چهل گرم عصارهٔ مایع دوای جگر را هم با بیست گرم گلیسیرین مخلوط کنید و از رو به جای دردناک بمالید.

 زخم، کوفتگی و ضربه خوردن

پنجاه گرم برگهای دوای جگر  یا گیاه غافث را در نیم لیتر آب جوش بریزد و و پانزده دقیقه آن را روی آتش بگذارید تا بجوشد، بعد آتش را خاموش کنید کمی که خنک شد آن را به صورت کمپرس روی اعضای ضرب وارد دردناک استعمال کنید. کمپرسی گرم دوای جگر ضد احتقان خون استاد زخم و ضرب زدگی بدن را خیلی زود معالجه می کند.

اسهال معمولی و اسهال خونی

پنجاه گرم برگ دوایِ جگر را در یک لیتر آب جوش بریزید و پانزده دقیقه دم کنید و بعد آن را صاف کرده و با کمی عسل شیرین سازید و سه تا پنج فنجان از آن را هر روز بین غذا بنوشید. نوشیدن این دم کرده، اسهالهای معمولی و اسهال خونی را معالجه می کند.

دوای جرب

ریشه، برگ، گل و ساقهٔ علف دوایِ جگر را در پارچه ای بریزید و آن را فشار دهید تا شیرهٔ آن درآید، بعد معادل آن سرکه اضافه کنید و بعد یک گرد نمک هم به آن اضافه کرده و پارچه ای را با آن تر کنید روی قسمتهایی از بدن که مبتلا به جرب شده است بگذارید.

امیدواریم از اطلاعاتی که در این بخش از مجله پزشکی آسان طب تقدیم تان کردیم بهره کافی را برده باشید.

‫5/5 ‏‫(3 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا