انتخاب غذاها ی مفید رمز سلامتی است
در این مطلب از مجله پزشکی آسان طب برای شما از روش انتخاب غذاها ی مناسب برای سلامتی صحبت می کنیم.با ما همراه باشید :
توصیه های مهم برای انتخاب غذاها در سلامت انسان :
چند نکته مهم در انتخاب غذاها باید رعایت شود تا خواص آن از بین نرود ..اولا غذای خود را زیاد نپزید زیرا ویتامین آن از بین میرود.دوما سعی کنید تا جایی میشود از سرخ کردن غذا خودداری کنید.سوما مقداری از غذای خود را به صورت خام استفاده کنید.چهارما از گوشت قرمز به مقدار کمتری استفاده کنید و به جای آن از ماهی و مواد جایگزین دیگر استفاده کنید
در انتخاب غذاها به سلامت آن توجه کنید . مواد غذایی کنسرو شده خاصیت خود را از دست داده اند بهتراست از این مواد استفاده نکنید. تنوع غذایی خود را حفظ کنید .از غذاهای بهداشتی و مناسب استفاده کنید. به روش صحیح غذا بخورید. بیش از اندازهٔ بدن خود غذا نخورید زیرا به سلامتی شما صدمه میزند.
در انتخاب غذاها رژیم غذایی مناسبی برای خود تهیه کنید. گفتیم ورزش از کارهای اساسی و مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد .
ورزش برای همه و در هر شرایطی مفید است . در هیچ شرایطی سعی نکنید از ورزشی کردن در بروید. داشتن یک برنامهٔ مناسب برای ورزش کاری است مثبت و مؤثر، می توانید براساس نیاز بدن خود ورزشی را در هر سبکی انتخاب کنید و مرتب انجام دهید. ورزش هایی چون دو، شناو یا نرمش های سبک و پیاده روی میتوانند در سلامتی شما نقش مؤثری داشته باشند.
در مبحث انتخاب غذاها یکی از مهمترین چیزهایی که می تواند سلامتی را تضمین کند و شما را علیه پیری و فرسایش سلولی تجهیز کند غذاهای ضداکسید شدن است. اینها عناصر طبیعی هستند که لابه لای غذاهای ما وجود دارند، و خاصیت آنها خنثی کردن عمل اکسید شدن است. از مهمترین این موتد میتوان از ویتامین A (بتا کاروتن)، ویتامین C، ویتامین E، اسید پانتوتنیک، کو – آنزیم ۱۰-G و سلنیوم نام برد.
در بحث انتخاب غذاها عوامل مغذی ضروری برای بدن را به شش دسته تقسیم می کنند که عبارتند از کربوهیدرات ها، چربیها، پروتئین، عناصر معدنی، ویتامین ها و آب.
۱- کربوهیدراتها : کربوهیدراتها اغلب انرژی بدن را فراهم می کنند و جزئی از ترکیبات حیاتی بدن را تشکیل می دهند، همین طور طعم، رنگ و تنوع به غذا می دهند. کربوهیدراتها به جز چند مورد استثنایی منشاء گیاهی دارند
2- لیپیدها (چربی ها) لیپیدها به وفور در طبیعت و در تمام مواد نباتی و حیوانی وجود دارد. وظایف لیپیدها در بدن متعدد است، اما اصلی ترین کار لیپیدها تأمین انرژی غذایی می باشد. از مهمترین منابع غذایی لیپیدها میتوان از گوشت، ماهی، شیر، مغز، حبوبات، دانه های روغنی، زیتون، نارگیل، بادام، گردو، سویا و… نام برد.
۳- پروتئین ها پروتئینها مواد آلی هستند که در تمام سلولهای حیوا نی و گیاهی وجود دارند. پروتئین نقش بسیار مهمی در اعمال حیاتی تمام موجودات زنده ایفا میکند عبارت است از تهیه بافتهای جدید، نگهداری بافتها، تنظیم اعمال بدن، سنتز آنزیمها، ساختن بعضی هورمونها، تشکیل شیر و… پروتئینها از بیست نوع اسید آمینه تشکیل شده اند که تعدادی از آنها به وسیله سلولهای بدن تأمین می شود و بقیه باید از طریق غذا وارد بدن شود
۴- ویتامین ها :ویتامینها گروهی از ترکیبات آلی هستند که برای رشد و بقای طبیعی بدن مورد احتیاج است . به طور کلی ویتامین ها را به دو گروه تقسیم بندی می کنند ( ویتامینهای محلول درآب و محلول در چربی) که عبارتند از:
– ویتامین های محلول در آب(C-B12-M-H-B6-PP-B2-B) B )
– ویتامین های محلول در چربی (A1-A2-D2-D3-E-K1-K2-A)