تاریخچه شیوع ویروس خوکی در دنیا

در این مطلب از مجله پزشکی آسان طب برای شما از تاریخچه ویروس خوکی و علایم ویروس خوکی بیشتر صحبت می کنیم..با ما در ادامه مطلب همراه باشید :

 

 

ویروس خوکی چیست :

 

 

شهرک لاگورنا یکی از مراکز دامپروری در مکزیک است که در آن هر ساله هزاران خوک را برای مصرف گوشت، پرورش می یابند. تعداد خوک ها در این شهرک چهار برابر تعداد انسانها است . علاوه بر پرورش خوک در این شهر ، مرغداری های زیادی نیز وجود دارد که این پرندگان و خوکها زندگی مشترکی دارند.

 

 

در سال ۲۰۰۸ دختر کودکی در این شهرک کوچک که نزدیک و گاهی درمیان خوک ها و پرندگان میزیست، به آنفلوانزا مبتلا گردید. ویروس آنفولانزای این کودک به آسانی وارد بدن خوکها و پرندگان می شد.

 

 

از اینجا برای نخستین بار ویروس تازه با خاصیت بیماری زایی شدیدتری به وجود آمد که آن را ویروس خوکی، یا «سواین فلو» نامیدند. با اینکه گوشت خوک هایی که در اینجا کشته شده به بازار فرستاده می شدند، آلوده بود، اما چون پیش از خوردن پخته می شدند ویروس نمیتوانست به سیستم انسان وارد شود، اما آن هایی که در تماس نزدیک با گوشت خام این خوکها بودند، ویروس از راه خون و یا نفس کشیدن هوای آلوده وارد بدنشان شده و به بیماری ویروس خوکی گرفتار می شدند.

 

 

به زودی این بیماری با مرگ و میر بالا آغاز و گسترش یافت. بدبختانه مسافرانی که از مکزیک به کانادا و آمریکا و انگلستان رفتند، این بیماری را با خود به کشورهایشان برده و بدین سان همه گیری بزرگی در سراسر دنیا به وجود امد.

 

 

ویروسها هر کدام آنتی ژن ویژهٔ همان جانداری را که میزبانشان است با خود حمل می کنند و وقتی وارد بدن جاندار دیگری که با ویروس نوع دیگری آلوده است شوند، می توانند دو آنتی ژن را با هم آمیخته و ویروس تازه ای به وجود آورند که می تواند با نیرو مقاومت بیشتر دو نوع ویروس، جاندار میزبان را آلوده کند.

 

 

مدتها بود که ویروس پرندگان با ویروس انسانی در هم آمیخته و به نام ویروس پرندگان شناخته می شد. در فوریه سال ۲۰۰۸ ویروس خوکی با نیروی بیماری زایی شدیدی پیدا شد که در مدت کوتاهی گروه زیادی را بیمارگردانید.

 

 

در سال ۱۹۱۸ یعنی کمتر از صد سال پیش ویروس خوکی بزرگی تمام جهان را آلوده و نزدیک به چهل میلیون نفر را به کام مرگ کشید. از نظر ژنتیک ویروس خوکی ، شباهت زیادی به همان ویروس سال ۱۹۱۸ دارد و از همین رو است که در سازمانهای بهداشتی جهان بیم بسیار پدید آورده است.

 

 

در سال ۱۹۱۸ از آغاز تا اوج گسترش ویروس خوکی در جهان، بیش از ۲ سال به درازا کشید. در آن سال ها رفت و آمد، بسیار دشوار و آهسته انجام می گرفت.

 

 

 

بیمار برای رفتن از شهری به شهر دیگر حتی با قطار راه آهن، وقت زیادی لازم داشت با این حال در اروپا به خاطر نزدیکی و سرعت نسبی رفت و آمد، بزودی گسترش پیدا کرد. اما در آسیا و آفریقا دو سال به درازا کشید تا این بیماری همه گیر شود.

 

 

ویروس خوکی (آنفولانزا) ۲۰۰۹ در کمتر از دو هفته بیش از ده کشور را آلوده کرد. در پایان دومین ماه، بیشتر کشورهای جهان کم و بیش آلوده شده بودند.

 

 

خوشبختانه با شناخت بیشتری که این روزها از آنتی ژنها و راه های جابجایی ویروس ها به دست آمده و با به کارگرفتن شیوه های درمانی کارآمد و همچنین نقش سازمان بهداشت جهانی که زمینه ساز هماهنگی و آمادگی تمام کشورها را هموار می کند، این بیماری شدید آن گونه که میتوانست گسترش یابد، گسترش نیافت.

 

 

گرچه هنوز هم اگر با روشن بینی و بسیار جدی اقدامات پیشگیرانه لازم انجام نگیرد و ادامه نیابد، و واکسن آن در دسترس همگان قرار نگیرد، امکان گسترش و کشتار وحشتناک این بیماری وجود خواهد داشت.

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا