آلرژی بادمجان و ارائه راهحلهای مناسب درمانی برای آن
بادمجان یک ماده غذایی رایج و غنی از مواد مغذی بوده که در بسیاری از دستورالعملهای مختلف غذایی یافت میشود، اما متاسفانه برخی از افراد به بادمجان آلرژی داشته و همین موضوع سبب شده تا تغییراتی در رژیم غذایی آنها به وجود آید. بادمجان در بسیاری از غذاهای مختلف و گیاهی جایگزینی برای گوشت به حساب میآید، بنابراین افراد مبتلا به آلرژی بادمجان باید به این امر واقف بوده و در صورت تردید درباره محتویات غذا از آشپز پرس و جو نمایند.
آلرژی بادمجان و بررسی آن
علاقهمندان به مجله پزشکی آسان طب؛ آلرژی به بادمجان اغلب از زمان کودکی اتفاق خواهد افتاد، اما در طول دوره زندگی نیز قادر به پیشرفت خواهد بود. ما در این مقاله قصد داریم به مطالب زیر بپردازیم:
علائم آلرژی بادمجان چیست؟
چه کسانی به آلرژی بادمجان مبتلا میشوند؟
چه موقع باید به دکتر مراجعه کنیم؟
سایر مواد غذایی مرتبط با آلرژی بادمجان
درمان واکنشهای آلرژیک
نگاهی اجمالی
علائم آلرژی بادمجان
این علائم مشابه آلرژیهای غذایی دیگر بوده و فرد مبتلا به آلرژی بادمجان ممکن است مشکلاتی را به هنگام خوردن و یا بعد از آن داشته باشد.
مشکلات ایجاد شده عبارتند از:
سوزش در ناحیه زبان
ایجاد کهیر
حالت تهوع
اسهال
سرفه
ناراحتی معده
تورم در اطراف لبها و دهان
اغلب افراد مبتلا به آلرژی بادمجان، تقریبا بلافاصله پس از خوردن بادمجان دچار علائم فوق خواهند شد. با این حال، گاهی اوقات ممکن است شروع علائم چند ساعت پس از مصرف بادمجان رخ دهد. در اغلب موارد، علائم آلرژی بادمجان جدی و شدید نبوده اما افراد مبتلا به این آلرژی باید از خطر آنافیلاکسی آگاه باشند، زیرا واکنش آنافیلاکسی بسیار خطرناک و جدی بوده و نیاز به مراقبتهای ویژه دارد.
برخی از علائم آنافیلاکسی شامل موارد زیر میشوند:
دشواری به هنگام تنفس
تورم در ناحیه گلو
خستگی
گیجی
حالت تهوع
مشکل در بلعیدن
چه کسانی به آلرژی بادمجان مبتلا میشوند؟
بادمجان متعلق به گروهی از گیاهان شناخته شده به نام nightights میباشد، بنابراین افرادی که به گوجه فرنگی، سیبزمینی و فلفل آلرژی و حساسیت دارند، به احتمال زیاد به بادمجان نیز حساسیت خواهند داشت.
بادمجان نیز حاوی یک ماده شیمیایی به نام سالیسیلات بوده که در حقیقت مادهای موجود در آسپیرین است، این بدان معناست که افراد دارای آلرژی آسپیرین یا حساسیت سالیسیلات، بیشتر دچارآلرژی به آن یا عدم تحمل زیاد سالیسیلات خواهند شد.
همراهان آسان طب؛ به طور معمول، آلرژی به بادمجان در اوایل کودکی رشد خواهد کرد، اما بزرگسالان و حتی سالمندان نیز ممکن است در دورهای از زندگی خود به آن مبتلا شوند.
چه موقع باید به دکتر مراجعه کنیم؟
افرادی که پس از خوردن این ماده غذایی، دچار علائم ذکر شده شوند باید به پزشک مراجعه کنند. علاوه بر این، اگر افراد مبتلا به این آلرژی و یا سایر مواد غذایی، علائم آنافیلاکسی را نیز تجربه نمایند، باید حتما و بلافاصله تحت مراقبتهای ویژه قرار بگیرند.
برای تشخیص این آلرژی چه باید کرد؟
بعضی از افراد بلافاصله بعد از خوردن بادمجان دچار علائم شده و برخی دیگر ممکن است در پیدایش علائم تاخیر داشته باشند. گروه دوم از این افراد باید برای تشخیص علت واکنش آلرژیک به پزشک مراجعه کنند.
اگر علت واکنش مشخص نباشد، لزوما باید به یک متخصص آلرژی مراجعه شود زیرا یک متخصص آلرژی، برای شناسایی ماده و یا مواد غذایی که باعث واکنشهای آلرژیک میشوند، به شما کمک فراوانی خواهد کرد. ممکن است متخصص آلرژی برای تشخیص بهتر و سریعتر، چندین سوال در رابطه با زمان شروع علائم و چگونگی شدت آنها از فرد بپرسد. لازم به ذکر است که سطح آنتی بادی و آزمایشهای پوستی نیز میتواند برای کمک به تشخیص آلرژی به کار گرفته شود.
افراد مبتلا به این آلرژی باید در مورد مصرف غذاهای خود بیشتر تامل کنند، زیرا بادمجان جایگزین گوشتی محبوبی در بسیاری از غذاهایی گیاهیبه حساب میآید، بنابراین توصیه میشود به هنگام مصرف و خرید محصولات گیاهی، از جمله برگرهای سبزیجات در فروشگاهها و رستورانها بیشتر دقت کنید.
افراد مبتلا به آلرژی بادمجان، ممکن است به موارد زیر نیز آلرژی داشته باشند:
گوجه فرنگی
فلفل
سیب زمینی
ادویهجات حاوی فلفل
سالیسیلات در بادمجان ممکن است در برخی از افراد دچار علایم آلرژی یا عدم تحمل شود. این افراد امکان دارد از سایر مواد غذایی که چنین ویژگیهایی را دارند نیز دوری نمایند. با اینحال، افراد مبتلا به سطوح آنتی بادی IgE طبیعی اما با حساسیت سالیسیلات نیز احتمال دارد قادر به تحمل مقدار کمی از سالیسیلات قبل از شروع علائم باشند.
مواد غذایی دیگری که حاوی سالیسیلات میباشند:
بلوبری
سیب
آووکادو
کدو سبز
کلم بروکلی
تمشک
قارچ
اسفناج
انگور
گل کلم
خیار
درمان واکنش آلرژیک
در صورتی که فرد دچار واکنشهای جزئی شده باشد، میتواند از داروهای بدون نسخه مانند بنادریل استفاده کند، اما در هر صورت فرد به هنگام بروز علائم و در واقع اولین واکنش، باید به پزشک مراجعه کند. پزشک تعیین میکند که فرد به چه ماده و یا مواد غذایی آلرژی داشته و با تعیین آن، برنامهای را برای درمان فراهم خواهد کرد. فرد در موارد شوک آنافیلاکسی، به مراقبتهای فوری پزشکی نیاز دارد، زیرا در صورت عدم درمان، بسیار خطرناک بوده و میتواند موجب مرگ شود.
انجام موارد زیر هنگام شوک آنافیلاکسی:
بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.
از دارو EpiPen (در صورت موجود بودن) استفاده نمایید.
درآوردن لباسهای اضافی و یا لباسهایی که برای فرد محدودیت ایجاد میکند.
پای فرد را به سمت بالا نگه دارید.
در صورت لزوم CPR را انجام دهید.
در صورت استفراغ، سر آنها را به سمت خود بکشید.
از دادن هر گونه دارو به جزء EpiPen خودداری نمایید.
نگاهی اجمالی
افراد مبتلا به آلرژی بادمجان میتوانند حساسیت خود را با اجتناب از مصرف آن و سایر غذاهای مغذی مدیریت کرده و اگر به طور تصادفی این ماده غذایی را بخورند، میتوانند علائم آلرژی را با ضدانعطافپذیری بیش از حد کاهش دهند.
در مواردی که فرد، مبتلا به آلرژی بادمجان از نوع شدید آن باشد، پزشک احتمالا EpiPen را برای استفاده اضطراری تجویز کرده و در مواردی که فرد مبتلا به این آلرژی، به شوک آنافیلاکتیک نیز مبتلا شود، مراقبتهای اضطراری پزشکی مورد نیاز است.
Source: http://asanteb.com
با تشکر از مقاله شما من دوسالس هستش که شدید به اکثر چیزها آلرژی شدید دارم در حدی که متخصص من یک امپول اپی نفرین برام تجویز کرده که همیشه در جیبم باشه و در صورت نیاز فورا تزریق کنم تا به اورژانس انتقال پیدا کنم واقعا دوسال گذشته در زجر و استرس زندگی میکنم
سلام خسته نباشید.
من امروز بعد از مصرف بادمجان دچار حساسیت شدم و چشمم سوزش پیدا کرد و کمی بعد لبم دچار سوزش شد.
باید به پزشک مراجعه کنم؟
اقدام مقدماتی برای بهبود چیست؟
مطلب مفید بود،من دیشب بادمجان خوردم،همون موقع خوردن حس کردم لثم میسوزه،امروز لثم قد نخود باد کرده،اصلأ خیلی بده،ولی فکر نمیکنم بخاطر اون ماده ی شیمیایی داخل بادمجان باشه،چون اون میوه هایی که گفتین مشابه بادمجان هستن،واسم هیچ مشکل و حساسیتی ایجاد نمیکنن،ولی به فلفل و دارچین و کلأ گرمی حساسیت دارم و بدنم مثه جوش میزنه بیرون،ولی بعدش بزرگتر میشه و حتی یبار قد سیب زمینی شده بود😑ممنون میشم بهم بگید آیا طبع بادمجان هم گرم هست یا نه؟
با سلام خدمت همراه عزیز مجله پزشکی آسان طب
بادمجان طبع گرم و خشک دارد…
باسلام
تا به این تاریخ۲۳مرداد۹۸ هیچ اطلاعی از آلرژی بادمجان نداشتم و اصلا فکر نمیکردم این حالت تهوع در خوردن بادمجان مهم باشد و از شما بزرگواران بسیاااار سپاسگزارم