کنترل قند خون با کرومیوم،وانادیوم و جیمنماسیلوستره
کرومیوم یکی از تسهیل کنندههای عملکردی انسولین و کنترل قند خون است که موضوع اغلب تحقیقات در سال ۱۹۵۷ بوده است زیرا در بنیان ماده ای معروف تحت عنوان عامل تحمل گلوکز (GTF) شناسایی شده بود. GTF از یک شکل کرومیوم (موقعیت سه ظرفیتی آن)، در ترکیب با نیاسین و آمینواسیدهای گلیسین، سیستئین و اسید گلوتامیک ایجاد می شود. متاسفانه، کسی تاکنون چگونگی ساخت یا استخراج GTF را فرا نگرفته است؛ ضمن اینکه کرومیوم به سختی در بدن به شکل فعال بیولوژیکی اش تبدیل می شود. کرومیوم، به عنوان بخشی از GTF، تصور می شود که جذب گلوکز توسط سلول ها را افزایش داده بنابراین آن را برای تولید انرژی آماده میسازد. از آنجا که GTF اعمال انسولین را آسان میسازد؛ بنابراین انسولین مورد نیاز کاهش یافته و کنترل قند خون انجام می شود. به این معنی که سطوح انرژی تثبیت می شود و از نوسانات زیاد گرسنگی ناشی از هیپوگلیسمی جلوگیری می کند. فایده این عمل برای رژیم گیرنده و آنها که در مرز ابتلا به دیابت هستند،واضح است. با این وجود، همانطور که اهمیت دارد، کرومیوم همچنین به کاهش مقادیر لیپید خون کلسترول لیپوپروتئین کم چگال (LDL) و تری گلیسرید کمک می کند در حالی که مقدار لیپوپروتئین با چگالی سنگین (HDL) به عنوان کلسترول مطلوب موجود در خون را افزایش میدهد. بسیاری از این اعمال با وانادیم، کرومیوم و دیگر تسهیل کننده های عملکردی انسولین نیز انجام می شوند. همچنین به جز استثنائات مهم، این مواد قابل معاوضه هستند.کمبود کرومیوم در رژیم مردم به طور بارزی مشهود است و معمولا تخمین زده می شود که بیش از ۹۰ درصد مردم با کمبود کرومیوم در رژیم غذایی خود مواجه اند. شواهدی که نشان میدهند مکمل های کرومیوم منجر به کاهش وزن می شوند؛ نسبتا متتاقض و بحث انگیزند. به خوبی ثابت شده است که مقاومت انسولینی (سندرم X که همچنین سندرم متابولیک نیز نامیده میشود) قویا با افزایش چاقی ارتباط دارد و نهایتا اینکه رفع مقاومت انسولینی در کسب موفقیتهای بلند مدت رژیم گیری ضروری است. با این وجود، به این معنی نیست که بهبود پاسخ دهی انسولین به تنهایی در مدتی کوتاه منجر به کاهش وزن خواهد شد. بهبود پاسخدهی انسولین همواره ایده ای خوب در ارتباط با سلامتی است، اما هیچ کس نباید هنگامی که در حال مکمل گیری با کرومیوم است به جز آن مقدار وزنی که صرفا به تدریج از دست می دهد، کم کند.
وانادیوم و تاثیر آن در کنترل قند خون
هنگامی که مقالهای در ژورنال معتبر SCIENCE نشان داد که وانادیوم دیابت را در حیوانات آزمایشگاهی کنترل می کند؛ در سال ۱۹۸۵ علاقه نسبت به مطالعه آثار آن به وجود آمد. این آگاهی که وانادیوم زمانی که از راه دهان خورده میشود؛ موثرتر است؛ سبب هیجان زیادی شد (برعکسی انسولین که هنگام تزریق موثرتر است). مطالعات دیگر سریعا این نتایج را تایید کرده اند و مشخص شده است که وانادیوم نقش مهمی را نه تنها در کنترل قند خون بلکه همانطور که درباره کرومیوم گفته شد؛ در جلوگیری از گسترش سطوح اضافی کلسترول LDL و تری گلیسرید ایفا می کند. شواهد زیادی وجود دارند که نشان میدهند وانادیوم به استحکام استخوانها و دندانها نیز کمک میکند. این نتایج موثر حقیقتا یک کشف مجدد را از کاربردهای وانادیوم تشکیل داد. در فرانسه و در اواخر قرن نوزدهم، جهت درمان دیابت و بعضی از شکل های خستگی استفاده می شد. در فرهنگ لغت پزشکی، از وانادیوم به عنوان درمانی برای دیابت و خستگی نام برده شده و علاوه بر سلنیوم، به عنوان درمانی برای سرطان پیشنهاد شده بود. در فرهنگ لغت پزشکی، به بیماران مبتلا به آترواسکلروزیس (سخت شدن شریان ها) توصیه شده بود که وانادیوم مصرف کنند. بنابراین، وانادیوم نه تنها روی حیوانات آزمایشگاهی تست شده بود بلکه پیشینهای از استفاده به وسیله انسان ها نیز داشت.
اگرچه تزریق انسولین در درمان بسیاری از افراد دیابتی موفقیت آمیز نبوده (به این دلیل که نوع اصلی انسولین در پزشکی استفاده نمی شد)، اما وانادیوم در شکل وانادیل سولفات (شکل فعالی بیولوژیکی آن) میتواند بسیاری از اعمال انسولین و کنترل قند خون را انجام دهد. با این توصیف وانادیل سولفات حتی موثرتر از کرومیوم است. کرومیوم عملکرد انسولین بدن را تسهیل می کند، اما شکل وانادیل وانادیوم خودش حتی در نبود انسولین از نظر بیولوژیکی فعال است. وانادیل سولفات به نحو چشمگیری گلیکوژن کبد را افزایش داده و مصرف گلوکز را توسط بافتهای عضلانی افزایش میدهد. این اعمال به ذخایر بافت عضلانی هنگام رژیم گیری کمک می کند و عملکرد ورزشی را با کاهش خستگی و کاهش تجزیه پروتئین عضله به منظور تولید انرژی، بهبود می بخشد. بنابراین وانادیل سولفات خواص آنتی کاتابولیک دارد، یعنی در جهت جلوگیری از تجزیہ بافت عمل میکند . در این صورت، وانادیلی سولفات از ذخیرہ کالریکی اضافی کربوهیدرات به شکل چربی، ظاهرا با کنترل تولید انسولین بدن، جلوگیری می کند. این اعمال در کنترل وزن و بهبود عملکرد ورزشی مفید هستند. تمامی این اعمال به نظر مفید می آیند اما حداقل دو نکته اصلی در ارتباط با ترکیبات وانادیوم وجود دارد. اول، وانادیوم سبب تسریع تولید رادیکال آزاد به ویژه در حضور آلومینیوم، می شود. خواصی پیش اکسیدانی ترکیبات وانادیوم به خوبی شناخته شده اند. دوم، در نتیجه خواص پیشی اکسیدانی وانادیوم، به ویزہ در افراد چاقی، مصرف بسیار بالای ترکیبات وانادیوم احتمالا با افزایش آنزیمهای کبدی همراه است. وانا دیلی سولفات در روز ایجاد می شود. مطالعات اخیر عوارض جانبی ترکیبات وانادیوم معدنی (در کبد، کلیه، معدی – روده ای) را نشان ندادهاند، یقینا در آینده مکمل های وانادیوم در شکلهای سالم تر و جدیدتر عرضه می شود.
تاثیر گیاه جیمنماسیلوستره در کنترل قند خون
به گزارش مجله پزشکی آسان طب دو هزار سال است که این گیاه به شکل داروی آئووردیک برای کنترل مشکلات مربوط به سوخت و ساز کربوهیدرات استفاده شده است.مطالعات حیوانی تایید کرده اند که این گیاه در حقیقت مقادیر قند خون را کاهش میدهد. همچنین بهبود عملکرد کبد و پانکراس را به دنبال دارد؛ دو اندامی که عملکرد آنها در افراد دارای اضافه وزن تمایل به ضعیف شدن دارند. عامل دیگری که برای رژیم گیرندگان چشمگیر است، این حقیقت است که به نظر میرسد، جیمن ماسیلوستره میل به مصرف غذاهای شیرین را کاهش می دهد و این عمل را با تاثیر بر گیرندههای چشایی اعمال میکند. مانند کرومیوم و وانادیوم، این عاملی تسهیل کننده عملکردی انسولین، سطوح لیپید خون را به مقدار طبیعی رسانده و نیاز به انسولین را کاهش میدهد. با این وجود، برخلاف این دو ریزمغذی، جیمنماسیلوستره ممکن است سبب ترمیم و بازسازی سلولهای پانکراسی که در تولید انسولین نقش دارند، شود؛ بنابراین تولید انسولین افزایش مییابد.همچنین، گیاه جیمنماسیلوستره محصولی است که معمولا تحت عنوان گلوکزول فروخته می شود که از گیاه لاجرستر میاسپسیوسا استخراج می شود، از سوی دیگر به گل کرپل، درخت بانابا، یا اسید کولوزولیک (عامل فعال در گلوکزول) که جدیدا به عنوان عامل دسترسی به گلوکز کشف شده، معروف است. نشان داده شده که اسید کولوزولیک سطوح گلوکز خون را در انسان پایین می آورد. این تاثیر پیش از این، در حیوانات با قند خون بالا مورد تایید قرار گرفته بود. از مطالعات موجود در محیط آزمایشگاه، چنین به نظر میرسد که اسید کولوزولیک با تحریک انتقال دهندههای گلوکز غشا این عمل را به انجام می رساند. از نتایج جالب دیگر اینکه اسید کولوزولیک ممکن است در کاهش وزن و کنترل قند خون مفید و سودمند باشد. این عبارت درباره بسیاری از ترکیباتی که به کنترل قند خون کمک میکنند؛ حقیقت ندارد. برای نمونه، اگرچه ممکن است کرومیوم سه ظرفیتی به عنوان بخشی از برنامه کاهش وزن سودمند باشد، اما در صورتی که به تنهایی خورده شود تاثیر آن بر کاهش وزن بسیار ضعیف است. نتایج حاصل از مطالعات پیشین از مزایای چشمگیر کاهش وزن تقریبا در یک سوم کسانی که از اسید کولوزولیک برای این منظور استفاده کرده اند، حمایت میکند.
منبع:https://mag.asanteb.com