داروی دیگوکسین Digoxin مناسب بیماران قلبی
داروی دیگوکسین جزو داروهایی است که از طب سنتی گرفته شده است و در آن از گیاهان استفاده شده است. برخی از پزشکان این دارو را برای بیماران قلبی تجویز می کنند. در این مطلب از سایت آسان طب با ما همراه باشید و اطلاعات بیشتری از مشخصات داروی دیگوکسین بدست آورید.
مشخصات داروی دیگوکسین
داروی دیگوکسین (Digoxin) با نام اختصاری و تجاری Lanoxin در برازار و داروخانه ها در دسترس مردم قرار دارد. داروی دیگوکسین جزو دسته دارویی از داروی گل پنجه علی می باشد. میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو بسیار زیاد است و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو نیز کم می باشد. برای استفاده از داروی دیگوکسین احتیاج به نسخه پزشک است و در صورت تجویز این دارو توسط پزشک استفاده از آن برای عموم آزاد است. این دارو که از ترکیب گل های گیاه گل پنجه علی، بدست می آید، بعضی اوقات برای درمان نارسایی های مادرزادی قلبی و همچنین اختلال و بهم خوردگی ریتم قلب، به کار می رود. این دارو موجب سرعت بخشیدن به ضربان قلب شده و بدین ترتیب کار پمپاژ خون بدن توسط قلب را تقویت می کند و همین عمل به کنترل بهتر کم نفسی و خستگی، کمک می نماید.داروی دیگوکسین به شکل قرص، محلول، تزریقی در دسترس عموم و در داروخانه ها وجود دارد. بهترین زمان مصررف دارو ۳ بار در روز (در آغاز درمان)، سپس روزی یکبار، بخاطر کاهش تهوع ناشی از مصرف دارو اعلام شده است. اندازه دوز مجاز مصرفی دارو نیز ۶۲/۵ تا ۲۵۰ میکروگرم از نوع خوراکی دارو می باشد و در نوع تزریقی به دستور پزشک مبتنی است.
چگونگی تأثیر داروی دیگوکسین
اثرات نوع تزریقی این دارو، ظرف چند دقیقه و اثرات نوع خوراکی دارو، ظرف ۱ تا ۲ ساعت پس از شروع درمان با دارو، ظاهر می شوند. ضمنا این اثرات مدت ۲ روز یا بیشتر، پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن باقی می مانند. (از ۳ طلایی خاص هنگام مصرف این دارو: چون این دارو ممکن است به علت کاهش و نقصان میزان پتاسیم بدن، حالت سمی پیدا کند، لذا مصرف سبزیجات و میوه های تازه مانند موز و گوجه فرنگی، در طی مدت درمان با این دارو، ضروری می باشد. این دارو باید در یک محفظه سربسته، در جای خشک و خنک، دور از دسترس کودکان نگهداری شود. ضمنا از تابش نور، محافظت گردد. برای قطع مصرف این دارو یادتان باشد که مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک، قطع نکنید. زیرا قطع ناگهانی مصرف دارو، ممکن است به وخیم تر شدن بیماری منجر گردد. اما اگر دچار ارتعاش بدن همراه با تنگی نفس و یا درد قفسه سینه، گشتید، مصرف دارو را قطع کرده و بدون درنگ، پزشک را در جریان قرار دهید
عوارض جانبی مصرف داروی دیگوکسین
عوارض احتمالی این دارو بیشتر ناشی از بالا رفتن میزان فشار خون می باشند. از جمله عوارض معمول این دارو میتوان به: خستگی، کم شدن اشتها، تهوع، اشاره نمود. ضمنا خیلی به ندرت ممکن است عوارضی مانند گیجی، اختلال بینایی، حادث شود . در صورت این عوارضی، با پزشک مشورت کنید. نکات احتیاطی مهم دار مصرف دارو: اگر به درد مزمن کبدی دچار هستید و یا مشکلات غده تیروئید دارید، قبل از مصرف این دارو، حتما پزشک را در جریان قرار دهید. مصرف دارو برای زنان حامله با توجه به تحقیقات خطری برای مصرف این دارو در دوران حامله ثابت نشده است.
مصرف دارو برای زنان شیرده چون دارو در شیر مادر ترشح می شود ممکن است روی بچه تأثیر بگذارد لذا بهتر است با پزشک مشورت شود. مصرف دارو برای بچه ها و اطفال با کاهش دوز مصرفی دارو ضرورت دارد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال بخاطر احتمال وقوع عوارض، کاهش دوز مصرفی دارو، لازم می باشد. مصرف در افراد بالای ۶۰ سال در طی مدت در سان با این دارو، کنترل منظم میزان این دارو در خون و همچنین کنترل میزان نمک های بدن، ضروری می باشد.
منبع: https://mag.asanteb.com