قرص سیناریزین Cinnarizine و اثر ضد حساسیت آن
قرص سیناریزین یکی از پرمصرف ترین قرص های ضد حساسیت و آنتی هیستامین ها می باشد. بسیاری از ما از حساسیت های فصلی و عده ای نیز از حساسیت های دایمی رنج می برند. اگر جزو آن دسته از افراد هستید که بدون نسخه پزشک از قرص سیناریزین تهیه و استفاده می کنید پیشنهاد می شود این مطلب از سایت آسان طب را با دقت بخوانید.
مشخصات دارویی قرص سیناریزین
قرص سیناریزین (Cinnarizine)با نام های مختصر و تجاری Stugeron forte, Stugeron, Cinaziere ou suelo در بازار و داروخانه ها موجود می باشد. قرص سیناریزین جزو داروهای آنتی هیستامین (ضد حساسیت) و ضد استفراغ می باشد. همچنین از این در درمان وزوز گوش نیز استفاده می شود. این دارو اصولا برای کنترل تهوع و استفراغ بکار می رود همچنین در کنترل تهوع و سرگیجه ناشی از بیماری های گوشی درونی نیز مؤثر است مصرف دوز بالای این دارو در بهبود امر گردش خون بخصوص در بیماریهای عروقی تأثیر دارد. میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو نسبتا زیاد است و
میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم است. برای تهیه قرص سیناریزین احتیاج به نسخه پزشک است و این دارو برای استفاده عموم بلامانع است. این دارو به شکل قرص، کپسول در بازار موجود است. بهترین زمان مصرف دارو ۲ تا ۳ بار در روز است و اندازه دوز مجاز مصرفی دارو در بزرگسالان کنترل تهوع و استفراغ (۴۵ تا ۹۰ میلی گرم در روز) بیماری های گردش خو : ۱۵۰ تا ۲۲۵ میلی گرم در روز می باشد . و میزان دوز مصرفی در بچه های ۵ تا ۱۲ ساله اول ۱۵ میلی گرم سپس هر ۸ساعت ۷/۵ میلی گرم است.
چگونگی تاثیر قرص سیناریزین
اثرات این دارو معمولا ظرف ۳۰ دقیقه پس از شروع درمان ظاهر می شوند ضمنا این اثرات ۸ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن دوام دارند.قرص سیناریزین نیز مانند بقیه آنتی هیستامین ها گیرنده های هیستامین را بلوکه می کنند. طریقه نگهداری دارو بدین صورت است که این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترس اطفال نگهداری شود . اگر این دارو را برای درمان بیماری های گوش داخلی و یا درمان بیماری های گردش خون مورد استفاده قرار می دهید مصرف آن را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. زیرا قطع مصرف دارو ممکن است به عود مجدد علائم بیماری منجر گردد. اما اگر دچار ظاهر شدن جوش گشتید مصرف دارو را قطع کرده و پزشک را در جریان قرار دهید.
عوارض جانبی مصرف قرص سیناریزین
از عوارض معمول مصرف دارو می توان به ضعف و بی حالی و خواب آلودگی و اختلال در بینایی و خشکی دهان اشاره نمود. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو: اگر به امراض و بیماری های زیر مبتلا هستید حتما قبل از مصرف این دارو پزشک معالج خود یا پزشک دارو ساز را در جریان قرار دهید.
* اگر میزان فشار خونتان پایین است. * اگر به سنگ مثانه دچار هستید. * اگر به بیماری آب سیاه چشم مبتلا می باشید. * اگر غده پروستات شما خیلی بزرگ شده است. * اگر از داروهای دیگری مصرف می کنید. مصرف دارو برای زنان حامله چون مفید بودن این دارو برای دوران حاملگی ثابت نشده است لذا بهتر است با پزشک مشورت شود. مصرف دارو برای زنان شیرده چون مفید بودن این دارو برای اینگونه افراد ثابت نشده است لذا بهتر است با پزشک مشورت شود. مصرف دارو برای کودکان با کاهش دوز مصرفی دارو ضرورت دارد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سا اشکالی ندارد. مصرف در افراد بالای ۶۰ سال چون این دارو می تواند موجب خواب آلودگی گردد لذا کلیه رانندگان و افرادی که کارهای پرمخاطره انجام می دهند بهتر است هنگام مصرف این دارو از فعالیت های مربوطه دست بکشند.
نکته: استفاده طولانی مدت افراد کهنسال از این دارو ممکن است موجب ازدیاد اجابت مزاج و تخلیه شکم برای آنها شود.
منبع:https://mag.asanteb.com