داروی کلوزاپین Clozapine برای درمان شیزوفرنی

پزشکان برای برخی از افراد که از بیماری های اعصاب و روان رنج می برند داروی کلوزاپین را تجویز می کنند. در این مطلب از سایت آسان طب برای شما از مشخصات و عوارض داروی کلوزاپین به شکل مفصل صحبت می کنیم. اگر باید از این دارو استفاده کنید پیشنهاد می شود این مطلب را با دقت بخوانید.

 

مشخصات داروی کلوزاپین

داروی کلوزاپین

داروی کلوزاپین (Clozapine) با نام ای تجاری و اختصاری  Clozaril  در بازار موجود است . داروی کلوزاپین جزو دسته دارویی برای  درمان بیماری های روانی جای دارد. میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو  نسبتا زیاد است و  میزان وابستگی و اعتیاد به دارو  کم است. برای استفاده از داروی کلوزاپین
احتیاج به نسخه پزشک است. این دارو قابل استفاده برای عموم نمی باشد. این دارو برای درمان بیماری شیزوفرنی، مورد استفاده قرار می گیرد. ضمنا فقط کسانی باید از این دارو استفاده کنند که نسبت به مصرف داروهای دیگر حساس هستند و یا تحمل عوارض جانبی داروهای دیگر را ندارند. دارو در کنترل بیماری شیزوفرنی موثر است.مصرف  این دارو باید در بیمارستان و تحت نظارت دقیق پزشک صورت گیرد. داروی کلوزاپین به شکل قرص وجود دارد. زمان مصرف دارو  ۱ تا ۳ بار در روز است و  اندازه دوز مجاز مصرفی دارو  ۲۵ تا ۹۰۰ میلی گرم در روز می باشد.

 

چگونگی تاثیر داروی کلوزاپین

داروی کلوزاپین

برخی اثرات این دارو ظرف ۳ تا ۵ روز پس از مصرف این دارو ظاهر می شوند. اما اثرات کامل و مفید دارو مکن است تا ۳ هفته قابل احساس نباشد.  ضمنا اثرات دارو، مدت 16 ساعت بعد از ز مصرف هر دوز دارو، در بدن باقی می مانند. این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترس اطفال و بچه ها نگهداری شود. برای قطع کردن مصرف داروی کلوزاپین بدون مشورت با پزشک مصرف دارو را قطع نکنید. زیرا قطع بی مورد مصرف دارو ممکن است موجب عود مجدد علائم بیماری گردد.

 

عوارض جانبی مصرف داروی کلوزاپین

داروی کلوزاپین

این دارو ممکن است موجب عوارض پارکینسونی نظیر لرزش بدن گردد. از عوارض دیگر معمول مصرف این دارو میتوان به خواب آلودگی، خستگی مزمن و  افزایش وزن، تند شدن ضربان قلب، اشاره نمود ضمنا عوارض غیر معمولی هم چون اختلال در بینایی، سرگیجه، غش، یبوست، تب و گلودرد، نیز ممکن است حادث شوند. در این صورت باید سریعا دستوارت پزشکی را بکار بگیرید. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو : اگر به امراض و بیماری های زیر مبتلا هستید، حتما قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را در جریان قرار دهید: * اگر به دردهای مزمن کلیوی و کبدی مبتلا می باشید. * اگر بیماری های مزمن خونی دارید. * اگر قبلا دچار غش و یا بیماری صرع بوده اید. * اگر بیماری قولنج دارید و یا قبلا عمل جراحی روده، انجام داده اید. * اگر مشکلات شنوایی دارید. * اگر به بیماری افزایش قند خون مبتلا هستید. * اگر دچار بیماری آب سیاه چشم شده اید. * اگر مشکلات غده پروستات دارید. * اگر داروهای دیگری مصرف می کنید.

مصرف دارو برای زنان حامله معمولا مجاز نمی باشد. مصرف دارو برای زنان شیرد: چون دارو در شیر مادر ترشح می شود ممکن است روی بچه تأثیر منفی بگذارد لذا بهتر است با پزشک مشورت گردد. مصرف دارو برای بچه ها و اطفال مجاز نمی باشد. مصرف دارو برای افراد بالای 60 سال:چون احتمال بروز عوارض جانبی در این سن بیشتر است لذا در ابتدا دوز کمتری از دارو را مصرف نمایند سپس به تدریج مقدار مصرف را افزایش دهند.
مصرف در افراد بالای ۶۰ سال: چون دارو می تواند موجب خواب آلودگی سرگیجه و اختلال در بینایی گردد، لذا کلیه رانندگان و افرادی که کارهای مخاطره آمیز انجام می دهند باید رانندگی نکنند. استفاده طولانی مدت از این دارو ممکن است موجب آسیب های کبدی، افزایش وزن و کم شدن گلوبولهای سفید خون گردد.

 

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا