داروی دیلتیازم Diltiazem دارویی ضدآنژین

در این مطلب ار سایت آسان طب برای شما عزیزان مطلبی در مورد داروی دیلتیازم که یک داروی ضد آنژین است تهیه کرده ایم. اگر پزشک برای شما  داروی دیلتیازم را تجویز کرده است پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که این متن را با دقت بخوانید و سپس دارو را مصرف کنید.

 

مشخصات داروی دیلتیازم

داروی دیلتیازم
داروی دیلتیازم (Diltiazem) با نام اختصاری و تجاری  Slozem, Dizem, Calcicard, Adizem  در بازار و داروخانه ها در دسترس استفاده کننده ها قرار دارد. داروی دیلتیازم جزو  دسته دارویی ضدآنژین طبقه بندی می شود .بد نیست بدانید که  میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو  نسبتا زیاد است و همچنین میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم می باشد. برای استفاده از داروی دیلتیازم نیبز به نسخه پزشک است و در صورت تجویز پزشک استفاده از داروی دیلتیازم برای عموم آزاد است. این دارو برای درمان بیماری آنژین و کاهش عوارض شدید این بیماری به کار میرود. همچنین برای درمان بالا بودن فشار خون، نیز مؤثر است. به واسطه اینکه این دارو، عوارض تنفسی بدنبال ندارد، لذا برای افرادی که دچار بیماری آسم هستند، داروی با ارزش می باشد. چون داروهای دیگر ضد آنژین این خاصیت را ندارند. داروی دیلتیازم  به شکل  قرص، قرص های SR، کپسول، کپسولهای SR در اختیار مردم است. بهترین  زمان مصرف دارو  در صورت قرص و کپسول (۳ بار در روز)، قرص SR و کپسول آن (1 تا ۲ بار در روز) است و  اندازه دوز مجاز مصرفی دارو  ۱۸۰ تا ۴۸۰ میلی گرم در روز مناسب است.

چگونگی تأثیر این داروی دیلتیازم

داروی دیلتیازم

اثرات این دارو ظرف ۲ تا ۳ ساعت پس از شروع درمان با دارو، ظاهر می شوند. ضمنا این اثرات مدت ۶ تا ۸ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن دوام خواهند داشت.  این دارو باید در یک محفظه سربسته، در جای خشک و خنک، دور از دسترس اطفال نگهداری شود. برای قطع کردن این دارو باید توجه داشت که  مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید، زیرا قطع ناگهانی مصرف دارو، ممکن است به عود مجدد علائم بیماری منتهی شود. اما اگر دچار جوش بدن، گشتید، مصرف دارو را قطع کرده و سریعا تحت نظر پزشک قرار بگیرید.

عوارض جانبی مصرف داروی دیلتیازم

داروی دیلتیازم

از عوارض معمول مصرف این دارو، میتوان به سردرد، تهوع و خشکی دهان ، اشاره نمود. اگر دچار عوارضی مانند تورم پا و زانو، گشتید حتما دارو را قطع کرده و با پزشک خود تماس بگیرید  مهمترین عارضه مصرف این دارو نیز ممکن است کاهش ضربان قلب با خستگی و سرگیجه را بدنبال دارد. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو : اگر دچار دردهای مزمن کلیوی و کبدی نارسای فلبی دارید، قبل از مصرف این دارو، حتما پزشک معالج خود را در جریان قراردهید.  مصرف دارو برای زنان حامله  مجاز نمی باشد. مصرف دارو برای زنان شیرده چون دارو در شیر مادر ترشح می شود و ممکن
است روی بچه تأثیر منفی بگذارد، لذا بهتر است با پزشک مشورت شود. مصرف دارو برای بچه ها و اطفال مجاز نمی باشد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال  به علت احتمال وقوع عوارض، کاهش دوز مصرفی دارو، ضروری می باشد. . مصرف در افراد بالای ۶۰ سال چون این دارو می تواند موجب سرگیجه ناشی از پایین آمدن فشار خون بدن گردد، لذا کلیه رانندگان و افرادی که کارهای پرخطر انجام میدهند بهتر است هنگام مصرف این دارو، از فعالیت های مربوطه خودداری کنند.

 

منبع: https://mag.asanteb.com

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا