داروی هالوپریدول Haloperidol ضد جنون

داروی هالوپریدول در اصل برای درمان بیماری های روان پریشی استفاده می شود. برخی از این مشکلات عبارتند از اختلالات حاد و مزمن سایکاتیک مثل اسکیزوفرنی یا حالت مانیک و سایکوز. البته نا گفته نماند که مصرف این دارو در دوزهای بالا برای درمان بیماری های گفته شده مفید می باشد. امروزه از داروی هالوپریدول در دوزهای پایین برای درمان استرس مزمن نیز استفاده می شود. از مهم ترین تاثیرات این دارو می توان به آرامش بخش بودن آن اشاره کرد. پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که ما را در ادامه ی این مطلب از سایت آسان طب همراهی کنید و اطلاعات مفیدی از داروی هالوپریدول بدست آورید.

 

مشخصات داروی هالوپریدول

داروی هالوپریدول

داروی هالوپریدول (Haloperidol) با نام های تجارتی و اختصاریSerenace, Halodol, در بازار و داروخانه ها قابل خریداری می باشد. داروی هالوپریدول جزو طبقه بندی دارویی  درمان بیماری های روانی قرار می گیرد. باید بدانید که  میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو  نسبتا زیاد است و  میزان وابستگی و اعتیاد به دارو  کم می باشد. برای مصرف این دارو حتما به نسخه پزشک احتیاج است و در صورت تشخیص پزشک استفاده از آن برای عموم مشکلی ندارد. این دارو برای کاهش شدت بیماری های روانی مانند شیزوفرنی، دیوانگی و دیگر بیماری های روانی که در آنها حالت جنون پیدا می شود، مورد استفاده قرار می گیرد. ضمنا در درمان کوتاه مدت بیماری اضطراب، نیز مؤثر است. گرچه نمی تواند بیماری را درمان نماید اما سبب کاهش اضطراب می گردد. همچنین برای بچه هایی که دچار مشکلات و ناهنجاری های شدید رفتاری هستند، کاربرد دارد. داروی هالوپریدول  به شکل های قرص، کپسول، محلول، آمپول در دسترس قرار دارد. بهترین زمان مصرف دارو  ۲ تا ۴ بار در روز است و  اندازه دوز مجاز مصرفی دارو  نیز درمان بیماری های روانی (۳ تا ۱۰ میلی گرم در روز  در آغاز درمان و سپس این مقدار به ۳۰ میلی گرم در روز قابل افزایش است)، و در درمان اضطراب شدید (۱ میلی گرم در روز) است.

 

چگونگی تاثیر داروی هالوپریدول 

داروی هالوپریدول

اثرات نوع خوراکی داروی هالوپریدول ظرف ۲ تا ۳ ساعت و اثرات نوع تزریقی آن ظرف ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پس از شروع درمان با دارو، ظاهر می شوند. ضمنا اثرات نوع خوراکی دارو، مدت ۶ تا ۲۴ ساعت و اثرات نوع تزریقی آن ۲ تا ۴ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو در بدن باقی می مانند. یاداور می شویم که  این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترسی کودکان نگهداری شود حتما برای قطع مصرف این دارو  با پزشک خود مشورت کنید و بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. زیرا قطع ناگهانی مصرف دارو ممکن است به عود مجدد علائم بیماری منجر گردد. اما اگر دچار عوارض شدیدی مانند تب شدید، گیجی، سفتی عضلات، گشتید مصرف دارو را قطع کرده و سریعا پزشک را در جریان بگذارید.

 

عوارض جانبی مصرف داروی هالوپریدول

داروی هالوپریدول

از عوارض معمول این دارو، می توان به خشکی دهان، اختلال در بینایی، مشکلات در مجاری ادراری، اشاره نمود که این عوارض معمولا به مرور زمان برطرف خواهند شد. ضمنا ممکن است عوارضی مانند کم شدن اشتها، خواب آلودگی، ضعف و بی حالی، سرگیجه یا غش نیز حادث شوند. اگر پس از مصرف اولین دوز دارو دچار سفتی زبان و خشکی گردن و اندام ها یا ظاهر شدن جوش گشتید سریعا پزشک را در جریان بگذارید. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو : اگر به دردها و امراض زیر مبتلا می باشید حتما قبل از مصرف این دارو پزشک خود را با خبر سازید:  اگر به دردهای مزمن کبدی و کلیوی دچار می باشید و یا نارسایی قلبی و مشکلات گردش خون دارید.  اگر قبلا به بیماری صرع مبتلا شده اید و یا غده تیروئید شما، بیش از حد فعال است.  اگر بیماری پارکینسون دارید و یا دچار آب سیاه چشم می باشید.  اگر دچار آسم، برونشیت و یا دیگر بیماریهای ریوی هستید.  اگر داروهای دیگری مصرف می کنید.

مصرف دارو برای زنان حامله: چون مفید بودن این دارو برای مصرف در دوران حاملگی به اثبات نرسیده است، لذا بهتر است با پزشک مشورت شود. مصرف دارو برای زنان شیرده  چون دارو در شیر مادر ترشح می شود و ممکن است روی بچه تأثیر بگذارد، لذا بهتر است با پزشک مشورت شود.مصرف دارو برای بچه ها و اطفال: این گروه سنی خیلی به ندرت به این دارو احتیاج پیدا می کنند ولی با این وجود در صورت لزوم کاهش دوز مصرفی مجاز دارو ضروری میباشد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال با کاهش دوز مصرفی مجاز دارو ضروری می باشد. مصرف در افراد بالای ۶۰ سال چون دارو ممکن است موجب خواب آلودگی و کندی عکس العمل در افراد گردد، لذا کلیه رانندگان و کسانی که کارهای پرمخاطره انجام می دهند. باید هنگام مصرف این دارو از فعالیتهای مربوطه دست بکشند. نکته: استفاده طولانی مدت و بیش از چند ماه از این دارو ممکن است موجب  حرکت ها و تکان های غیرارادی در صورت، چشم ها و زبان گردد. ضمنا خطر ابتلا به یرقان نیز بدنبال دارد.

 

منبع: https://mag.asanteb.com

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا