داروی جنتامایسین Gentamicin آنتی بیوتیک کم خطر

داروی جنتامایسین بیشتر در مواردی از عفونت به کار می رود که عامل آن ها میکروب های گرم می باشند مثل عفونت دستگاه ادراری و روده ها و انواع آبسه ها. داروی جنتامایسین در باکتری های بی هوازی مطلق اثر نمی کند چون برای ورود به پوشش باکتریا یی نیاز به اکسیژن دارد. داروی جنتامایسین جزو داروهای آنتی بیوتیک قوی بوده است که در سالهای قبل استفاده ی بیشتری داشته است البته الان نیز از قطره های چشمی و آمپول آن استفاده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر از داروی جنتامایسین پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که با ما در ادامه ی این مطلب از سایت اسان طب همراه باشید.

 

مشخصات داروی جنتامایسین

داروی جنتامایسین
داروی جنتامایسین

داروی جنتامایسین (Gentamicin) با نام تجارتی و اختصاری  Cidomycin, Garamycin, Genticin  در بازار و داروخانه ها در دسترس مردم قرار دارد. داروی جنتامایسین جزو طبقه بندی دارویی  داروی آنتی بیوتیک قرار می گیرد . جالب است بدانید که میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو  کم است و  میزان وابستگی و اعتیاد به دارو نیز کم  میباشد. شایان ذکر است که برای استفاده از داروی جنتامایسین حتما احتیاج به نسخه پزشک است . در صورت تشخیص پزشک استفاده از دارو برای عموم بلامانع است. داروی جنتامایسین ، برای درمان عفونت های شدید و پیچیده مانند عفونت های ریوی، مجاری ادراری، استخوانی و مفاصل، بکار می رود. ضمنا در درمان عفونت های ناشی از جراحت و عفونت های پرده شکم و عفونت های خونی و همچنین مننژیت، مورد استفاده قرار می گیرد. نوع تزریقی دارو همراه با پنی سیلین برای جلوگیری و درمان عفونت های دریچه قلب (آندوکاردیت)، کاربرد دارد. شکل قطرهای دارو برای درمان عفونت های چش م وگوش، مورد استفاده قرار می گیرد. اگر میزان عفونت گوشی خیلی شدید باشد بطوریکه احتمال کری وجود داشته باشد، باید از نوع تزریقی این دارو استفاده نمود. داروی جنتامایسین به شکل  آمپول، قطره چشمی و گوشی در دسترس قرار دارد. بهترین زمان مصرف در نوع تزریقی دارو (۱ تا ۳ بار در روز)، قطره گوشی (۳ تا ۴ بار در روز یا طبق دستور پزشک)، قطره چشمی (هر ۲ ساعت یکبار یا طبق دستور پزشک) می باشد . اندازه دوز مجاز مصرفی دارو  طبق دستور نظر پزشک و نوع بیماری اعلام می شود.

 

چگونگی تاثیر داروی جنتامایسین

داروی جنتامایسین

اثرات این دارو ظرف ۱ تا ۲ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن دوام خواهند داشت.  این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترسی کودکان نگهداری شود. برای قطع مصرف داروی جنتامایسین یادتان باشد که  دوره درمان با این دارو را کامل کنید، حتی اگر احساس بهبودی نمودید. زیرا ممکن است منشأ عفونت هنوز فعال باشد وقطع ناگهانی درمان با دارو، منجر به عود مجدد علائم بیماری گردد.

 

عوارض جانبی مصرف داروی جنتامایسین

داروی جنتامایسین

سرگیجه، عدم تعادل، صدای زنگ در گوش ها، نارسایی در شنوایی، تغییرات ادراری، از جمله عوارض مصرفی این دارو می باشند. ضمنا ممکن است تهوع یا استفراغ نیز حادث شود. همچنین عوارض ناشی از حساسیت مانند ظاهر شدن جوش و خارش پوست نیز ممکن است بوجود بیاید. از عوارض قطره چشمی این دارو می توان به تار شدن دید و سوزش چشم، اشاره نمود که باید سریعا پزشک را در جریان قرار داد. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو : اگر به امراض و دردهای زیر مبتلا می باشید، حتما قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را آگاه سازید. * اگر مشکلات کلیوی دارید و یا به بیماری شنوایی مبتلا می باشید. * اگر بیماری پارکینسونی دارید و یا قبلا نسبت به آمینوگلوکوزیدها، حساسیت داشته اید. * اگر داروهای دیگری مصرف می کنید.
مصرف دارو برای زنان حامله در نوع تزریقی این دارو برای زنان باردار مجاز نمی باشد، زیرا ممکن است موجب اختلالات شنوایی در نوزاد گردد. اما مصرف نوع قطره چشمی و گوشی دارو، اشکالی ندارد. مصرف دارو برای زنان شیرده بدین گونه است که برای مصرف نوع تزریقی این دارو بعلت اینکه در شیر مادر ترشح می شود باید با پزشک مشورت گردد. اما استفاده نوع قطره گوش و چشمی بلامانع است. مصرف دارو برای بچه ها و اطفال با کاهش دوز مصرفی دارو، ضرورت دارد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال  بخاطر احتمال عوارض شدید کاهش دوز مصرفی دارو ضروری می باشد. مصرف در افراد بالای ۶۰ سال  در طول مدت درمان با این دارو، کنترل میزان دارو در بدن و همچنین آزمایشات کلیوی برای آگاهی از کارکرد کلیه ها، ضروری م یباشد. در طول مدت درمان با این دارو، کنترل محراب دارو در بدن و همچنین آزمایشات کلیوی برای آگاهی از کارکرد کلیه ها، ضروری میباشد.

 

منبع: https://mag.asanteb.com

‫4/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا