داروی سلکسیب Celecoxib یک دارو ضد التهاب
امروزه ما با بسیاری از داروهای ضد التهاب سر کار داریم. داروهایی مثل ناپروکسن و بروفن از جمله مهمترین داروهای ضد التهاب هستند داروی سلکسیب یکی دیگر از این نوع داروهای ضد التهاب هستند که در بیماری های مختلف کاربرد دارد و توسط پزشکان تجویز می شود. اگر شما نیز باید از داروی سلکسیب استفاده کنید بهتر است با ما در این مطلب از سایت آسان طب همراه باشید و اطلاعات کافی را به دست آورید.
مشخصات داروی سلکسیب
داروی سلکسیب (Celecoxib) یا نام تجارتی: CelebreX در بازار و داروخانه ها موجود است. داروی سلکسیب جزو داروهای ضد التهاب است و در درمان سائیدگی مفاصل و مشکلات مربوط به آرتروز و روماتیسم مفاصل نیز کاربرد دارد. اگر دچار درد کشیدگی و یا رگ به رگ شدن رگ ها و مفاصل شده اید نیز از داروی سلکسیب می توان استفاده کرد. حتی افرادی هم که نقرس دارند و دچار درد ناشی از آن هستند نیز می توانند از داروی سلکسیب استفاده کنند. میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو نسبتا زیاد است و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم است. برای استفاده کردن از این دارو نیاز به نسخه پزشک است و اسفاده کردن از داروی سلکسیب برای عموم آزاد نیست. این دارو موجب کاهش درد و التهاب و همچنین کاهن خشکی مفاصل میگردد. در درمان بیماری ها استخوانی و درد مفاصل کاربرد دارد. این دارو به شکل کپسول موجود است. زمان مصرف دارو ۱ تا ۲ بار در روز توصیه می شود و اندازه دوز مجاز مصرفی دارو حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم در روز مجاز است.
چگونگی تأثیر داروی سلکسیب
اثرات این دارو ظرف ۱ ساعت پس از شروع درمان با دارو، ظاهر می گردند. ضمنا این اثرات مدت ۸ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو در بدن دوام دارند. بد نیست بدانید که آنزیم سیکلواکسیژناز در بدن ماده ی شیمیایی پروستاگلاندین را تولید می کند که این ماده مسئول ایجاد تورم در بدن است.داروی سلکسیب این آنزیم ها را مهار می کنند و از التهاب جلوگیری می کنند. این دارو باید در جای خشک و خنک دور از دسترس کودکان نگهداری شود. اگر از این دارو برای درمان کوتاه مدت استفاده شود، می توان به محض رفع نیاز، مصرف آنرا قطع نمود. اما اگر استفاده طولانی مدت از آن میشود، نباید بدون مشورت با پزشک مصرف آنرا قطع کرد.
عوارض جانبی مصرف داروی سلکسیب
عوارض عصبی ، تنفسی و گوارشی از جمله عوارض متعادل مصرف این دارو می باشند. که از آن جمله می توان به ظاهر شدن جوش، تورم قوزک پا، سوء هاضمه، شکم درد، اسهال، نفخ شکم، بی خوابی و سرگیجه، اشاره نمود. در صورت شدت هر یک از این عوارض، باید با پزشک مشورت نمود. ضمنا اگر دچار ارتعاش بدن، مشکلات تنفسی، استفراغ خونی، مدفوع تیره و خونی، گشتید، مصرف دارو را قطع کرده و سریعا تحت نظر پزشک قرار بگیرید. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو : اگر به امراض و دردهای زیر مبتلا هستید حتما قبل از مصرف این دارو پزشک معالج خود را در جریان بگذارید.
* اگر دچار آنژین هستید و یا نارسایی های حاد قلبی دارید. * اگر به بیماری آسم مبتلا می باشید. * اگر به این دارو یا آسپرین حساسیت دارید. * اگر به سولفونامیدها، حساسیت دارید. * اگر بیماری التهاب روده دارید. * اگر بیماری قلبی مادرزادی دارید.* اگر دچار هرگونه زخم یا خونریزی گوارشی می باشید. * اگر داروهای دیگری مصرف می کنید.
شایا ذکر است که استفاده از این دارو برای بانوان حامله مجاز نمی باشد همچنین زنان شیرده نیز نباید از این دارو استفاده کنند. اگر فردی دچار حساسیت به دارو باشد ، کاهش دوز مصرفی دارو، ضرورت دارد.استفاده از این دارو برای افراد بالای 60 سال چون دارو ممکن است موجب سرگیجه، خواب آلودگی و دوران سرگردد، لذا کلیه رانندگان و افرادی که کارهای پرمخاطره دارند، باید هنگام مصرف این دارو، از فعالیت های مربوطه، دست بکشند.
نکته: وقتی سلکسیب مصرف می کنید حتما آزمایشهای کلیوی را به شکل منظم انجام دهید.
منبع: http://asanteb.com