آرایش صورت و اهمیت هارمونی رنگ ها در آرایش
برای تعریف ایجاد هارمونی آرایش صورت به سادگی می توان گفت: استفاده از تنالیته رنگ های هماهنگ و سازگار با یکدیگر جهت ایجاد یک هارمونی دلنشین در چهره به طوری که گرما و وقار بیشتری به آن داده و زیبایی طبیعی فرد را بیشتر به چشم بیاورد.
برای ایجاد چنین هماهنگی در آرایش باید رنگ های هم خانواده و هماهنگ را بشناسیم و در جهت استفاده صحیح از رنگهای آرایشی قدم برداریم. همچنین رعایت اصول کلاسیک در آرایش صورت افراد به عنوان بستری مناسب برای مانور رنگ ها در چهره، شرط الزامی برای حصول نتیجه مطلوب در میکاپ (make up) خواهد بود.
رنگ های هماهنگ و ناهماهنگ در آرایش صورت
به طور کلی بهتر است نظم و کنار هم قرار گرفتن رنگ ها در هارمونی آرایش صورت به این شکل باشد که کلیه لوازم آرایشی اعم از رژ لب و رژ گونه و فون زمینه و … با انتخاب رنگ سایه چشم تعیین شود. انتخاب رنگ و نوع سایه چشم نیز نسبت به رنگ طبیعی چشم ها و پوست شخص انتخاب شده و طبق این قاعده کلی استفاده از رنگ ها در آرایش، در دو زیر مجموعه قرار خواهند گرفت. یکی از این دو زیر مجموعه شامل کلیه رنگ های سرد و دومی شامل کلیه رنگ های گرم خواهد بود. در یک میک آپ صحیح استفاده از دو رنگ ناهماهنگ در کنار یکدیگر به هیچ وجه توصیه نمی شود، مگر در موارد استثناء که توسط یک میکاپ آرتیست حرفه ای انجام شود. پس از مدتی نگریستن و تمرین کردن با این رنگ ها تجربه و دیدگاه بسیار خوبی درباره این دو گروه رنگ به دست خواهید آورد.
رنگ های سرد در آرایش صورت
رنگهای آبی، خاکستری، سبز، نقره ای و امثال آن در این گروه قرار دارند. تشخیص این رنگ ها درست بر اساس احساسی که در انسان ایجاد می کنند قابل درک است. رنگ های گروه سرد در انسان احساس سرما ایجاد می کنند. به کار بردن این رنگ ها در سایه چشم باید به شکلی کاملا حرفه ای و البته هنرمندانه باشد چرا که در غیر این صورت ممکن است از هارمونی آرایش صورت بکاهد و جلوه ای مصنوعی ایجاد کند. برای هماهنگ کردن این رنگ ها در سایه چشم افراد با رنگ گونه و لب ها بهتر است از رنگ های صورتی و سرخابی و امثال آن به شکلی ملایم استفاده شود.
رنگ های گرم در آرایش صورت
رنگ های قرمز، قهوه ای، طلایی، آجری و امثال آن در این گروه قرار دارند. این رنگ ها نیز درست مانند گروه قبلی بر اساس احساس گرمایی که در بیننده ایجاد می کنند قابل تشخیص و درک هستند. برای استفاده از این رنگ ها در سایه چشم بهتر است به ملایمت و مهارت از آن ها استفاده کنیم و از ایجاد تیرگی های بی مورد و ناهماهنگ بپرهیزیم. رنگ رژ گونه و لب ها در این گروه رنگی باید امثال نارنجی، آجری، گل بهی و مانند آن ها باشد. در این صورت از هارمونی آرایش صورت خود اطمینان خواهید داشت.
رنگ های خنثی
رنگ سفید و مشکی جزء رنگ های خنثی هستند و می توان از آنها در تمام انواع آرایش استفاده کرد. رنگ های خنثی به چهره جهت و تمایل خاصی نمی دهند و ایجاد تضاد نمی کند. می توان گفت به سهولت با هر دو دسته رنگ های گرم و سرد سازش پذیرند و جذابیت و شادابی بیشتری به چهره خواهند داد.
چگونگی استفاده از رنگ های براق
برای استفاده از رنگ های براق و یا اکلیلی باید نهایت دقت و مهارت را به کار گرفت چرا که استفاده غیر اصولی از آنها چهره را بی سلیقه و فاقد نشاط نشان خواهد داد و هارمونی آرایش صورت را بر هم خواهد زد. مثلا استفاده از سایه صدفی براق در زیر ابرو ایجاد پف آلودگی کاذب در پلک بالا خواهد کرد. یا استفاده همزمان از سایه اکلیلی و رژ لب اکلیلی به چهره حالت ماسک زده و غیر طبیعی خواهد داد. فراموش نکنیم که به کار گیری از سایه براق در گوشه خارجی چشم نیز برابر است با گرفتن فروغ و زیبایی طبیعی چشم و پراکنده کردن تمرکز از روی چشم ها. این نکات اصلی را در آرایش خود مد نظر قرار بدهید تا نتیجه تلاش شما در برابر آینه چهره ای زیبا و بی نقص شود.
رعایت تعادل بین چشم ها و لب ها
اصول کلاسیک آرایش به ما می گوید اگر چشم های یک فرد با رنگ های تند و تیره آرایش شده باشد، رنگ رژ لب حتما باید روشن و ملایم انتخاب شود. و بر عکس یعنی اگر رنگ رژ لب تیره بوده و جلوه تندی داشته باشد باید سایه چشم ها را روشن و ملایم انتخاب کنیم. دلیل به وجود آمدن چنین اصلی، تمرکز نگاه بیننده بر یک نقطه است. یعنی وزن رنگ ها در آرایش صورت یا باید روی چشم ها باشد و یا بر روی لب ها. اگر در هر دو این نواحی تاکید و تمرکز بسیار کنیم چهره از حالت طبیعی خارج شده و کاملا مصنوعی و زننده به نظر خواهد رسید. بنابراین هارمونی آرایش صورت از بین خواهد رفت.
شناخت اجزاء چهره در آرایش صورت
در بررسی فرم چهره ها پس از شناخت فرم هندسی صورت و یادگیری مناسب ترین آرایش برای آن، نکته ای که بسیار حایز اهمیت است شناخت تفاوت فرم چشم ها، گونه ها و انواع بینی و چانه هاست و قائل شدن تفاوت سبک آرایش برای هر کدام از این نواحی است. مثلا در آرایش چشم های ریز از سایه های روشن و مات جهت درشت تر نشان دادن این عضو استفاده می کنیم و برای جلوگیری از ریزتر شدن چشم ها از زدن سایه های تیره و سنگین مخصوصاً در قسمت داخلی چشم اجتناب می کنیم. یا در یک صورت خوش فرم که به طور طبیعی دارای گونه هایی برجسته است از ایجاد تیرگی های تند و پررنگ در زیر گونه ها و زدن رژگونه روشن و براق در حجم بالایی گونه پرهیز می کنیم چرا که باعث برجستگی بیش از حد گونه ها خواهد شد. همچنین برای آرایش و اصلاح فرم یک چانه فرو رفته باید از تکنیک سایه روشن به شکل صحیح استفاده کنیم تا فرم چانه باریک و اصطلاحاً به حالت مانکنی در آید. پس شناخت جزئیات چهره اهمیت بسیاری داشته و کمک می کند تا با قائل شدن تفاوت بین چشم های ریز، درشت، کشیده، پف آلود یا افتاده بهترین و مناسب ترین سبک و رنگ را برای آرایش آن در نظر گرفته و به تناسب آن درباره تفاوت آرایش برای گونه های برجسته یا فرو رفته و… تصمیم بگیریم.
خودآرایی صحیح
خودآرایی یکی از رشته های مهم در زندگی تمام خانم هاست. اصول خود آرایی بر مبنای شناخت شکل هندسی صورت و استخوانهای آن می باشد. هدف از رشته خودآرایی در آرایش و زیبایی، چگونگی استفاده از لوازم آرایش به طور روزانه یا شناخت تفاوت آرایش شب و روز و متعادل سازی مخصوص هر چهره است. در ابتدای کار ممکن است این امر اندکی سخت و در مواردی گاه غیر ممکن به نظر برسد اما با تمرین و ممارست می توانید پس از مدت کوتاهی آرایشگر خود باشید. و زیباترین هارمونی آرایش صورت خود را بیابید. در انتها جهت ست کردن رنگ ها در خودآرایی چندین مورد پیشنهاد آسان طب را در ترکیب رنگ ها بر چهره خود امتحان کنید. دقت نمایید رنگ تیره در هر سایه چشمی مخصوص گوشه خارجی چشم و رنگ روشن جهت جلوه دادن به گوشه داخلی چشم است.
√ سایه مشکی و طلایی، رژ گونه آجری بسیار ملایم، رژ لب کرم پودری و مات، لاک گل بهی
√ سایه مشکی و نقره ای، رژ گونه صورتی بسیار ملایم، رژ لب کالباسی روشن، لاک کالباسی تیره
√ سایه چشم قهوه ای و بژ، رژ گونه هلویی ملایم، رژ لب قرمز، لاک قرمز
√ سایه چشم مشکی اکلیلی، رژ گونه تیره با تناژ نارنجی، رژ لب بی رنگ و براق، لاک مشکی
√ سایه چشم بنفش تیره و مشکی، رژ گونه ملایم با تناژ سرخابی، برق لب یاسی شیشه ای، لاک یاسی
√ سایه چشم قهوه ای سوخته و کرم پودری ملایم، رژ گونه هلویی ملایم، برق لب گل بهی، لاک بژ
√ سایه چشم مشکی و قهوه ای، رژ گونه کم رنگ و مات با تناژ هلویی، برق لب شیشه ای اکلیلی، لاک بژ
موارد ذکر شده در بالا تنها نمونه هایی بود از چگونگی ست کردن رنگ های آرایشی در اجزاء صورت و به کارگیری همزمان و خلاقانه رنگهای هم خانواده در کنار یکدیگر. شما نیز می توانید با قدرت خلاقیت و سلیقه منحصر به فرد خود رنگ های هماهنگ و هم گروه را طبق اصول مذکور که در ابتدای مقاله ذکر شد، با یکدیگر ست کرده و از هارمونی ایجاد شده در آرایش صورت خود لذت ببرید.
منبع: https://mag.asanteb.com