آشنایی با خاص‌ترین ویتامین های B

خاصترین ویتامین های B بخشی از خانواده ویتامین B بوده که کمتر می شناسیم و در تحقیقات اینترنتی در رابطه با آنها مطالب کمی می‌توانیم بخوانیم. این بخش از ویتامین‌ها و شاید هزاران ویتامین دیگر، یا هنوز کشف نشده‌اند و یا کارکردش را نمی‌دانیم. در واقع ویتامین‌ها، آمینوها و رقم بسیار زیادی از آنچه که بدن در مقایس های کوچک میکروگرمی احتیاج دارد در سیستم بدنی وجود داشته تا این چرخه عظیم و شگفت انگیز به حرکت در آید. در این مقاله بخشی از ویتامین ب را که کمی ناشناخته‌اند مورد بحث قرار می‌دهیم تا در مورد آن بیشتر بدانیم.

ویتامین های B

ویتامین های B و ویتامین(B10(PARA AMINOBENZOIC ACID

ویتامین B10 با نام اختصاری PABA یکی از زیر شاخه های مهم و خاص‌ترین ویتامین های B می باشد که قبلا با نام R شناخته می شد که پس از تحقیقات گسترده تر، جزئی از زیر مجموعه خانواده ویتامین ب قرار گرفت. این ویتامین مکمل عمل گرایی ویتامین B9 یا اسید فولیک است و تنها در صورت وجود ویتامین B5 قادر به فعالیت و عمل خواهد بود و این بیش از پیش نشان دهنده اهمیت زنجیره ویتامین ب در کنار هم است.

ویتامین ب10 یکی از سدهای محکم در برابر رادیکال های آزاد بوده و با هم‌پیوندی هایی که انجام می دهد یکی از مدافعان پوست و مو است. توانایی این ویتامین در عمل کردن در بافت های هم بدنی سلولی و ترمیم سازیهای مناسب یکی از مهمترین ویتامین های ضد آلرژی است که کمبود آن می تواند به اگزما ختم شود و در عین حال که حالت پیشگیرانه دارد حالت درمانی این آلرژی ها را نیز سرعت خواهد داد و به همین دلیل یکی از موثرترین ویتامین مقابله با پیری های رود رس بوده و توان برطرف نمودن چین و چروک های پوستی را دارد. یکی از خاصیت های بسیار مهم این ویتامین درمان سیستم گوارشی تحریک شده ای می باشد که دچار اختلال عملکرد و یا التهاب است و مانند یک کوآنزیم در سلول برای دریافت بهتر پروتئین عمل می نماید. PABA یکی از مهمترین پیش نیازهای عمل نمودن ب 9 یا اسید فولیک است و به همراه باقی اعضاء خانواده بزرگ ویتامین ب یکی از مهمترین نقش ها را در تولید گلبول قرمز سالم ایفا می کند و عوارض کمبود آن در اولین قدم بر روی پوست و مو ظاهر می شود.

ویتامین های B

پیری زودرس و چروک خوردگی های پوستی، خستگی ، افسردگی عمومی، مشکلات و بیماری های پوستی مانند اگزما، مشکلات دستگاه گوارشی، کم شدن رشد کودکان، ایجاد مشکلات در باروری و حتی ناباروری از جمله عوارض کمبود ویتامین B10 می باشد و با تحقیقات آسان طب کمبود این ویتامین بر روی زنان بیشتر از مردان تاثیر می گذارد. بیش از حد مصرف کردن این ویتامین هم باعث مسمویت ویتامینه می شود لذا باید بدانیم که دوز مصرفی این نوع ویتامین در نوزدان که پنجاه میکروگرم بوده و همچنین بزرگسالان که تا 400 میکروگرم در روز است نباید بیشتر مصرف شود البته زنان باردان می توانند تا هشتصد میکروگرم از این ویتامین در برنامه غذایی خود داشته باشند. منابع عمده این ویتامین هم به شکل کاملی به شرط رعایت و گرما ندادن محصولات گیاهی در اختیار ما هست، بیشترین میزان این ویتامین در سبزی های برگ دار، غلات سبوس دار، جوانه هایی مانند گندم و میوه جات است و در اینجا باید متذکر شویم که گروه ویتامین های ب نسبت به گرما بسیار حساس هستند و با گرما از بین می روند لذا مصرف خام میوه ها و سبزیجات توصیه موکد است.

خاص ترین ویتامین های B ، ویتامین  B11  

B11 یکی از مهمترین اسیدهای کریستالی می باشد که به همراه B12 در سنتز DNA و RNA نقش مستقیم دارد و یکی از خاص ترین ویتامین های B بوده که مهمترین رسته فعالیتی آنها تقسیم سلولی است و تقسیم سلولی یعنی رشد بدن، پس این ویتامین یکی از ضروری ترین ویتامین های فعال در این حیطه است. نقش این ویتامین در چرخه تکامل رشته های عصبی و نخاعی جنین بسیار مهم است، مانند سایر ویتامین های خانواده ب در محافظت از پوست نقش فعالی دارد و یکی از بهبود دهنده های تولید شیر در بدن مادر است. اشتها را بهبود می دهد و به عنوان یک محافظ در برابر خطرات شیمیایی درون بدنی و جلوگیری از سرطان ها عمل می نماید. کمبود این ویتامین، نقص در رشد و نمو بافتی و بدنی، پیری، خستگی، اسهال، استفراغ، مشکلات بافت های مخاطی و دهان و مشکلات روده بخصوص روده کوجک را به همراه دارد.

ویتامین های B

نقش ویتامین های B در تولید گلبول قرمز را می دانیم لذا کمبود این ویتامین به عنوان یکی از خاص ترین ویتامین های B نیز باعث کم خونی شدید خواهد شد و در نهایت به راحتی این ویتامین حیات بخش را در سبزیجات پهن برگ مانند اسفناج به وفور خواهید یافت، در میوه ها بخصوص مرکبات هم می توان با مصرف به اندازه، این ماده آلی را برای بدن تامین نمود و البته شایان ذکر است که با گرما درصد بسیاری از این ویتامین در غذا و سبزیجات کشته می شود. توصیه آسان طب در این بخش برای مادرانی که تصمیم به بارداری دارند این است که از چهار هفته قبل تا هشت هفته بعد تخمک گذاری و انعقاد جنین میزان مصرف این ویتامین را تا چهارصد میکروگرم در روز افزایش دهند، این ویتامین یکی از مکمل هایی است که از عقب ماندگی جنین جلوگیری خواهد نمود.

یک میلیونیوم هر چیز را میکرو و میکروگرم یعنی یک میلیونیم یک گرم! دقت می نمایید که ما برای تامین ویتامین های لازم بدنمان که بسیار اندک است چه مقدار سر در گم عمل می کنیم، با دقت و مطالعه بیشتر بر روی آنچه می خوریم و برنامه ریزی درست مصرف می توان کلیه نیازمندی های حیاتی و مهم بدن را تامین نمود، شاید خوردن یک سالاد کامل در یک وعده همه آنچه می خواهیم را برای ما تامین کند اما گاها به راحتی میکروگرم هایی را از بدن دریغ می کنیم که فردا روز، کیلوگرم ها و یا شاید میلیون ها تومن به ضرر ما باشد.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫5/5 ‫(1 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا