کنترل و کاهش ضربان قلب با داروی متوپرولول

شاید بتوان قلب را مهمترین عضو حیاتی انسان فرض کرد که زندگی ما بدان وابسته است. هر تپش قلب ما با پمپاژ کردن مقدار زیادی خون به نقاط مختلف بدن عمل اکسیژن رسانی را به بهترین شکل انجام می‌دهد و به دنبال این فرآیند تمامی اعضای بدن وظایف خود را  به خوبی انجام خواهند داد و ما در صحت و سلامت زندگی می‌کنیم. حال فکر کنید که کوچکترین اختلالی در سیستم تپش قلب ما ایجاد شود و این مقدار از حد طبیعی خود بالاتر و یا پایینتر قرار گیرد که در این صورت نظم تمامی ارگان‌ها دچار اختلال می‌شود. برخی از افراد به صورت مادرزادی و خوشخیم تعداد ضربان قلبشان از حد نرمال (حدود ۷۰ تا ۸۰ بار در دقیقه در بزرگسالان) بیشتر است اما مشکلی در کارکرد قلب ایجاد نمی‌کند، افزایش ضربان قلب در برخی افراد ناشی از مشکلاتی در ساختمان قلب به شمار می‌رود که خطرناک است. از همین سو با پیشرفت علم و پس از تحقیقات بسیاری داروهایی نظیر داروی متوپرولول به وجود آمدند که از افزایش ناگهانی ضربان قلب جلوگیری می‌کنند. ما این مطلب را به چگونگی عملکرد داروی متوپرولول در کاهش ضربان قلب اختصاص داده‌ایم.

داروی متوپرولول

مشخصات کلی داروی متوپرولول

داروی متوپرولول (Metoprolol) که در بازار با نام های اختصاصی و تجارتی شناسنامه Lopreso، Betaloc SA ،Betaloc به فروش می رسد جزء طبقه بندی دارویی بتابلوکرها قرار می گیرد که بنا بر گفته کارشناسان میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز داروی متوپرولول بسیار زیاد و همچنین میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم می باشد اما به دلیل اهمیت دارویی آن برای تهیه داروی متوپرولول نیز نیاز است که با در دست داشتن نسخه پزشک متخصص به داروخانه مراجعه کنید و در غیر اینصورت شما قادر به تهیه این دارو نمی باشید. بنا بر تحقیقات انجام شده این دارو برای جلوگیری از افزایش سریع ضربان قلب بکار می رود و بخصوص در بیماری هایی مانند آنژین، فشار خون بالا، ریتم غیرطبیعی قلب، نارسایی قلبی و فعالیت بیش از حد غده تیروئید مؤثر است، همچنین برای جلوگیری از حملات قلبی مجدد پس از یک حمله قلبی و نیز جلوگیری از بیماری میگرن کاربرد دارد.

زمان مناسب استفاده از داروی متوپرولول

داروی متوپرولول

باید بدانید که داروی متوپرولول به شکل های قرص، قرص های SR و آمپول در بازار موجود است، طبق گفته متخصصان بهترین زمان مصرف دارو در درمان فشار خون بالا (۱ تا ۲ بار در روز)، برای جلوگیری و درمان آنژین (۲ تا ۳ بار در روز)، برای جلوگیری از حمله قلبی (۴ بار در روز به مدت ۲ روز و سپس ۲ بار در روز) و برای کاهش فعالیت بیش از حد غده تیروئید (۴ بار در روز) است. لازم به ذکر است که  اندازه دوز مجاز مصرفی دارو نیز ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلی گرم در روز اعلام شده است و بهتر است که برای تعیین مقدار دوز مصرفی با پزشک خود مشورت کنید. نکته ی دیگر اینست که دقت داشته باشید داروی متوپرولول را همراه با غذا میل کنید.

آشنایی با چگونگی تاثیر داروی متوپرولول

باید بدانید که اثرات این دارو ظرف ۱ تا ۲ ساعت پس از شروع درمان با دارو، در بدن ظاهر می شوند و ضمنا این اثرات به مدت ۳ تا ۷ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو نیز در بدن دوام خواهند داشت. متوپرولول به سرعت و تقریبا کامل از دستگاه گوارش جذب می‌شود و غذا جذب دارو را افزایش می‌دهد. شایان ذکر است که این دارو را همانند داروهای دیگر باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترس کودکان نگهداری کرد و اگر قصد قطع مصرف آن را دارید هرگز بدون مشورت با پزشک این کار را انجام ندهید، زیرا قطع ناگهانی مصرف دارو، ممکن است به بدتر شدن بیماری منتهی شود.

عوارض جانبی مصرف داروی متوپرولول

داروی متوپرولول

قرص های شیمیایی علاوه بر مزایایی که دارند دارای عوارض خاص به خود هستند که گاها بی توجهی به آن ها افراد را دچار مشکلات فراوانی می کند. از عوارض معمول مصرف این دارو، می توان به کابوس، سرد شدن انگشتان، خستگی و کوفتگی، سرگیجه، سردرد، تهوع، استفراغ و شکم درد اشاره نمود. ضمنا در صورت بروز عوارضی مانند مشکلات تنفسی، کاهش ضربان قلب و حالت غش، مراتب را سریعا به پزشک گزارش دهید.

نکات احتیاطی مهم در مصرف داروی متوپرولول

اگر به امراض و بیماری های زیر مبتلا می باشید قبل از مصرف این دارو پزشک را در جریان بگذارید:

اگر دردهای کبدی یا کلیوی و یا دچار نارسایی قلبی می باشید

اگر دچار آسم ، برونشیت یا نفخ ریه می باشید.

اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید و یا غده تیروئید شما بیش از حد فعال است.

اگر میزان گردش خون در پاهایتان کند و ضعیف است یا داروهای دیگری را مصرف می کنید.

♦ مصرف دارو برای زنان حامله: معمولا مجاز نمی باشد، زیرا ممکن است بر روی نوزاد تأثیر منفی بگذارد.

♦ مصرف دارو برای زنان شیرده: چون دارو در شیر مادر ترشح می شود و ممکن است بر روی بچه تأثیر بگذارد، لذا بهتر است با پزشک مشورت شود.

♦ مصرف دارو برای کودکان و اطفال: مجاز نمی باشد.

♦ مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال: احتمال خطر وقوع عوارض شدید دارد و چون این دارو می تواند موجب حالت غش، سرگیجه و خواب آلودگی شود، لذا کلیه رانندگان و افرادی که کارهای پرمخاطره انجام می دهند، باید هنگام مصرف این دارو، از فعالیت های مربوطه دست بکشند.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا