داروی سفالکسین Cefalexin و اثر ضد عفونت آن
شاید برای شما هم پیش آمده که اکثر اوقات که برای بیماری های نظیر سرماخوردگی نزد پزشک می روید برای شما داروی سفالکسین تجویز می کند . داروی سفالکسین جزو دسته دارو های آنتی بیوتیک است که امروزه این دسته ی دارویی بسیار پر مصرف است. پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات بیشتر از داروی سفالکسین با ما در این مطلب از سایت آسان طب همراه باشید.
مشخصات داروی سفالکسین
داروی سفالکسین (Cefalexin) با نام های تجاری Tenkorex, Kiflone, Keflex, Ceporex در بازار و داروخانه ها موجود می باشد. این دارو جزو دسته دارویی آنتی بیوتیک و سفالوسپرین است. بد نیست بدانید که میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو کم است و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو نیز کم است. برای مصرف داروی سفالکسین احتیاج به نسخه پزشک است. و این دارو قابل استفاده برای عموم است. داروی سفالکسین برای درمان عفونت های مختلف به کار می رود. در درمان عفونت های مثانه، عفونت های پوستی ، عفونت های بافت های بدن، مؤثر می باشد. ضمنا برای درمان عفونت های تنفسی نیز از آن استفاده می شود. این دارو را قبل و بعد از عمل های جراحی نیز برای جلوگیری از عفونت محل زخم تجویز می کنند. داروی سفالکسین به شکل های قرص، کپسول، محلول (سوسپانسیون) در دسترس است. بهترین زمان مصرف دارو ۲ تا ۴ بار در روز است . اندازه دوز مصرفی مجاز دارو ۱ تا ۲ گرم در روز. به ۶ گرم در روز قابل افزایش می باشد. برای بچه ها مطابق سن و وزن آنها. کمتر از دوز مصرفی بزگسالان استفاده کنند. امرزه داروی سفالکسین 500 بسیار کار برد دارد.
چگونگی تأثیر داروی سفالکسین
اثرات این دارو ظرف ۱ ساعت پس از شروع درمان با دارو، ظاهر می شوند. ضمنا این اثرات مدت ۶ تا ۱۲ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن باقی می مانند. نوع قرص و کپسول این دارو باید در یک محفظه سربسته، در جای خشک و خنک دور از دسترس اطفال و بچه ها نگهداری شود. نوع سوسپانسیون دارو باید در دمای بالا نگهداری گردد و از یخ بستن آن جلوگیری شود، ضمنا بیشتر از ۱۰ روز نگهداری نشود. برای قطع این دارو دوره درمان با این دارو را کامل کنید، حتی اگر اساس بهبودی نمودید. زیرا ممکن است منشأ عفونت هنوز فعال باشد و قطع مصرف دارو منجر به عود علائم بیماری گردد.
عوارض جانبی مصرف داروی سفالکسین
از عوارض معمول مصرف داروی سفالکسین می توان به اسهال، تهوع و شکم درد، اشاره نمود. ضمنا خیلی به ندرت ممکن است عوارضی هم چون جوش، خارش و تنگی نفس حادث شوند که بیشتر عارضه های ناشی از حساسیت می باشند. در صورت بروز این عوارض مصرف دارو باید قطع شود. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو : اگر به امراض و بیماری های زیر مبتلا هستید حتما قبل از مصرف این دارو پزشک معالج خود را در جریان قرار دهید.* اگر به درد مزمن کلیوی دچار هستید.* اگر قبلا نسبت به مصرف این دارو، حساسیت داشته اید.* اگر دچار بیماریهای مزمن خونی هستید.* اگر داروهای دیگری مصرف می کنید.
مصرف دارو برای زنان حامله بدین گونه است که هنوز خطری برای مصرف این دارو در دوران حاملگی ثابت نشده است. مصرف دارو برای زنان شیرده چون دارو در شیر مادر ترشح می شود لذا این گونه افراد بهتر است با پزشک مشورت نمایند. مصرف دارو برای بچه ها و اطفال با کاهش دوز مصرفی دارو، ضرورت دارد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال اشکالی ندارد. مصرف در افراد بالای ۶۰ سال این دارو فقط برای درمان کوتاه مدت تجویز میگردد و استفاده طولانی مدت از ان مجاز نیست
منبع: http://asanteb.com