با خواص نمک هیمالیا آشنا شوید

نمک هیمالیا یک نوع نمک سنگی به رنگ صورتی بوده که از منطقه پنجاب پاکستان در نزدیکی حومه‌های هیمالیا به دست می‌آید. برخی افراد نمک هیمالیا را به عنوان یکی از خالص‌ترین نمک‌های موجود در نظر می‌گیرند و بر این عقیده‌اند که این نمک دارای مزایای بسیاری برای سلامتی می‌باشد. این مقاله به معرفی و خواص نمک هیمالیا خواهد پرداخت.

خواص نمک هیمالیا

خواص نمک هیمالیا چیست؟

نمک صورتی هیمالیا از نظر شیمیایی شبیه به نمک بوده و حاوی 98 درصد سدیم کلرید است. بقیه مواد موجود در نمک شامل مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم هستند. این مواد معدنی موجب می‌شوند که طعم نمک هیمالیا از نمک معمولی متفاوت باشد. افراد از این نوع نمک و نمک معمولی برای پخت و پز و طعم غذا استفاده می‌کنند. گاهی از توده‌های نمک صورتی هیمالیا برای ساخت ظروف، سطوح و تخته‌های آشپزی استفاده می‌شود، همچنین ممکن است از آن به عنوان نمک حمام یا ساخت جاشمعی و چراغ استفاده شود. ادعاهای مختلفی درباره خواص نمک هیمالیا وجود دارد که در این قسمت از مقاله به آن‌ها می‌پردازیم:

1. غنی از مواد معدنی

برخی منابع معتقدند که نمک صورتی هیمالیا دارای 84 ماده معدنی مختلف است، بنابراین وجود مواد معدنی زیاد از خواص نمک هیمالیا می‌باشد. همانطور که گفته شد؛ 98 درصد نمک هیمالیا، سدیم کلرید است و این بدان معناست که این مواد معدنی تنها 2 درصد از نمک هیمالیا را تشکیل می‌دهند. از آنجا که افراد در طول روز مقدار نمک کمی استفاده می‌کنند، بعید به نظر می‌رسد که وجود دو درصد مواد معدنی موجود در نمک بتواند مزایای سلامتی قابل توجهی داشته باشد.

مطالعه مطلب نمک و بررسی مضرات مصرف بیش از حد آن بر جسم انسان برای شما خالی از لطف نخواهد بود.

2. سدیم کمتر

عقیده برخی افراد بر این است که میزان سدیم موجود در نمک هیمالیا کمتر از نمک معمولی است. با این حال، هر دو نوع نمک شامل تقریبا 98 درصد سدیم کلرید هستند. از آنجا که نمک هیمالیا صورتی اغلب بلورهای بزرگتری نسبت به نمک معمولی دارد، بنابراین یک قاشق غذاخوری نمک صورتی حاوی میزان سدیم کمتری است، همچنین شورتر از نمک معمولی است؛ این بدان معنا است که برای رسیدن به طعم دلخواه، نیاز به نمک کمتری می‌باشد. بهتر است بدانید که نمک صورتی هیمالیا در اندازه‌های کوچکتر نیز وجود دارد، بنابراین به هنگام طبخ غذا به اندازه و میزان سدیمی که در آن‌ها وجود دارد، دقت کنید. انجمن قلب آمریکا می‌گوید ۷۵ درصد جذب سدیم، از نمک موجود در غذاهای آماده و فراوری‌شده است. نمک‌ معمولی سدیم زیادی به غذا اضافه نمی‌کند.

3. نمک طبیعی‌تر

برخی ادعا می‌کنند که نمک هیمالیا در طبخ طبیعی‌تر از نمک معمولی است. نمک معمولی به‌ مقدار زیادی با موادی نظیر آلومینیم‌ سیلیکات و منیزیم کربنات ترکیب می‌شود. این مواد خاصیت ضد‌چسبندگی داشته و باعث می‌شوند که بلورهای نمک به‌ یکدیگر نچسبند. در فرآوری نمک هیمالیا، کمتر از مواد مصنوعی و افزودنی استفاده شده است. 

مطالعه مطلب 6 خواص نمک دریا برای پوست و زیبایی برای شما مفید خواهد بود.        

4. کمک به آبرسانی بدن

برخی بر این عقیده‌اند که اضافه کردن نمک صورتی هیمالیا به مواد غذایی یا نوشیدنی به جلوگیری از کم آبی بدن کمک می‌کند. سدیم به حفظ تعادل آب بدن کمک می‌کند، اما این مسئله در مورد نمک هیمالیا و سایر منابع سدیم نیز صدق می‌کند.

چرا بدن به نمک نیاز دارد؟

سدیم یک ماده معدنی ضروری در نمک است و بدن برای انجام عملکردهای مختلف به آن نیاز دارد. نمک می‌تواند در ایجاد عوامل زیر موثر باشد:

  • کشش و آرامش عضلات
  • تعادل مایعات در بدن و جلوگیری از کم آبی بدن
  • ارسال ضربان‌های سیستم عصبی
  • جلوگیری از فشار خون پایین

تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که خوردن نمک می‌تواند خطر ابتلا به عفونت را کاهش داده و باکتری‌های مضر را نابود کند. نتایج مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نیز حاکی از آن است که نمک ممکن است بر علائم افسردگی اثر مثبت داشته باشد.

یک عدد پیشنهاد: مطالعه مطلب معرفی انواع نمک و نحوه ی مصرف آنها به شما پیشنهاد می‌شود.

خطرات و مراقبات ناشی از مصرف نمک هیمالیا

در صورت استفاده از نمک هیمالیا، نکات زیر را لحاظ نمایید:

1. مصرف ید

خواص نمک هیمالیا

ید ماده معدنی است که بدن برای حفظ عملکرد مناسب تیروئید و سوخت و ساز سلول به آن نیاز دارد. منابع عالی ید شامل ماهی، سبزیجات دریایی، لبنیات و تخم مرغ می‌شوند. نمک ید دار منبع دیگری از این مواد معدنی می‌باشد. تقریبا 75 درصد از خانوارهای ایالات متحده از نمک یددار استفاده می‌کنند. نمک هیمالیا به طور طبیعی دارای مقدار کمی از ید می‌باشد، اما ید آن کمتر از نمک ید دار است، بنابراین افرادی که کمبود ید دارند یا در معرض خطر کمبود آن هستند، ممکن است علاوه بر نمک صورتی هیمالیا به منبع ید دیگری نیز نیاز داشته باشند.

2. مصرف سدیم

سدیم برای حفظ زندگی ضروری است، اما باید مصرف آن را کنترل نمایید. مصرف سدیم در مقادیر کم لازم است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند بر سلامتی تاثیر منفی داشته باشد. افرادی که دارای مشکلات کلیوی، قلبی، کبدی و یا رژیم غذایی حاوی سدیم کم هستند، باید میزان مصرف سدیم خود را کنترل نمایند.

3. مصرف بیش از حد سدیم

بر اساس اعلام دستورالعمل‌های تغذیه‌ای، افراد باید روزانه کمتر از 2300 میلی‌گرم سدیم مصرف کنند. این مقدار یعنی حدودا 1 قاشق چای خوری در روز. کسانی که فشار خون بالا دارند باید میزان مصرف سدیم را تا 1500 میلی گرم در روز محدود کنند. به طور کلی نمک حاوی 40 درصد سدیم است، اما مقادیر مشخص زیر حاوی میزان سدیم نامبرده شده می‌باشند:

  • یک چهارم قاشق چای خوری نمک: 575 میلی‌گرم سدیم
  • یک دوم قاشق چای خوری نمک: 1150 میلی‌گرم سدیم
  • سه چهارم قاشق چای خوری نمک: 1725 میلی‌گرم سدیم
  • 1 قاشق چای خوری نمک: 2300 میلی‌گرم سدیم

بهتر است بدانید که اکثر افراد بیش از میزان تعیین شده سدیم مصرف می‌کنند.

کاربران گرامی، اگر در رابطه با این مقاله نظری دارید، لطفا آن را در قسمت دیدگاه برای ما ارسال نمایید. برای انجام این کار، شما می‌توانید به انتهای مقاله رفته و اگر با موبایل و تبلت هستید، نظر، نام و ایمیل را یادداشت کرده و با زدن تیک I’m not a robot پیام خود را ارسال کنید و چنانچه با کامپیوتر و یا لپ تاپ هستید در قسمت دیدگاه (انتهای صفحه) نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید. 

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا