از خواص شنبلیله ، شوید و کاسنی چه می دانید ؟

شنبلیله ، شوید و کاسنی سه سبزی خیلی مهم هستند که بدن برای دریافت ویتامین ها و مواد دیگر به هر سه آنها نیاز دارد. این سه سبزی برای سلامتی فواید زیادی دارد. خواص شنبلیله شامل ملین و نرم کننده ، ضد کم خونی، مقوی ، ادرارآور، مقوی معده، ضد بیماری قند،اشتهاآور و … ، خواص شوید شامل نیرو دهنده ، مقوی معده، هضم کنده غذا، ادرارآور، ضد تشنج، ضد نفخ، رفع کننده استفراغ و …  و خواص کاسنی هم شامل مقوی معده، مقوی عمومی بدن، تصفیه کننده خون، ادرارآور، محرک صفرا، ملین، تب بر، مقوی جهاز هاضمه، قاعده آور و … می باشد. در این بخش درباره خواص این سه سبزی اطلاعاتی را تقدیم می کنیم.

خواص شنبلیله
خواص شنبلیله

خواص شنبلیله

به گزارش مجله پزشکی آسان طب ، شنبلیله حاوی موسیلاژ ، مرکب از مواد چرب ماد ازته ، مواد معطر و به مقدار زیاد آهن و فسفر است. الکالوئیدی به نام تری گونلین، اسانس روغنی، کولین، تانن، مواد صمغی، دیاستاز و مواد نشاسته ای است. برگ شنبلیله حاوی ترکیبات کلسیم و آهن و چند نوع ویتامین است. قسمت های مورد استفاده شنبلیل دانه ها و سرشاخه های گلدار آن است. میوه شنبلیله  را موقعی که رسید جمع آوری می کنند. و دانه آن به وسیله خرمن کوب جدا می شود.

خواص و اثرات دارویی شنبلیله

طبع شنبلیله گرم و خشک است. شنبلیله دارای خواص ملین و نرم کننده ، ضد کم خونی، مقوی ، ادرارآور، مقوی معده، ضد بیماری قند،اشتهاآور ، ضد راشیتیسم ، و افزایش ترشحات شیر است. شنبلیله در موارد راشیتیسم، مداوای لاغری، سرفه های سرد و استسقا، ورم معده، و حال و درد کمرو همچنیم محرک قوای جنسی است. و نیز در افزایش ترشحات شیر مادرو سرفه و آسم و سختی تنفس و بواسیر و رفع تحریکات پوستی، ترمیم قوای از دست رفته، و بیماری و قند خون و شبکوری مورد استفاده قرار می گیرد.

در استعمال داخلی ترشح معدی را تحریک کرده و در هضم غذا کمک می کند و به علت وجود آهن و فسفر و مواد ازته و هیدرات کربن کلیه حالات ناشی از دیابت شامل ضعف و لاغری نتایج خوبی دارد. شنبیله به صورت پماد یا گچ به عنوان ماده ای مکنده به کار می رود. به صورتخوراکی نیز تقویت کننده گوارشی و ضد احتقان تنفسی است. ممکن است در تحریک ترشح شیر از پستان موثر باشد. برخی از متخصصان گیاه درمانی شنبلیله را برای خواص پاک کنندگی و گرگرفتگی اش توصیه می کنند ، از جمله در مواردی که احتقان جریان خون وجود دارد.

گرد شنبلیله می تواند میزان گلوکز خون را کاهش دهد که در درمان دیابت غیر وابسته به انسولین یا پیشگیری از ابتلای افراد با سابقه خانوادگی به دیابت مفید است. به گزارش اسان طب شنبلیله اثر کاهش دهنده میزان کلسترول را نیز دارد . شنبلیله داروی موثری برای قارچ های پوستی و فشار خون است . تخم شنبلیله محرک قوه جنسی است و به علت لعاب فراوان خواص تسکین دهندگی درد دارد و خلط اور است . و برای رفع التهاب نایژها نافع است. چون اثر نیرودهنده اعمال لوزالمعده دارد. در تقویت دستگاه هضم و بی نظمی های متابولسم بدن موثر است. و برای رماتیسم نیز موثر است.

در استعمال خارجی جوشانده دانه شنبلیله که از انواع سبزیجات است  به شکل غرغره در رفع ورم لوزه ها ، درد گلو، و به صورت تنقیه در التهاب و ورم معده و روده و اسهالهای ساده، بواسر، و به صورت لوسیون در آفت و کمپرس گرم در شقاق لب یا نوک پستان و نیز رفع التهاب رحم میتوان از آن استفاده کرد. خمیر تخم آن به شکل ضماد برای زخم ها، جوش ها، و التهابات و ناراحتی های جلدی مفید است. جهت رویش موی دوباره در کله های تاس تجویز می شود. به علت خاصیت نرم کندگی و خلط آور بودن در عفونت های مجاری تنفسی به عنوان مقوی سینه بسیار مفید است. مصرف یک قاشق چایخوری گرد تخم شنبلیله مخلوط با مربا قبل از غذا جهت مقابله با لاغری مفید است. همچنین تخم شنبلیله در مورد نقرس و خنازیر و لنفاتسیم نیز مصرف می گردد..

خواص شوید

شوید دارای ترکیبات شیمیایی نظیر تانن کتون ، لیمونن ، یک ماده زرینی ، ماده روغنی فرار و فلاندرن است.

خواص و اثرات دارویی

شوید درای خواص نیرو دهنده ، مقوی معده، هضم کنده غذا، ادرارآور، ضد تشنج، ضد نفخ، رفع کننده استفراغ، آرام کننده، شیرافزا، معطر، محرک، ضد کرم، معتدل کننده، بازکننده و قاعده آور است. شوید در موارد عدم دفع ادرار، کم شدن شیر مادران شیر ده، بی خوابی، سرماخوردگی، تنگی نفس، عدم هضم غذا، ضعف معده، و کبد و طحال و سنگ کلیه و مثانه و بیماری های آلت تانسلی به کار می رود. به گزارش آسان طب  آب شوید برای درمان قولنج نوزادان و کودکان مورد استفاده قرار می گرفت و معروف است که شیر دهی مادران شیر ده را نیز تحریک می کند. شوید اساسا در آشپزی کاربرد دارد برگ های سبز تازه آن تند و کمی شیرین هستند، که این ویژگی هنگام خشک شدن از میان می رود. باد قولنج را بهبود بخشیده و عنصر اصلی گریپ واتر و داروهای دیگر می باشد.

مصرف آن در کنار ماهی آزاد و قزل آلا بی نظیر است. برای بازکردن اشتها و بهبود گوارش مورد استفاده قرار می گیرد. تخم شوید قوی ترین و طبی ترین بخش گیاه است اما برگ و ساقه های جوان را می توان در سالادها و آشپزی به کار برد. این تخم حاوی یک روغن فرار است که اثر ارام بخش دارد. و درد معده و قولنج را آرام می سازد و نفخ را برطرف میکند. تخم شوید روزگاری به عنوان تخم مخصوص برای تسکین بخشیدن دردهای ناشی از گرسنگی و نیز آرام کردن سرو صدای معده استفاده می شده است. خواص شوید در موارد نفخ و کولیک (نفخ شکم) مخصوصا در شیرخواران می تواند به جریان شیر در پستان مادر کمک کند.

خواص شوید
خواص شوید

.

خواص کاسنی

ریشه کاسنی شامل مواد لعابی، اینولین، قندهای مختلف نظیر گلوکز، سلولز، ساکارز، یک ماده رزینی همچنیم املاحی نظیر سولفات ها و فسفات های سدیم ، منیزیم و پتاسیم است. قسمت مورد استفاده کاسنی برگ تازه و دانه و ریشه خشک شده ان است . طبع کاسنی سرد و مرطوب است.

 خواص کاسنی
خواص کاسنی

خواص و اثرات دارویی

کاسنی دارای خواصی نظیر مقوی معده، مقوی عمومی بدن، تصفیه کننده خون، ادرارآور، محرک صفرا، ملین، تب بر، مقوی جهاز هاضمه، قاعده آور، دافع سموم، اشتها آور، ضد میکروب و مسهل است. از برگ و ریشه کاسنی در موارد بی اشتهایی ، زردی ، تقویت کننده دستگاه جهاز هاضمه، هیستری، آب آوردن انساج، تب های نوبه، در حالت رسوبات ادرای یا عفونت های مجاری ادرای ، تب های مخاطی، نارسایی اعمال کبد، کم خونی، رماتیسم، قولنج های کبدو نراحتی های صفراوی وجود خورن در ادرار و کمک به درمان دیابت یا قند مصرف می شود. جوشانده یا خوردن کاسنی به صورت خام برای سیاتیک مفید است.

ریشه کاسنی برای تمام اعضای داخلی بدن نظیر قلب، جگر و معده مفید است. ریشه بو داده کاسنی را با قهوه خرد می کنند و مصرف می نمایند معده را تقویت می کند. ریشه کاسنی ورم های التهابی لثه و دندان و خونریزی های آن را مداوا می کند. در استعمال خارجی له شده برگ های تازه کاسنی به صورت مالیدن موضعی به عنوان داروی معالح بواسیر و قرار دادن آن روی پوست ناراحتی های جلدی ناشی از التهابات و تحریکات سطحی را درمان می کند.

منبع :

asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا