سبزی ترخون و ترشک را می شناسید ؟
سبزی ترخون و ترشک برای سلامتی فواید زیادی دارد. از خواص سبزی ترخون میتوان به رفع سکسکه ، رفع درد مفاصل ، قاعده آور ، معطر ، محرک ، مقوی معده و … اشاره کرد. ترخون برای سرفه خوب نمی باشد و ایجاد خشونت سینه می کند لذا باید با عسل خورده شود. ترشک دارای خواص اشتها آور ، تصفیه کننده خون ، هضم کننده غذا ، ادرارآور، ملین و قابض است. در این بخش خواص سبزی ترخون و ترشک را تقدیم می کنیم.
سبزی ترخون و ترشک
سبزیجات گروهی از مواد غذایی هستند که برای بدن و سلامتی انسان ها بسیار لازم و ضروری است. باید بدانید که سبزیجات دارای آنتی اکسیدان و همچنین انواع ویتامین ها هستند. در مورد ویتامین های موجود در سبزیجات باید گفت که این ویتامین ها از خانواده پولی فنول ها و کاروتنوئیدها می باشند . سبزیجات و آب سبزیجات سنتزی نیستند بلکه کاملا طبیعی است و نقش مکمل را بازی می کند. یک مکمل غذایی قوی و صد در صد طبیعی که می توان با خیال راحت از آن استفاده کرد .
خواص سبزی ترخون
سبزی ترخون برای سلامتی فواید زیادی دارد. ترخون تازه حاوی 3 درصد اسانس روغنی شامل اسراگول و ترپن و تانن است.
خواص و اثرات دارویی :
طبع ترخون طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی گرم و خشک است و نوع وحشی آن خیلی گرم تر و خشک تر از نوع پرورشی آن است. ترخون دارای خواص اشتها آور ، ادرارآور ، ضد اسکوربوت ، به طور خفیف ضد کرم ، رفع سکسکه ، رفع درد مفاصل ، قاعده آور ، معطر ، محرک ، مقوی معده ، ضد غابه دم ، رفع قاعدگی های دردناک، درمان سرطان ، دفع کننده ای گازها و اخلاط بدن و کم کننده اضافه رطوبات بدن می باشد .
ترخون از گروه سبزیجات است و قدرت دفاع بدن را در برابر بعضی ویروس ها مانند ویروس آبله و باکتری هایی مانند باکتری حصبه زیاد می کند. و چنانچه ترخون خشک را با رازیانه دم کرده و تناول نمایید قدرت اثر آن دو چندان است.
مصرف سالیانه آن قدرت جنسی را ضعیف می کند . برای جلوگیری از خونریزی لثه و التیام زخم های دهان مفید است و بادها و اخلاط لزج را تحلیل می برد و گرفتگی مجاری را باز می کند و خشک کننده رطوبت ها است.
توجه :
برای گرم مزاجان مضر است و اسراف در خوردن ترخون موجب قطع قوای جنسی می شود و باید با بقولات سرد خورده شود.
همچنین ترخون برای سرفه خوب نمی باشد و ایجاد خشونت سینه می کند لذا باید با عسل خورده شود.
مشخصه بارز این گیاه تلخ بودن و کمی مخدر و تا مدتی حس چشایی را کاهش می دهد. و خیلی بدخور است .
خواص ترشک
ترشک حاوی ترکیباتی شامل املاح اکسالت و اسید اکسالیک و پتاسیم بینوکسالت و اسید پتاسیم است.
طبیعت ترشک سرد و خشک است و دارای قوه اعتیاد آور است. ترشک دارای خواص اشتها آور ، تصفیه کننده خون ، هضم کننده غذا ، ادرارآور، ملین و قابض است.
از این گیاه در موارد رفع اسهال و خونریزی رحمی ، قطع اخلاط خونی ، بواسیر ، قطع ترشحات رحمی می توان استفاده کرد.
دیگر فواید ترشک
ترشک از داروهای شفابخش سنتی اروپاییان است و یک پاک کننده قوی داخل بدن است . ریشه گیاه یک ملین ملایم است. علاوه بر این که کبد را فعال می کند و گیاه درمانگرها آن را در درمان جوش های پوست موثر می دانند برگ های تازه ترشک آسیب های ناشی از تیغ های گیاه گزنه را التیام می بخشد.
این گیاه را معمولا در ترکیب تونیک بهاری و در ترکیبات تقویتی برای جبران کمبود غذاهای ضعیف زمستانی استفاده کرده اند. امروزه ترشک را یک داروی مفید برای دستگاه گوارش می دانند که به عنوان گیاهی پاک کننده برای درمان بسیاری از مسمومیت ها به کار می رود .
ترشک پاد زهر معروف برای درمان سوزش گزنه است . یک برگ تازه له شده آن را روی سطح آسیب دیده بمالید . به علت داشتن آهن که در ریشه این گیاه موجود است . از گرد ریشه آن برای رفع کم خونی استفاده می شود و خوردن روزانه تا 3 گرم آن در این مورد مفید است .
در چین در استعمال داخلی به عنوان ملین و تب بر و باد شکن استفاده می شود.
ترشک یک گیاه پاک کننده است که برای درمان مشکلات پوستی مانند اگزما ، پسوریازس و برای درمان آرتروزو روماتیسم شهرت دارد. این گیاه یک مسهل ملایم و محرک دستگاه گوارش است .
یکی دیگر از خواص ترشک آن است که ترشک سرشار از ویتامین C است اشتها را زیاد می کند خون را تصفیه می کند و کمبود ویتامین بدن را برطرف می کند .
همچنین ترشک برای جبران کمبود غذاهای زمستانی استفاده می شود. به گزارش اسان طب امروزه دستگاه گوارش به عنوان گیاهی پاک کننده دستگاه گوارش برای رفع مسمومیت هاست .
ترشک برای رفع کردن هر نوع تنبلی و رخوت از جمله برای درمان یبوست مفید است .
برگ ترشگ گونه های بالا شیرین است و ریشه عمودی و در حد یا انگشت است که عموما تلخ و تونیک و مقوی و ملین است .
منبع :
asanteb.com