اطلاعات دارویی از قرص آ اس آ

قرص آ اس آ  ضد تب می باشد. درد و التهاب را تسکین میبخشد و ضد آنهاست. همچنین قرص آ اس آ  از تجمع پلاکت ها و انعقاد خون ممانعت می کند. مستقیما” فعالیت آنزیم سیکلواکسیژناز را مهار کرده و به این ترتیب باعث نقصان ساخت پیش مرحله‌های پروستاگلاندین‌ها و ترومبوکسان از اسید آراشیدونیک می‌گردد. ضمنا” آ.اس.آ می‌تواند از به هم چسبیدن پلاکت‌ها جلوگیری کند. اثر ضد التهابی و مهار تجمع پلاکتها از طریق مهار پروستا گلاندینها از ویژگیهای آن است.

قرص آ اس آ

عوارض دارویی قرص آ اس آ

برخی از بیماران که مبتلا به آسم، کهیر مزمن، رینیت مزمن باشند، نسبت به قرص آ اس آ حساسیتهای قابل ملاحظه نشان می‌دهند. از آنجا که آ.اس.آ زمان خونریزی را طولانی کرده و خاصیت چسبندگی پلاکتی را کم می‌کند، لذا می‌تواند در مقادیر استفاده بالا باعث بروز هیپوپروترومبینمیا شود. قرص آ اس آ  می‌تواند خصوصا” در بیمارانی که به آرتریت ایدیوپاتیک جوانان مبتلا هستند، باعث بروز سمیت کبدی شود. مصرف  قرص آ اس آ  به مدت طولانی و مقادیر بالا می‌تواند باعث بروز سمیت مزمن سالیسیلات یا سالیسیلیسم شود که با گیجی، وزوز گوش، کری، تعریق، تهوع، استفراغ، سردرد و اختلال شعور مشخص می‌شود. از جمله عوارض قرص آ اس آ می توان به عوارض گوارشی، وزوز گوش، کاهش شنوایی، طولانی شدن زمان انعقاد خون اشاره کرد.

نخستین عارضه آ.اس.آ با مقادیر درمانی، مشکلات گوارشی است، مشکلاتی چون تهوع، سوء هضم و استفراغ که این عوارض را می‌توان با مصرف دارو همراه غذا به حداقل رسانید، تحریک موکوس معدی یعنی بروز عوارضی مانند اروزیون، اولسر، هماتمز و ملنا ممکن است با مصرف آن اتفاق افتد. در این ارتباط می‌توان از آنتاگونیستهای H2 هیستامینیکی، بازدارنده‌های پمپ پروتون و آنالوگ‌های پروستاگلاندین مانند میزوپروستول استفاده کرد.

به گزارش بخش سلامت سایت اسان طب در حدود 70 درصد مصرف‌کنندگان آ.اس.آ ممکن است از دست دادن خفیف خون که معمولا” بدون علامت هم هست، ایجاد گردد که این عارضه عاری از اهمیت کلینیکی است ولی در برخی از بیماران ممکن است باعث آنمی فقر آهن گردد که معمولا” در درمان طولانی‌مدت با آ.اس.آ اتفاق می‌افتد که در صورت مصرف این دارو همراه با غذا نیز احتمال بروز عارضه از بین نمی‌رود، ولی می‌توان احتمال وقوع آن را از طریق تجویز فرم انتریک کوتد و یا دیگر اشکال قرص آ.اس.آ که رها شدن ماده مؤثره دارو دستخوش تغییر قرار گرفته باشد، کمتر کرد. البته تجویز H2 بلوکرها و یا مقادیر بالای آنتی اسیدها از میزان بروز آن خواهند کاست.

موارد مصرف قرص آ اس آ 

قرص آ اس آ به عنوان داروی ضد انعقاد، باعث کاهش خطر مرگ در بیماران با سابقه سکته و یا درد قلبی و نیز ممانعت از ایجاد حمله های مغزی میگردد.

مقدار مصرف: در بیمارانی که در معرض سکته قلبی قرار دارند به مدت 30 روز، 80 میلی گرم دو بار در روز و سپس به مقدار 80 میلی گرم در روز توصیه میشود.

مصرف بر حسب اندیکاسون:

قرص آ اس آ

توجه : تنها حسن این فراورده ، وجود کافئین در آن است که مانع بروز سرگیجه در سرماخوردگی و حالات مشابه میشود

در بزرگسالان :

هر 3 تا 4 ساعت یک قرص آن قابل استفاده است ،حداکثر مصرف روزانه برای این قرص 8 عدد است و حداکثر تا 10 روز توصیه به مصرف شده است

در کودکان :

از سنین 2 تا 12 سال از یک سوم قرص تا یک قرص هر 4 تا 6 ساعت قابل استفاده است و حداکثر 5 قرص در روز در کودکان توصیه شده است و دوره مصرف در کودکان نباید بیشتر از 5 روز باشد

برای کسب اطلاعات بیشتر به توضیحات استامینوفن مراجعه نمایید .مصرف هم زمان کافئین با سایر داروهای محرک دستگاه عصبی مرکزی ممکن است منجر به تحریک بیش از حد ( سی — ان – اس ) و بروز عصبانیت و کم خوابی شود،کافئین دفع ادراری لیتیوم را افزایش میدخد. علاوه بر این مهار کننده های ام – ای – او میتواند سمپاتومیمتیک کافئین را افزایش دهد و منجر به آریتمی خطرناک قلبی و یا خطر افت سریع فشار خون شود

نکات لازم درمورد قرص آ اس آ

تداخل دارویی: با داروهای ضد انعقاد، ضد دیابت و داروهای مورد استفاده در آرتریت (درباره آنتی ژن بیماری آرتریت روماتوئید بیشتر بدانید) و نقرس باید تحت نظر پزشک مصرف گردد.

هشدارها: در کودکان زیر 12 سال مبتلا به آبله مرغان، آنفلوآنزا یا علائم سرماخوردگی، به علت احتمال ایجاد سندرم ری باید با مشورت پزشک مصرف گردد.

– در صورت بروزعوارض جانبی از ادامه مصرف خود داری و به پزشک مراجعه نمائید.

موارد منع مصرف: در بیماران هموفیلی مبتلا به زخم معده، در صورت وجود خونریزی در بیمار و در مواردحساسیت شدید به آسپرین نباید استفاده شود.

مصرف در بارداری و شیردهی: مصرف در سه ماهه آخر بارداری، به علت ایجاد عوارض در جنین ممنوع میباشد. مصرف در دوران شیردهی به علت ترشح در شیر مجاز نمیباشد.

شرایط نگهداری: دارو دور از نور، رطوبت و در دمای کمتر از 30 درجه سانتی گراد نگهداری شود.

قرص آ اس آ یکی از قرص های پر مشتری در داروخانه هاست که علاوه بر خاصیت ضد تب بودن میتواند درد و التهاب را تسکین بدهد.

مصرف قرص آ اس آ در سه ماه اخر بارداری ممنوع است.

امیدواریم از این بخش از اسان طب درباره قرص آ اس آ بهره مند شده باشید.

‫3.7/5 ‏‫(3 نظر)‬

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

‫3 دیدگاه ها

  1. سلام.پدرم الان 50 سال سن داره.چنر سال بود که همیشه دستشو میگرفت رو قلبشو میگفت تیر میکشه.خلاصه تا پارسال به اسرار بردیمش دکتر واسه تست ورزش به چندً ثانیه نکشید دکتر گفت بیا پایینو واسه فردا صبحش هم یه نامه نوشت واسه بیمارستان که عمل بشه.با95% گرفتگی جراحش گفت معجزه بوده که سالم حالش
    اما هم تریاک میکشه با وافور هم سیگار میکشه ورزشم که اصلا…در صورتی که 22سال دوچرخه سوار تیم ملی بوده.
    الان جدیداً هم حدوداً یه هفته ای هست تا قرص آ.اس.آ میخوره میگه سرم داغ شده.معدش بهم میریزه و مهم تر از همه چی مدام دستشو میزاره رو قلبشو میگه همن الانه گه دیگه سکته کنم!شما نظرتون چیه؟از قرص آ.اس.آ؟یا دلیل دیگه ای داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا