داروی اینترفرون Interferon ضد ویروس و سرطان

اینترفرون ها نوعی از پروتئین ها هستند که در ابتدا محققان انگلیسی این نوع خاص از پروتئین را در بدن کشف و سپس به کاربرد آن که مقاوم سازی سلول ها نسبت به حمله های ویروسی می باشد پی بردند. باید اضافه کرد که علاوه بر ویروس ها, سلول های سرطانی نیز در این گروه جای داده می شوند و این بدین معنا است که با بالا بردن سطح اینترفرون ها در بدن می توان با سرطان نیز مبارزه کرد. همراهان عزیز ما سعی بر این داریم که در این مطلب از تاثیر اینترفون ها بر سلول های بدن و تاثیر داروی اینترفرون در سرطان و حمله های ویروسی اطلاعاتی به شما ارائه دهیم.

 

مشخصات داروی اینترفرون

داروی اینترفرون

داروی اینترفرون (Interferon) با نام های تجارتی و اختصاری Immukin, Betaferon, Avonex, liguel در بازار و داروخانه ها موجود می باشد. داروی اینترفرون جزو طبقه بندی داروهاى ضد سرطان و ضد ویروس قرار می گیرد و باید بدانید که میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو نسبتا زیاد و میزان وابستگی و اعتیاد به دارو کم  تایید شده است. کسانی که نیاز به مصرف داروی اینترفرون دارند فقط و فقط با تجویز و نسخه پزشک می توانند از این دارو استفاده کنند به همین دلیل استفاده از آن برای عموم آزاد نمی باشد. یاداور می شویم که این دارو موجب مقاومت بدن در مقابل انواع عفونت های ویروسی می گردد. دارو فقط باید تحت نظارت مستقیم پزشک روزی یک بار یا هفته ای یک بار، بسته به نوع بیماری و شرایط خاص فرد در دوزهای معینی مصرف گردد و جزء داروهایی نیست که در خانه نگهداری شود و داروی اینترفرون تنها به شکل آمپول استعمال می شود.

انواع این دارو عبارتند از:

الف – اینترفرون آلفا: برای درمان انواع سرطان ها و بیماری هپاتیت شدید از آن استفاده می شود.

ب – اینترفرون بتا: برای کاهش شدت بیماری تصلب بافت ها مناسب است.

ج – اینترفرون گاما: همراه با آنتی بیوتیک های دیگر برای درمان بیماری گرانولوماتوس حاد کاربرد دارد.

 

چگونگی تأثیر داروی اینترفرون

داروی اینترفرون

همراهان همیشگی آسان طب: به طور کلی اینترفرون ها چه به صورت طبیعی و چه به صورت دارویی باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می شوند و  مقاومت بدن را در برابر عوامل بیماری زا افزایش می دهند. این دارو ظرف ۱ ساعت پس از شروع درمان با دارو، در بدن فعال می شود، اما اثرات کامل آن ممکن است ۱ تا ۲ ماه پس از شروع درمان ظاهر شوند. ضمنا تأثیرات نوری این دارو ممکن است مدت ۱۲ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن دوام داشته باشند. یادمان باشد که باید داروی اینترفرون در یخچال و در درمان ۲ تا ۸ درجه سانتی گراد نگهداری شود و دور از دسترس کودکان قرار گیرد و از یخ بستن آن جلوگیری گردد. نکته بسیار مهم این است که برای قطع مصرف دارو هرگز نباید خودسر این عمل را انجام داد و در این مورد باید با پزشک مشورت شود.

عوارض جانبی مصرف داروی اینترفرون

داروی اینترفرون

از عوارض معمول مصرف داروی اینترفرون می توان به سردرد، ضعف و بی حالی، افسردگی، سرگیجه، خواب آلودگی، اختلالات گوارشی، کم اشتهایی و از دست دادن وزن بدن، اشاره نمود. ضمنا اگر دچار تب شدید، درد عضلات یا ریزش مو گشتید با پزشک مشورت نمایید. یاداور شویم که این علایم در افراد مختلف شدت و ضعف دارد و ممکن است فردی اصلا به هیچ یک از این موارد دچار نشود.

 

نکات احتیاطی مهم در مصرف داروی اینترفرون

داروی اینترفرون

اگر به دردها و امراض زیر مبتلا می باشید، حتما قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را با خبر سازید. اگر بیماری قلبی دارید و یا به دردهای مزمن کبدی و کلیوی دچار می باشید. اگر قبلا نسبت به هر نوع دارویی حساسیت داشته اند و یا دچار بیماری صرع گشته اید. اگر قبلا به بیماری آسم یا اگزما مبتلا بوده اید و یا از بیماری افسردگی رنج می برید. و اگر داروهای دیگری را مصرف می کنید.

مصرف دارو برای زنان حامله معمولا مجاز نمی باشد و دلیل آن هم بدین صورت است که مفید بودن این دارو در دوران حاملگی به اثبات نرسیده است. زنان شیرده هم بهتر است که در صورت نیاز به استفاده از این دارو حتما به پزشک مشورت کنند زیرا هنوز به اثبات نرسیده است که دارو در شیر مادر تاثیر می گذارد یا نه. شایان ذکر است که مصرف داروی اینترفرون برای بچه ها و اطفال معمولا کاربردی ندارد و برای افراد بالای ۶۰ سال به خاطر احتمال وقوع عوارض شدید، با کاهش دوز مصرفی مجاز دارو، ضرورت دارد در ضمن استفاده طولانی مدت و مکرر از این دارو ممکن است موجب آسیب های کبدی، کاهش میزان تولید گلبول های خون توسط مغز استخوان گردد و عوارضی همچون ضعف و بی حالی خستگی و کوفتگی و کما را بدنبال خواهد داشت.

 

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا