دارو دیکلوفناک Diclofenac مسکن دردهای ساده

داروهای ضد التهاب امروزه جزو داروهای پرمصرف است. معمولا افراد با گذشت سن بیشتر به این داروها احتیاج پیدا می کنند اما مصرف این داروها در بین جوانان نیز رایج است. دارو دیکلوفناک جزو این ضد التهاب ها می باشد.پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که در این مطلب از سایت آسان طب با ما همراه باشید و از جزییات دارو دیکلوفناک بیشتر بدانید.

 

مشخصات دارو دیکلوفناک

دارو دیکلوفناک
دارو دیکلوفناک Diclofenac  با نام های اختصاری و تجاری  Rhumalgan, Motifene, Diclomax SR  در بازار و داروخانه ها موجود است و دارو دیکلوفناک جزو   داروهای ضد التهاب و داروی درمان بیماری نقرس به شمار می آید. بد نیست بدانید که میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو  زیاد نیست و  میزان وابستگی و اعتیاد به دارو نیز  کم است. برای مصرف دارو دیکلوفناک احتیاج به نسخه پزشک است و در صورت اجازه پزشک استفاده از آن برای عموم آزاد می باشد.دارو دیکلوفناک باعث تخفیف و تسکین سردردهای سبک، دردهای دوران قاعدگی زنان و استفاده  طولانی مدت از آن، بواسطه
دردهای پس از عمل جراحی، به کار می رود. ضمنا استفاده منظم  دارو دیکلوفناک است که درد مفاصل و خشکی مفاصل، مؤثر باشد. این دارو می تواند بین درد مفاصل و خشکی مفاصل بسار کارساز باشد. دارو دیکلوفناک به شکل های قرص، قرص های SR، قرص های جوشان کپسول، کپسول
تزریقی، شیاف، ژل به مصرف کنندگان ارائه می شود. بهترین غذا زمان مصرف دارو ۱ تا ۳ بار در روز همراه غذا است و  اندازه دوز مجاز مصرفی دارو  ۷۵ تا ۱۵۰ میلی گرم در روز می باشد.

 

چگونگی تأثیر دارو دیکلوفناک

دارو دیکلوفناک

اثرات تسکین درد این دارو، تقریبا ظرف ۱ ساعت و اثرات کامل ضد التهابی دارو، ظرف ۲ هفته، پس از شروع درمان با این دارو، ظاهر می شوند. ضمنا این اثرات مدت ۱۲ ساعت پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن دوام خواهند داشت. مدت دوام اثرات نوع SR دارو ۲۴ ساعت می باشد.  این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترس اطفال نگهداری شود. برای قطع کردن مصرف دارو اگر دارو به عنوان درمان کوتاه مدت تسکین درد، مورد استفاده قرار بگیرد، می توان به محض رفع نیاز، مصرف آن را قطع نمود. اما اگر برای مدت طولانی و درمان درد مفاصل استفاده شود، برای قطع مصرف آن باید پزشک را در جریان گذاشت. ضمنا اگر در طی درمان با دارو، دچار ظاهر شدن جوش، تنگی نفس، خونریزی، استفراغ گشتید، مصرف دارو را قطع کرده و سریعا پزشک را با خبرسازید.

 

عوارض جانبی مصرف دارو دیکلوفناک

دارو دیکلوفناک

از عوارض معمول مصرف دارو دیکلوفناک می توان به دردهای شکم و معده، تورم پاها و زانوها، اشاره نمود. در صورت بروز این عوارض، باید با پزشک مشورت شود. نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو : اگر به امراض و بیماری های زیر مبتلا هستید، حتما قبل از مصرف این دارو پزشک معالج خود را در جریان بگذارید:  اگر به دردهای مزمن کلیوی یا کبدی دچار می باشید.  اگر دچار خونریزی هستید. اگر قبلا زخم گلو یا هر نوع زخم گوارشی داشته اید.  اگر مبتلا به سنگ مثانه می باشید. اگر از سوء هاضمه، رنج می برید.  اگر نسبت به آسپرین حساسیت دارید.  اگر مشکلات قلبی دارید و یا فشار خونتان بالاست.  اگر داروهای دیگری را مصرف می کنید. مصرف دارو برای زنان حامله معمولا در طی سه ماه آخر حاملگی مجاز نمی باشد، زیرا دارو ممکن است موجب تاثیر منفی بر روی قلب نوزاد شود. مصرف دارو برای زنان شیرده چون دارو در شیر مادر ترشح می شود و ممکن است روی بچه تأثیر بگذارد، لذا بهتر است با پزشک مشورت شود. مصرف دارو برای بچه ها و اطفال با کاهش دوز مصرفی دارو، ضروری می باشد. مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال بعلت احتمال خطر عوارض شدید، کاهش دوز مصرفی دارو برای این گروه سنی، ضرورت دارد. مصرف در افراد بالای ۶۰ سال استفاده طولانی مدت از این دارو، ممکن است موجب زخم های گوارشی و زخم معده گردد.

 

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا