اطلاعات علمی از سمیت مواد شیمیایی
سمیت مواد شیمیایی ، حاصل از صنعت ، هیچگونه شبیه و نظیر و قرینه ای از خود در مواد غذایی طبیعی انسان و در ساختمان شیمیایی سلول ها و نسوج بدن انسان ندارد . به طوری کلی هرچیز و عاملی که نسبت به محیط زنده سلولی زاید بر احتیاج و یا نامانوس با آن باشد در حکم سم است . این مواد مسلما به طرق مختلف می توانند نسبت به سلامتی محیط زنده بدن مضر واقع شوند؛ هرچند که ظاهرا علایم مسمومیت یا عوارضی ناشی از استعمال آن ماده شود ، زیرا حداقل قسمتی از قدرت حیاتی بدن و همچنین فعالیتهای اعضاء و دستگاههای مختلف صرف تجزیه و دفع این قبیل مواد زاید و نامانوس نسبت به محیط بدن می گردد .
سمیت مواد شیمیایی یعنی چه ؟
مثلا وقتی به جای زعفران طبیعی از مواد شیمیایی همرنگ مشابهش یعنی سافرانین که به نام جوهر زعفران معروف است در مواد غذایی استفاده کنند به فاصله یک الی دو ساعت رنگ قرمز تندی در ادرار پیدا می شود که علامت دفع سافرانین و مشتقات تغییر شکل یافته آن در بدن است . اینها از عوارض سمیت مواد شیمیایی است .
این نشانگر این است که بدن نسبت به تجزیه و دفع آن مقداری نیرو صرف نموده است و لا اقل دستگاههای مختلف بدن عکس العمل هایی از خود نشان داده اند و قسمتی از فعالیت بدن و قدرت حیاتی آن صرف مقابله با آن گردیده است . نوشابه های گازدار غیر الکلی به علت رنگ آمیزی با مواد شیمیایی مصنوعی تغییراتی در رنگ ادرار ایجاد می کنند و برای دفع آن کلیه ها و کبد در برابر این مواد سمی بیش از دیگر اعضا خسته می شوند و در برابر وظایف طیعی شان مانند دفع اوره ، اختلال ایجاد می گردد و دچار پیری زود رس می گردد و یا از کار می افتند
به عنوان نمونه از سمیت مواد شیمیایی
2000 گزارش سرطان مثانه به خاطر استفاده از رژلب (ماتیک) اعلام شده است.
متاسفانه موسسات بهداشتی رسما استعمال مواد شیمیایی رنگی را (ولو به مقادیر کم و به اندازه معین) مجاز می دانند و روی آن پروانه بهره برداری صنعتی و بهداشتی صادر می کنند .
آیا بدن می تواند این همه مواد سمی که تعدادشان به دهها هزار می رسد را تحمل کند؟ به طور عادی ملاحظه کنید چه مقدار مواد سمی در انواع نوشابه ها و کولاها ، شیرینی ها و بیسکویت ها و انواع چایی ها و قهوه ها و شکلات و آدامس ها ، چیپس ها ، پفک ها ، کنسروها ، مرباها ، رب ها ، و خوراک ها ، نان ها ، انواع سس ها ، سوخاری ها ، انواع واقسام آب میوه ها و عصاره ها ، اقسام شربت ها و پودرها ، بستنی ها و نوشمک ها و…. و بالاخره در انواع مواد آرایشی و بهداشتی به انسان امروز تحمیل می شود .
پروفسور بلوخین رییس آکادمی طب شوروی در سال 1965 در کنفرانس بهداشت غذایی شوروی اعلام کرد : « به کاربردن ترکیبات شیمیایی مختلف در صنایع غذایی موجب افزایش تعداد مبتلایان سرطان در جهان گشته است »
درمورد سمیت مواد شیمیایی بیشتر بدانید …
از سال 1965 تا کنون که حدود چهل و چند سال می گذرد چقدر مواد شیمیایی به صنعت آرایش بهداشت و تغذیه اضافه گشته و در عوض میلیون ها میلیون انسان دچار انواع و اقسام بیماری ها شده اند به راستی چقدر نیرو تلف شده ، چه سرمایه های هنگفتی به هدر رفته و چقدر دارو مصرف گشته و چقدر افسردگی ها و گرفتاری های گوناگون به وجود آمده است آیا می توان این ارقام را حساب کرد .
نکته آخر این که انواع مواد شیمیایی تصفیه کننده ، رنگ برنده ، نگهدارنده ، محافظت کننده ، رنگ دهنده ، طعم دهنده ، و حفظ کننده ظاهر و … همه و همه برای سلامتی بدن مضر هستند و به بیماری های گوناگون و عوارض زودرس و دیر رس منتهی می گردد.
تولید وسیع اقلام جدید و مختلف مواد غذایی که شرایط و اوضاع تجارت ، ایجاد می کند غالبا نمی تواند نتظر دو یا سه سال آزمایشات جامع گردد و برای صنعتی که لازمه آن نظارت کامل و دقیق در صحت محصولاتش است این وضعیت ناخوشایند و خطرناک است و یکی از مسایل حل شده مراکز صنعتی رشته مواد غذایی را همین موضوع تشکیل می دهد . به گزارش اسان طب متخصصین متعهد و کارشناسان واقعی تغذیه خود به نقایص مواد غذایی کهنه و کنسرو شده آگاه هستند و شیوه های مختلف تغییرات غیر طبیعی و مضر این مواد را تایید می کنند .
بهتر است به جای آرد سفید ، شکر سفید و انواع و اقسام بیسکویت ها و شیرینی های قنادی از غذاهای سنتی و شیرینی های طبیعی همچون : عسل ، خرما ، انگور ، توت خشک ، میز ، شیره انگور و شیره خرما و ….. استفاده کنیم .
سمیت مواد شیمیایی مساله بسیار مهمی است که باید به ان توجه کرد.
در کنار اینکه باید مراقب باشید مواد کپک زده و مسموم نخورید همچنین باید مراقب باشید شکر ، نمک و روغن خیلی زیاد مصرف نکنید. چون همه اینها برای بدن سم هستند و منجر به بیماری های زیادی می شوند.
منبع :
asanteb.com