داروهای زخم معده و ضد ترش کردن معده
داروهای زخم معده تنوعی دارند . وظیفه ی این داروها ضدترش کردن و معالجه زخم معده یا تسکین آن است. غلظت طبیعی اسید کلرئیدریک شیره معده پنج در هزار یا 0/5% است. اما در ترشی معده ( هیچرکلریدی) و زخم معده ، ترشی معده تا چند ساعت پس از خوردن غذا بالا مانده ، موجب درد یا ترشی یا ناراحتی پیلور و پیدایش آروغ می شود. لذا به منظور معالجه موقت و جلوگیری از پیشرفت بیماری با مصرف داروهای قلیایی، ترشی زیادی را از بین می برند. اما داروهای زخم معده یا در اصل داروهای ضد زخم معده باید دارای صفات زیر باشند:
1-اسید زیادی را خنثی کنند .
2- هضم طبیعی غذا را مختل نکنند . (مثلا تمام اسید معده را خنثی نکنند .)
3- معده را تحریک نکنند .
4- یبوست یا اسهال تولید نکنند .
5- گاز کربنیک تولید نکنند .
6- قلیاییت خون (آلکالوز) ایجاد نکنند .
داروهای زخم معده
یکی از داروهای زخم معده که ضد اسید و ترشی معده است تیری سیلیکات منیزیم و هیدروکسید آمونیوم می باشد . املاح منیزیم با مختصری سدیم ضمن خنثی کردن اسید خاصیت مسهلی دارند . در صورتی که املاح کلسیم و بیسموت و آلومینیوم خاصیت ضد اسهالی دارند . شیرین بیان یکی از داروهایی است که در درمان زخم معده بسیار موثر است . همچنین موز ، کلم ، نارگیل ، سیر و گیاه شنبیله هم زخم معده را بهبود می بخشد .
داروهای زخم معده و ضد اسید به سه گروه تقسیم می شوند .
عده ای تنها خنثی کننده اسید – عده ای ضد اسپاسم پیلور – عده ای ضد التهاب می باشند . افرادی که غذای خود را ترش می کنند باید اولا از روی بی میلی غذا نخورند ، در ثانی آنقدر نخورند که کاملا سیر شوند ، ثالثا از خوردن غذاهای زیر پرهیز نمایند :
سرکه – آش – ادویه – فلفل – خردل – مایعات گازدار – غذاهای ترش – میوه های ترش – مشروبات الکی – آسپرین – رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی خام – سوس – لیموی عمانی – ضمنا سیگار و داروهای مسکن و اسیددار نیز برای آنان زیان آور است .
در التهاب و زخم ها لازم است که داروهای ضد اسید همراه با صمغ ها و لعاب ها مانند صمغ عربی مصرف نمایند تا سطح زخم یا پوست ملتهب را بپوشانند و در بهبودی آن کمک نمایند .
عواملی زخم معده یا دیگر ناراحتی های گوارشی
به گزارش بخش تغذیه مجله پزشکی آسان طب ، غذاهای زیاد سرد به حد افراط – خوردن غذاهای زیاد سرد و زیاد گرم به دنبال هم- غذاهای اسیدی زیاد هاز حد ، فرو بردن اشیاء تیز و برنده همراه با غذا مانند قطعات شیشه یا سفال – ناراحتی های عصبی بیش از حد تحمل شخص – خوردن مشروبات الکلی – خوردن فلفل سبز یا فلفل قرمز – گاهی نیز پر خوری اسباب ناراحتی های گوارشی می شود و گاهی انگل های دستگاه گوارش اسباب ناراحتی این دستگاه می شوند اما در کم اشتهایی ، التهاب یا زخم دستگاه گوارش ، سردی مزاج و تنبلی معده ویا کم ترشح شدن شیره های گوارشی قابل توجه است .
داروهای زخم معده موضوع این بخش از اسان طب است. شاید خنده تان بگیرد . اما ارامش و عصبی نشدن یکی از بهترین داروهای زخم معده است . چون اعصاب روی معده تاثیر گذاشته و درد ان را بیشتر می کند.
منبع :
asanteb.com
با سلام
مرسی مطالبتون به من خیلی کمک کرد
برای درمان من قرص اولتاپ را به شما پیشنهاد میکنم
با تشکر