جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس و ارائه روش‌های آن

بیماری پسوریازیس مسری نبوده و در بین مردم گسترش نخواهد یافت اما قادر است تا از یک بخش بدن به بخش دیگری از آن منتقل شود، این مسئله در صورتی که جهت درمان آن اقدامی نشود شدیدتر نیز خواهد شد. در این مقاله قصد داریم تا نحوه جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس را مورد بررسی قرار دهیم.

جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس

جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس

این بیماری یکی از مشکلات شایعی است که در سیستم ایمنی بدن ایجاد شده و بر روی پوست تاثیر خواهد داشت، این مسئله قطعا دردناک و آزاردهنده خواهد بود.

حقایقی در رابطه با پسوریازیس:

بر اساس تحقیقات مشخص شده است که برخی از افراد به علت مشکلات ژنتیکی دچار پسوریازیس می‌شوند.

پسوریازیس موجب خارش می‌شود اما این مسئله سبب گسترش آن نخواهد شد.

پسوریازیس شاید در مواردی علاج‌پذیر نباشد اما قابل درمان و کنترل است.

آیا امکان گسترش در پسوریازیس وجود دارد؟

برخی از افراد ممکن است تصور کنند که این بیماری عفونی است اما این بیماری مسری نبوده و از فردی به فرد دیگر منتقل نخواهد شد و تنها به بخش‌های مختلف بدن فرد مبتلا گسترش خواهد یافت. مسئله گسترش بیماری پسوریازیس به پوست ربطی نداشته و به سیستم ایمنی بدن مربوط است. گسترش این بیماری به نوع آن بستگی داشته و اغلب در بخش‌هایی همانند قسمت بیرونی آرنج، زانو و پوست سر انتقال خواهد یافت، هر چند امکان گسترش در تمامی نقاط بدن وجود دارد. این بیماری یک نوع شدیدی به نام پسوریازیس اریترومایسمی نیز دارد که در بخش‌های گوناگون بدن گسترش یافته و موجب ایجاد لکه‌های قرمز خواهد شد، جهت جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس باید کارهای زیادی صورت گیرد. پسوریازیس اریترومایسمی نوع خطرناکی بوده و البته بسیار نادر است و حتی امکان دارد زندگی فرد مبتلا را نیز تهدید نماید، این دسته از افراد با مشاهده علائم قرمزی ایجاد شده لازم است هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کرده و مراحل درمانی را آغاز نمایند. برخی از افرادی که به یک نوع از پسوریازیس مبتلا هستند نیز ممکن است نوع دیگری از آن را ایجاد نمایند که اصطلاحا به آن پسوریازیس معکوس گفته می‌شود، این نوع از بیماری می‌تواند مشکلاتی را در رابطه با چین و چروک صورت ایجاد نماید.

پیشگیری از شیوع بیماری پسوریازیس

افرادی که در معرض خطرات ژنتیکی پسوریازیس هستند باید دقت لازم را داشته باشند، این بدان معنا است که پسوریازیس یک فرد ممکن است از طریق تعامل بین ژن‌ها، سیستم ایمنی و محیط‌زیست ایجاد شود. برخی از عوامل موثر در شیوع بیماری پسوریازیس عبارتند از:

  • آسیب‌های پوستی از جمله واکسن و آفتاب‌سوختگی
  • فشار
  • بعضی از عفونت‌های پوستی
  • برخی از داروها همچون لیتیوم، داروهای مورد استفاده برای درمان مالاریا، مشکلات قلبی، فشار خون و داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی به نام اندومتاسین

خارش دادن قسمت‌هایی که علائم پسوریازیس در آن‌ها موجود هستند امکان انتقال آن را فراهم نخواهد کرد اما موجب کند شدن مراحل درمان آن می‌شود، این کار در جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس تاثیر چندانی نخواهد داشت.

عوامل خطرناک و جلوگیری از گسترش بیماری

جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس

این بیماری در صورتی که درمان مناسبی بر روی آن صورت نگیرد احتمال گسترش و حتی شدید شدن علائم را نیز دارد. زمانی که فرد علائم این بیماری را مشاهده کرد می‌تواند مراحل جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس را با مراجعه به یک پزشک که در این زمینه تخصص دارد، آغاز نماید. از عوامل دیگر ایجادکننده این بیماری می‌توان به داشتن سوابق خانوادگی، اختلال سیستم ایمنی بدن، استعمال سیگار و ترومای پوست اشاره کرد. آغاز مراحل درمانی بهترین روش برای جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس به حساب می‌آید، لازم به ذکر است که درمان این بیماری یک فرآیند آزمایش و خطا می‌باشد. لازم به ذکر است که روش‌های جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس ممکن است در افراد مختلف با یکدیگر تفاوت داشته باشد. برخی از گزینه‌های درمانی عبارتند از:

لوسیون‌ها: لازم است که همواره پوستتان را مرطوب سازید زیرا در پیشرفت فرآیند بهبود و جلوگیری از ایجاد خارش موثر واقع خواهد شد، جهت این کار طیف وسیعی از لوسیون‌های مرطوب‌کننده بدون نسخه مناسب برای بیماری پسوریازیس وجود دارد. همچنین از برخی شامپوها و صابون نیز می‌توان استفاده کرد، ممکن است برخی از این محصولات بر روی پوست خشن باشند، بنابراین لازم است جهت استفاده حتما با یک متخصص و یا پزشک مشورت‌های مورد نیاز را انجام دهید. کرم‌های استروئیدی همانند هیدروکورتیزون برای بسیاری از افراد گزینه مناسبی به حساب می‌آید، این موارد به مراحل بهبود و جلوگیری از خارش کمک خواهند کرد اما باید توجه داشت که مصرف این مواد برای طولانی‌مدت می‌تواند عوارض جانبی زیادی را ایجاد نماید، بنابراین برای استفاده از استروئیدهای بی‌خطر با یک پزشک مشورت نمایید.

داروهای تجویزی: داروهای بسیار زیادی جهت کمک و یا جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس وجود دارد، برخی از کرم‌های استروئیدی موضعی قوی‌تری نیز نسبت به کرم‌های بدون نسخه وجود دارند که اثرات بسیار مثبتی خواهند داشت، برخی از گزینه‌ها عبارتند از:

  • تعدادی از آنتی‌بیوتیک‌های قوی
  • داروهای سیستمیک همانند متوترکسات و سیکلوسپورین
  • داروهای بیولوژیک که به شکل تزریقی برای سیستم ایمنی بدن تجویز می‌شوند
  • برخی از داروها و روش‌های درمانی جدید

فتوتراپی: نوعی روش درمانی است که پوست در برابر نور UVB قرار می‌گیرد. در مرحله اول، فرد مورد نظر باید جهت انجام جراحی لازم به پزشک مراجعه نماید اما بسیاری از مردم تصمیم به درمان‌های خانگی می‌گیرند. توجه داشته باشید که باید از تجهیزات درست برای انجام این کارها استفاده شود. برخی از افراد هنگامی که در برابر نور خورشید قرار می‌گیرند تا حد زیادی سلامت و بهبود را در خود احساس خواهند کرد و از همین رو اکثر پزشکان استفاده از نور خورشید را جهت جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس توصیه می‌کنند.

ایجاد تغییرات در سبک زندگی

یکی دیگر از روش‌های جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس را می‌توان اطلاع داشتن از عوامل ایجادکننده آن دانست، وقتی فردی این مسئله را بداند مسلما از این عوامل اجتناب خواهد کرد. برخی از افراد نیز وجود دارند که از روش‌های درمانی جایگزینی همچون طب سوزنی جهت جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس استفاده می‌کنند. با اینکه شواهدی مبنی بر تاثیرات عوامل محیطی بر بیماری پسوریازیس وجود دارد اما این عوامل در بین افراد مختلف متفاوت است. فرد مبتلا ممکن است با استرس و یا آفتاب‌سوختگی و حتی مصرف بعضی از غذاها دچار مشکلات شدیدتری شود، اجتناب از این موارد می‌تواند تاثیرات مثبتی داشته باشد.

چشم‌انداز و جمع‌بندی مقاله

جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس

هیچ درمان قطعی برای بیماری پسوریازیس وجود نداشته اما اکثر مردم می‌توانند علائم خود را با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و یا دارو کنترل نمایند. تحقیقات صورت گرفته به شکل فزاینده‌ای پسوریازیس را به سایر شرایط بهداشتی همچون دیابت، بیماری قلبی، چاقی، بیماری کبد، سرطان و افسردگی پیوند می‌دهد. برخی از افراد مبتلا به بیماری پسوریازیس امکان دارد احساس خجالت و شرمساری داشته باشند، به ویژه زمانی که افراد دیگر بر این عقیده‌اند که این بیماری مسری است، دقت داشته باشید که بیماری پسوریازیس از فردی به فرد دیگر منتقل نخواهد شد و لمس کردن قسمت علائم ایجاد شده باعث نمی‌شود که بخش دیگری آسیب ببیند. با این‌حال پسوریازیس یک بیماری بوده که تمایل به گسترش در بخش‌های مختلف بدن را دارد، افرادی که احساس می‌کنند مبتلا به این بیماری هستند باید با پزشک درباره جلوگیری از گسترش بیماری پسوریازیس مشورت نمایند و مراحل درمانی را آغاز کنند. استفاده از مطالب و مجله‌هایی که به صورت تخصصی در رابطه با این بیماری انتشار یافته‌اند جهت ایجاد تغییرات درست در زندگی و همچنین اجتناب از عوامل آن موثر خواهد بود.

منبع: http://asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا