یبوست عامل اصلی بیماری دیورتیکولر است

بیماری دیورتیکولر، زمانی بیماری نادری بود و حتی امروزه نیز بیماری دیورتیکولر در برخی نقاط جهان مشاهده نمی شود. اما در امریکا بیش از نیمی از افراد بالای ۶۰ سال به این بیماری مبتلا هستند، بدون آنکه حتی از وجود آن اطلاعی داشته باشند. بیماری دیورتیکولر در حقیقت یک بیماری ناشی از شیوهٔ زندگی است که به سادگی با اصلاحاتی در رژیم غذایی قابل پیشگیری است. متأسفانه زمانی که اغلب مردم متوجه بیماری دیورتیکولر می شوند، بسیار دیر شده و بیماری پیشرفت کرده است. اما خبر خوب اینکه با تغییرات ساده ای در رژیم غذایی می توان مانع از تبدیل شدن آن به یک مشکلی جدی شود.

علت بیماری دیورتیکولر

بیماری دیورتیکولر

بیماری دیورتیکولر زمانی رخ میدهد که کیسه ها یا بن بستهای کوچکی، تقریباً شبیه بادکنک، در طی مدتی طولانی به علت فشار ناشی از تلاش در دفع مدفوع خشک و سخت، بر دیوارهٔ خارجی رودهٔ بزرگ تشکیل می گردند. همانطوری که حدس میزنید افرادی که دچار یبوست مزمن هستند اغلب به بیماری دیورتیکولر مبتلا می شوند. علت اینکه این مسئله تا بدین حد امروزه شایع است، آن است که رژیم غذایی ما حاوی غذاهای تصفیه شدهٔ فراوانی است که فاقد فیبر هستند. سیستم گوارشی ما به گونه ای آفریده شده که مناسبب کار در حجمی بیش از آنچه امروزه اغلب ما مصرف می کنیم باشد، بنابراین در طی زمان مجبور است کار فراوانی انجام دهد تا مدفوعی کم حجم و سخت تولید کند که نهایتا فشاری بیش از حد تحمل به رودهٔ بزرگ وارد خواهد اورد.

علایم بیماری دیورتیکولر

بیماری دیورتیکولر

برخی از افراد مبتلا به بیماری دیورتیکولر هیچ نوع علامتی ندارند، سایر افراد دارای یبوست مزمن هستند که متعاقبا با اسهال همراهی دارد و علائم دیگری از قبیل وجود گاز و درد در قسمت پایین و چپ شکم وجود دارد. گاهی مقداری از مادهٔ مدفوعی در داخل کیسههای کوچکی که از روده به سمت خارج شکم داده اند گیر میافتد و عفونی میشود. این حالت مرحلهٔ جدی تری از بیماری دیورتیکولر بنام دیورتیکولیت است که با تب، دلپیچه و خونریزی از مقعد مشخص می شود و مستلزم درمان آنتیبیوتیکی به دست پزشک است. برخی از افراد زمانی متوجه ابتلاء خود به بیماری دیورتیکولر می شوند که به دلیل شکایتی جدا از این بیماری تحت عکسبرداری با اشعهٔ ایکس قرار میگیرند، اما اغلب مردم زمانی که به دیورتیکولیت مبتلا میشوند، آن را کشف میکنند.

پیشگیری از بیماری دیورتیکولر

بیماری دیورتیکولر

پس از آنکه به کمک آنتی بیوتیک مرحلهٔ حاد بیماری را پشت سر گذاشتند، به این نتیجه می رسند که باید برای پیشگیری از عود مجدد دیورتیکولیت تلاش کنند و این مهم با اتخاذ روشهای درست، عملی است. بیماری دیورتیکولر درمانی ساده دارد: فیبر! اما امروز میدانیم که رژیمی حجیم و سرشار از فیبر به رودهٔ بزرگ کمک خواهد کرد تا وظیفه اش را به درستی انجام دهد. با تحقیقات بسیاری نشان داده است که افزایش مقدار فیبر رژیم غذایی به طور تقریبی در ۹۰ درصد بیماران نیاز به درمانهای جراحی را مرتفع میکند. مکملهای سبوس بسیار مؤثرند. می توانید از قرصهای سبوس (که در بعضی از کشورها در دسترسر هستند.) یا از سبوس آسیاب شده استفاده کنید، اما مطمئن شوید که در این کار زیادهروی نمی کنید زیرا مصرف فیبر بیش از اندازه در آن واحد ممکن است. سیستم گوارش را مختل کند. بهتر است به تدریج ظرف سه چهار هفته مصرف آن را افزایش دهید.

منبع: https://mag.asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا