آشنایی کامل با انواع مواد معدنی بدن

در این مطلب از سایت آسان طب از مواد معدنی بدن که برای کارکرد مناسب بدن مفیدند صحبت می کنیم..باما همراه باشید تا بدانید کدام مواد معدنی بدن را استفاده کنید :

 

 

درباره ی مواد معدنی بدن بیشتر بدانید :

یکی از مواد معدنی بدن گوگرد؛ یک عنصر مهم برای سلامتی استخوانها، مفاصل، تاندونها و دندانها میباشد. بعلاوه اثر تصفیه کنندهٔ خون و جلوگیری از عفونتها را دارد. گوگرد بوسیلهٔ مواد پروتئینی یا سفیدهای وارد بدن می شود و برای سلامت تمام بافتها ضروری است. گوگرد خون را تصفیه و ضدعفونی می کند و برای عفونتهای داخلی و بیماریهای پوستی مفید است. گوگرد در سیر، علف چشمه (بولاغ اوتی)، پیاز، ترب سیاه، خرما و غیره یافت می شود.

 

 

یکی از مواد معدنی بدن ،منیزیم؛ عنصر مهمی است که در مایع درون سلولی یافت می شود و الکترولیت اساسی بدن است. منیزیم یکی از فاکتورهای مهم در سیستم آنزیمی است. در نقل و انتقال فسفاتها، انقباض ماهیچه ای و جریان عصبی مداخله دارد و عمل آن غالباً در جهت همکاری با کلسیم است. منیزیوم به بدن انرژی می دهد و به کارکردن بهتر بدن کمک می کند. این ماده همچنین استرس، افسردگی و بی خوابی را کاهش می دهد.وجود منیزیوم کافی در مایع مغزی نخاعی برای حفظ خاصیت انعطاف پذیری سیناپسهای عصبی ضروری است.

 

 

سیناپسهای بین سلولهای مغز ارتباط برقرار می کنند و خاصیت انعطاف پذیری آنها برای قدرت یادگیری و حافظه، حیاتی است. غنی ترین منبع منیزیوم شامل آبجیل (بادام، پسته، گردو، بادام زمینی و…)، تخمه کدو، برگ سبز سبزیجات، غلات، گندم، جو، آرد سویا، چغندر، اسفناج، حبوبات، جودوسر، نان سبوس دار، سیب زمینی و اکثر میوه ها میباشند.

 

 

یکی از مواد معدنی بدن ،کسیم : باید به میزان کلسیم دریافتی توجه شود، عوامل متعددی در کمبود کلسیم مؤثرند، از جمله میزان جذب روده ای کلسیم، کار کلیه ها، متابولیسم استخوانها، اثر متقابل داروها و غذاها، کم تحرکی و عدم مصرف کافی لبنیات به دلیل عدم تحمل لاکتوز، در این صورت اگر شیر و لبنیات به مقدار کافی مصرف نشود، ممکن است نیاز به مصرف مکمل کلسیم باشد.

 

 

یکی از مواد معدنی بدن ،آهن؛ آهن یکی از فلزات لازم و ضروری بدن انسان است و مقدار کمی از آن برای و شد طبیعی بدن لازم است، اما اثرات آن بر بدن بسیار زیاد است. آهن به طور مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم بر رفتار و قوای درک انسان تأثیرگذار است. کمبود آهن سبب فراموش کردن زودهنگام مطالب، از دست دادن حافظه کوتاه مدت و ناتوانی در به خاطرسپردن مطالب می باشد.

 

 

آهن در گوشت و سبزیجات سبز وجود دارد و برای ساختن هموگلوبین لازم و ضروری است. دو سوم آهن در بدن به شکل هموگلوبین است. مقدار کمتری از آن به شکل های دیگر در کبد و مغز استخوان وجود دارد. توت فرنگی، اسفناج، سبزیجات، سیب، گلابی، انگور شاهی و سیاه، انگور یاقوتی، گندم، برگ چغندر، لوبیا، عدس، کلم قمری، هویج، انجیر، بادام، موز، بلوط، انار کشمش و خرما مقدار زیادی آهن دارند و خوردن آنها برای سلامتی بدن مفید می باشد.

 

 

مصرف آهن اضافی باعث تهوع و استفراغ و دردهای شکمی شده و از جذب مواد معدنی دیگر نیز جلوگیری می کند. برای جذب بهتر آهن لازم است همراه غذا، سبزی خوردن و سالاد مصرف کنید.

 

 

یکی از مواد معدنی بدن ،سدیم؛ از مهمترین کاتیونها در مایع بین سلولی و یک ترکیب اسمزی در کنترل حجم خون است. سدیم، در بسیاری از غذاها یافت می شود و بیشتر بصورت نمک طعام وارد بدن میگردد. در تمام مایعات بدن به مقدار زیادی وجود دارد و برای اعمال فیزیولوژیک طبیعی بدن بسیار لازم و ضروری است.

 

 

سدیم از مواد معدنی بدن ، آب بدن را تنظیم می کند، در نتیجه با افزایش یا کاهش مصرف آب، بدن بلافاصله دچار خشکی یا تورم نمی شود. به هدایت امواج عصبی کمک می کند و در منقبض شدن عضلات مؤثر است. در تنظیم PH بدن نقش مهمی دارد.

 

 

کمبود سدیم در بدن خطرناک است و باعث سستی، انقباض عضلانی، خستگی، گیجی و افت فشار خون می شود. البته در سالمندانی که مبتلا به فشارخون، مشکلات قلبی، کلیوی و دیابت هستند، محدودیت مصرف سدیم باید اعمال شود.

 

 

یکی از مواد معدنی بدن ، پتاسیم؛ یکی دیگر از فلزات و عناصر مفیدی که در ساختمان بدن انسان بکار رفته خاص، است پتاسیم میباشد. در اکثر غذاها بویژه در مواد سفیده ای و پروتئینی وجود دارد. از پتاسیم مهمترین عنصر در مایع داخل سلولی است. پتاسیم در برنج، گل گاوزبان، ازگیل، انگور، به، توت فرنگی، سیب زمینی، لیمو، موز، نارنج، اسفناج، کاسنی، سیب، آناناس، زرشک، عدس، لوبیا سفید و سویا یافت می شود.

 

 

در لبنیات نیز پتاسیم فراوانی یافت می شود، از این جهت خوردن ماست و دوغ مفید است. پتاسیم باعث بهبود عملکرد کلیه ها، غدد فوقکلیوی، قلب، سلولهای عصبی و عضلانی و نیز باعث حفظ تعادل آبی و اسیدی بدن می شود. لذا لازم است در دوران سالمندی به میزان کافی، پتاسیم به بدن برسد زیرا کمبود آن باعث خستگی، یبوست، ضعف عضلانی، خوابآلودگی، نامنظمی ضربان قلب و تأخیر در تخلیه ی معده میگردد.

 

 

یکی از مواد معدنی بدن ، فسفر؛ فسفات آنیون اصلی مایعات داخل سلولی را تشکیل میدهد. فسفاتها مهمترین ماده معدنی مورد نیاز برای فعالیتهای سلولی هستند. استخوان نیز حاوی مقدار زیادی فسفات کلسیم است. فسفر در شیر، زرده تخم مرغ، ماهی و سبزیجات فراوان است. در کارهای فکری مقداری فسفر مصرف میشود و عمل آن نظیر کلسیم بوده و تنظیم آن بعهدهٔ کبد می باشد که آن را به کمک ویتامین D انجام میدهد.

 

 

پس برای استفاده بهتر از فسفر مانند کلسیم باید از اشعه آفتاب استفاده نماییم. منابع حیوانی مانند: گوشت گاو و گوسفند، ماکیان و ماهی که غنی از پروتئین هستند، دارای فسفر زیادی می باشند. در حقیقت هرجا پروتئین هست، فسفر هم به مقدار زیادی یافت می شود. در نخود، لوبیا، گوجه فرنگی، کنگر، ریواس، کلم، کرفس، کاهو، شنگ، توت، شلغم، سیر، پیاز، سیب، ذرت، جو، چغندر، اسفناج، باقلا، موز، خرما، بلوط، بادام و نیز در گندم تخم مرغ فسفر و نیز کلسیم فراوانی وجود دارد.

 

 

یکی از مواد معدنی بدن ، ید ؛ معروفترین عنصر کمیاب بدن ید است. برای تشکیل هورمونهای تیروئید وجود ید بسیار ضروری است. ید در تمام غذاهای دریایی وجود دارد. مقدار آن در بدن انسان بواسطهٔ ترشحات غدهٔ تیروئید تنظیم میگردد. کمبود ید باعث رشد غده تیروئید و بزرگی آن می شود.

 

 

انواع غذاهای دریایی و ماهی سرشار از ید هستند و توصیه می شود یک بار در هفته ماهی مصرف شود. ید در سیر، پیاز، علف چشمه، اسفناج، کلم، هویج، تره، شلغم، گوجه فرنگی، گلابی انگور به مقدار متفاوت وجود دارد. نمکی حاوی ید، منیع دیگر این ماده مغذی است.

 

 

یکی از مواد معدنی بدن ،روی؛ یکی از اجزاء اصلی تعدادی از آنزیمها می باشد که یکی از مهمترین آنها آنزیم انیدراز کربنیک است. همچنین روی یک از اجزاء بعضی از پپتیدازها بوده و بنابراین برای هضم پروتئینها در لوله گوارش برای تنظیم ضربان قلب و کار عضلات اهمیت دارد. روی در اغذیه حیوانی مانند غذاهای دریایی، گوشت، زرده تخم مرغ، شیر، گوشت پرندگان به مقدار متوسط و در اغذیه گیاهی مانند آجیل مغزدار وجود دارد

 

 

یکی از مواد معدنی بدن ، فلوئور؛ وجود فلوئور در بدن در دورهای از زندگی که دندانها تشکیل می شوند، ضروری است و بعدها دندانها را در برابر پوسیدگی محافظت می کند. فلوئور همراه با فسفر، نقش عمده ای در متابولیسم کلسیم دارد، از این جهت برای استخوانسازی، عنصری ضروری است۔ فلوئور در تعداد زیادی از گیاهان مخصوصاً در غلات، مانند برنج، گندم، حورو همچنین در ترب، زردآلو، انگور، گوجهفرنگی و سیب زمینی یافت می شود. در ماهی دریا، گوشت قرمز، تخم مرغ و پرندگان دیگر نیز وجود دارد.

 

 

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا