ترنس سکچوالیسم یا اختلال هویت روانی جنسی
ترنس سکچوالیسم یکی از انواع اختلالات هویت جنسی است.ما در مجله اینترنتی آسان طب در مورد ترنس سکچوالیسم یا اختلال هویت روانی جنسی بیشتر توضیح خواهیم داد.
ترنس سکچوالیسم
فرم بالینی ترنس سکچوالیسم عبارتست از: احساس نامطبوع و رفتار بی تناسب در مقابل جنسیت موجود و پافشاری در تبدیل شدن به جنس مخالف.
این تشخیص به شرطی داده می شود که بیماری ادامه دار باشد و محدود به دوره استرس نباشد.(حداقل دو سال ادامه یابد)
بایستی همراه با سایر بیماری های روانی نباشد (اسکیزوفرنی و یا آنومالیهای جسمی – جنسی).
این افراد از پوشیدن لباس مربوط به جنسیت واقعی خود امتناع می ورزند و از البسه جنس مخالف استفاده می کنند. رفتار و اعمال این اشخاص مربوط به جنس مخالفشان است، این افراد پافشاری دارند که با درمان های جراحی و یا طبی به جنس مخالف خود تبدیل شوند.
وضعیت تشریحی جنسی و پزشکی این افراد در ظاهر و در معاینات کامل هیچگونه آنومالی و یا اشکالی ندارد.
شکل های همراه:
اغلب همراه با ترنس سکچوالیسم ، اختلال شخصیت هم دیده می شود.
اضطراب و افسردگی همیشه مشاهده می شود. آنها این دو احساس را در رابطه با عدم رضایت از زندگی جنسی خود می دانند.
تیپ های فرعی:
این اختلال بر حسب تاریخچه جنسی و غالب ابتدائی شان، انواع زیر را شامل میشود:
۱- بدون جنسیت (یا ASexual)
۲- هموسکچوال (همجنس باز)
۳- هتروسکچوال (دوستی جنس مخالف)
4- فرم غیراختصاصی
در افراد بدون جنسیت، اغلب گزارشی از نداشتن احساس جنسی قوی در طول زندگی شان وجود دارد، در تاریخچه آنها، حداقل فعالیت جنسی و یا نبودن فعالیت جنسی بچشم می خورد و گاه هیچوقت احساس لذت جنسی نداشته اند.
افراد هموسکچوال، که ترنس سکچوالیسم هستند. اغلب احساس و رفتار هموسکچوالیتی را انکار می کنند، ولی از روابط با هم جنس لذت می برند.
سه گروه هتروسکچوال که تمایل به روابط جنسی هتروسکچوال دارند، هر سه گروه دورہ مزمن دارند، تا زمان جراحی جنسی شکایتشان ادامه دارد.
بیشتر ترنس سکچوال ها، زنانی هستند که تمایل به مرد شدن دارند.
سن شروع:
این افراد اغلب شکل جنسی را از زمان کودکی داشته و از مساله هویت جنسی خود اطلاع دارند و آنرا بعنوان یک راز نگه می دارند و حتی به خانواده و دوستان خود نمی گویند .
سن شروع برای انها که فاقد جنسیت هستند و یا هموسکچوال می باشند، اغلب بعد از بلوغ است و یا در اغاز بلوغ این احساس را دارند ولی در انها که هتروسکچوال هستند، ممکن است دیرتر شروع شود.
آسیب و عوارض:
اغلب فعالیت های شغلی و اجتماعی این افراد بهم میخورد، تعدادی بعلت اضافه شدن سایر بیماری های روانی و یا انجام ندادن نقش جنسی خود گرایش به خودکشی پیدا می کنند، در موارد نادری، مردان، آلت تناسلی خورد را قطع میکنند.
عوامل مهيا ساز:
نفوذپذیری شدید زنانگی در یک کودک پسر و مردانگی در یک کودک دختر باعث بیماری ترنس سکچوالیسم می شود.
ترنس سکچوالیسم ها همیشه تحت تاثیر اختلال رابطه با اولیاء خود بوده اند، یک والد پرقدرت و غالب، می تواند نقش جنسی خود را به هر کودکی اعمال کند، و برای کودک جنس مخالف خود که تحت تاثیر او هست این بیماری را ایجاد می نماید.
در یک خانواده اگر ارزش و اعتبار یک جنس بیشتر باشد، (مثلاً زن) همه کودکان دوست می دارند آن جنس را داشته باشند.
تشخیص افترافی:
در هموسکچوالیتی زن صفت، رفتار شخص بطور اختصاصی جدا از جنسیت خود می باشد. (اگرچه تعدادی از این افراد تمایلی ندارند که برخلاف وضعیت تشریحی خود باشند).
در دو جنس تشریحی (با اشکال جسمی)، ممکن است بیماران اشکالی در هویت جنسی خود داشته باشند، اما ظهور جنسیت غیرعادی «از نظر تشریحی»، ما را در تشخیص کمک می کند.
سایر مواردی که مشکلی در اختلال هویت جنسی وجود دارد، ممکن است:
اولا در دوره محدودی از استرس باشد که در این دوره کوتاه، از روی تغییر جنسیت و رهائی از سیستم تناسلی موجود وجود دارد و در چنین مواردی تشخیص در «اختلال اتی پیک هویت جنسی» مطرح می شود».
ثانیا، تشخیص ترنس سکچوالیسم وقتی داده می شود که حداقل دو سال از این اختلال، بدون وجود سایر امراضی، گذشته باشد
در اسکیزوفرنی، هذیانی در زمینه تعلق به جنسیت دیگر، وجود دارد ولی نادر است. وجود اختلال ترنس سکچوالیسم ، توسط اظهاری غیر هذیانی است و شخص خود را با آگاهی کامل متعلق به جنس دیگر م یداند.
در کسالت ترنس ویس تیسم و ترنس سکچوالیسم هر دو علاقه به پوشیدن لباس جنس مخالف دارند، ولی ترنس سکچوالیسم پافشاری در تغییر جنسیت خود توسط عمل جراحی دارد، در حالیکه ترانس ویس تیسم علاقه ای به عمل یا سایر درمان ها برای تغییر جنسیت ندارد.
فاکتورهای تشخیص:
الف: احساس نارضایتی از جنسیت تشریحی موجود و توأم با آن رفتار نامناسب در مقابل جنسیت واقعی وجود دارد.
ب: ارزوی رهائی از سیستم تناسلی موجود و زندگی با جنسیت دیگر داشتن.
ج: استمرار اختلال (محدود به دوره ای از استرس نیست و کمتر از دو سال نیست).
د: عدم حضور اختلال جسمی و جنسی (عضو جنسی طبیعی و سالم است و مربوط به جنسیت اصلی است.)
ه: به علت سایر امراض روانی مثل اسکیزوفرنی نیست.