گیاه رازیانه و مزایای بینظیر آن برای جسم و روح انسان
رازیانه یک نوع گیاه دارویی بوده که به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. گیاه رازیانه هم در مصارف آشپزی و هم درمانی کاربرد فراوانی داشته، به عنوان نمونه از این گیاه در بسیاری از غذاهای مختلف هندی و ایتالیایی استفاده میشود.
گیاه رازیانه و مزایای آن
علاقهمندان به سایت مجله پزشکی آسانطب؛ جالب است بدانید که نام لاتین این گیاه foeniculum vulgare بوده و تمامی بخشهای آن از قبیل برگ، دانه و … قابل استفاده میباشند. یونانیان باستان و رومیها بر این باور بودهاند که گیاه رازیانه به انسان قدرت، استعداد فراوان و عمر طولانی خواهد بخشید.
در نظر داشته باشید که گیاه رازیانه یک طعمدهنده فوقالعاده نیز محسوب شده و به عنوان یک ادویه در غذاهای بسیاری همانند ترشیجات و سیبزمینی سرخ شده به کار برده میشود.
طعم گیاه رازیانه چیزی معادل شیرین بیان بوده و در سالاد، سوسیس، بستنی، کوکیها، پاستا و موارد دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. جالب است بدانید؛ نوشیدن چای رازیانه در طب سنتی سراسر جهان به کار گرفته میشود. در نظر داشته باشید که این گیاه دارای مزایای بسیار زیادی بوده اما همه آنها توسط علم غربی مورد تایید قرار نگرفتهاند.
رازیانه و استفاده آن در موارد ذیل …
تسکین نفخ، افزایش متابولیسم، درمان فشار خون بالا، بهبود بینایی، جلوگیری از گلوکوم، تنظیم اشتها، هضم سریع، کاهش استرس، سم زدایی بدن و …
با توجه به گیاهان دارویی، دانه گیاه رازیانه به هضم غذا و عضلات دستگاه گوارش کمک کرده و همچنین باعث کاهش گاز، التهاب و گرفتگی معده خواهد شد. رازیانه ممکن است در ترکیب با سایر داروهای گیاهی جهت تغییر عوارض جانبی فرمولهای گیاهی استفاده شده، به عنوان ملینها و یا سایر روشهای درمانی برای مشکلات گوارشی مورد استفاده قرار گیرد.
عادت ماهانههای دردناک
دورههای دردناک یا دیسمنوره یکی از مشکلات رایج بسیاری از بانوان بوده که اغلب آنها از داروهای بدون نسخه مانند داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) برای درمان درد خود استفاده میکنند. با این حال حدود 10 تا 20 درصد از بانوانی که از این دورههای سخت و ناراحتکننده رنج میبرند، با این شیوه باز هم از درد رهایی نمییابند.
این افراد به دنبال راههای جایگزین و یا مکمل برای کاهش دردهایشان بوده که در طی مطالعات انجام شده در سال 2012، گیاه رازیانه به عنوان یک راهحل مناسب معرفی شد. محققان بر این باورند که رازیانه کمک کرده تا رحم را از پیمودن نگه دارد و این چیزی است که درد ناشی از دیسمنوره را کاهش میدهد.
کولیک
یکی از مزایای قابل توجه در علم روانشناسی، ویژگیهای آنتی اسپاسمودی بوده و به همین دلیل برخی معتقدند که چای رازیانه نیز ممکن است در کاهش علائم کولیک در نوزادان نقش موثری داشته باشد.
تنظیم قند خون
بسیاری از متخصصین توصیه میکنند که چای گیاه رازیانه به عنوان راهی برای تنظیم قند خون حتما مورد استفاده قرار گیرد.
طی مطالعات اخیر در بنگلادش مشخص شد که موشها با عصارهای تهیه شده از بذرهای رازیانه تحت درمان قرار گرفتند و در برخی از مقادیر، دوز این عصاره سطح گلوکز خون را به میزان مشابه با داروهای ضد قارچی استاندارد کاهش میدهد.
تسکین درد
گیاه رازیانه همانند یک مسکن قوی عمل کرده و دردهای مقطعی را بهبود خواهد بخشید و نکته مهم آن است که دردهایتان را بدون کوچکترین عوارض شیمیایی از بین خواهید برد.
هیدراتاسیون
یقینا با این سخن که سلامتی بسیار ارزشمند است، موافق خواهید بود، به همین خاطر چای رازیانه میل کنید زیرا این نوشیدنی بسیار خوش طعم بوده و مهمتر از همه اینکه بدون کافئین میباشد.
کدام بهتر است؟ عصاره رازیانه یا چای رازیانه؟
چای گیاه رازیانه معمولا خالص بوده و اثرات مفید آن، دلایل متعددی را برای صرف این چای نشان میدهد، در حالی که اداره غذا و داروی ایالات متحده (FDA) هیچگونه نظارتی بر مکملها و عصاره گیاهان دارویی ندارد.
با وجود اینکه اکثر ادعاهای موجود در مورد چای رازیانه و رازیانه بر اساس طب سنتی هستند، برخی از مطالعات علمی و پزشکی خواص خاصی از این گیاه را مشخص کردهاند، به ویژه روغنهای ضروری آن که ممکن است باعث افزایش سلامتی شود.
مطالعات نشان دادهاند که مزایای چای رازیانه مرتبط با اسانسهای روغنی عبارتند از:
کاهش تشکیل لختههای خون
دارای خاصیت آنتی اکسیدانی
اثرات ضد باکتریایی
فعالیت ضد قارچی
خواص ضد التهابی
ضد دیابت
کنترل گرد و غبار
چه کسانی باید از چای رازیانه اجتناب کنند؟
رازیانه معمولا گیاه ملایمی در نظر گرفته میشود، گرچه برخی افراد ممکن است به آن آلرژی داشته باشند.
برخی از مطالعات بیانگر این است که رازیانه اثرات استروژنی دارد، بدین معنی که اثرات استروژن را تقلید میکند. زنان باردار و شیرده و همچنین افراد مبتلا به سرطان که به استروژن حساس میباشند نیز باید از مصرف رازیانه اجتناب کنند.
آیا شما از این گیاه با ارزش استفاده مینمایید؟
Source: https://mag.asanteb.com