داروی آمفوتریسین نوعی از ضد قارچ ها

در این مطلب ما برای شما از داروی آمفوتریسین اطلاعات بیشتری را به اشتراک می گذاریم. داروی آمفوتریسین یک داروی ضد قارچ است که احتمالا کسانی که از این عارضه رنج می برند با نام این دارو آشنا هستند یا پزشکشان این دارو را برای آنها تجویز کرده است.پیشنهاد ما به شما این است که قبل از استفاده از داروی آمفوتریسین با ما در این مطلب از سایت آسان طب همراه باشید و اطلا عات کاملی بدست آورید.

 

خصوصیات داروی آمفوتریسین

داروی آمفوتریسین

داروی آمفوتریسین (Amphotericin) یا به اصطلاح داروی  Fungizone, Amphoci, Am Bisome, Abelcet: داروی ضد قارچ می باشد . میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو  کم است و  میزان وابستگی و اعتیاد به دارو نیز کم می باشد. برای استفاده از این دارو  احتیاج به نسخه پزشک است و این دارو برای استفاده مردم عادی بلامانع است.داروی آمفوتریسین دارویی بسیار مؤثر و قوی ضد قارج است که به دو صورت مورد استفاده قرار میگیرد: الف – نوع تزریقی دارو برای درمان عفونت های قارچی و ب – نوع خوراکی دارو برای درمان برفک دهان یا بثورات روده.

نکته: نوع تزریقی این دارو باید در بیمارستان و تحت نظر پزشک مصرف شود زیرا احتمال عوارض شدید میرود. ضمنا قبل از تزریق باید تست حساسیت به دارو انجام بگیرد. در افراد بالای ۶۰ سال از این دارو را نمیتوان برای درمان بثورات و  برفکهای ناحیه مهبل استفاده نمود. داروی آمفوتریسین به صورت  قرص، قرص های لوزی شکل، محلول، آمپول (تزریقی) موجود است.

بهتر است که  نوع خوراکی دارو (هر ۶ ساعت یکبار) و نوع تزریقی دارو (هر ۶ ساعت یکدفعه در روز)  استفاده شود.اندازه دوز مجاز مصرفی دارو به صورت قرص و مسحلول دارو (۴۰۰ تا ۸۰۰ میلی گرم در روز)، قرصهای لوزی شکلی (۴۰ تا ۸۰ میلی گرم در روز)  و نوع تزریقی دارو بستگی به وضعیت اشخاص مختلف  است.

 

چگونگی تأثیر داروی آمفوتریسین

آمفوتریسین

اثرات مفید و بهبود دهنده دارو مدت ۲ تا ۴ روز پس از شروع درمان با دارو معلوم می شوند و ضمنا این اثرات مدت ۳ تا ۶ ساعت پس از قطع مصرف دوز دارو در بدن باقی می مانند. رژیم غذایی خاص هنگام مصرف دارو بدین صورت است که چون استفاده از نوع تزریقی دارو موجب کاهش میزان پتاسیم و منیزیم موجود در خون میگردد، لذا برای رفع این نقیصه، استفاده از مکمل های معدنی در طول مصرف دارو، توصیه می شود. داروی آمفوتریسین باید در یک محفظه بسته، در جای خشک و خنک، دور از دسترس کودکان نگهداری شود. ضمنا برخی از انواع تزریقی دارو باید در یخچال نگهداری گردد.  دوره درمان با داروی آمفوتریسین را کامل کنید، حتی اگر احساس بهبودی نمودید. زیرا منشأ عفونت ممکن است هنوز فعال باشد. در صورت قطع مصرف دارو، علائم عود بیماری ظاهر میشوند.

 

عوارض جانبی مصرف داروی آمفوتریسین

داروی آمفوتریسین

نوع خوراکی این دارو عوارض مهمی به دنبال ندارد. اما نوع تزریقی دارو که باید تحت نظارت دقیق پزشکی استعمال گردد ممکن است عوارضی همچون سردرد، تهوع، سوء هاضمه، شکم درد، درد عضلات را باعث گردد. این عوارض باید کنترل شود و برطرف گردند.  مصرف دارو در افراد بالای ۶۰ سال و کسانیکه درد مزمن کلیوی دارند و یا قبلا نسبت به این دارو حساسیت داشته اند، باید قبل از مصرف دارو، پزشک معالج خود یا پزشک
داروساز را در جریان قرار دهند. مصرف دارو برای زنان حامله در  نوع خوراکی دارو خطر چندانی برای اینگونه زنان در برندارد. اما نوع تزریقی دارو فقط باید هنگامی استفاده شود که میزان عفونت بسیار حاد و شدید باشد. مصرف دارو برای زنان شیرده: در نوع خوراکی دارو خطری ندارد. اما نوع تزریقی آن چون معلوم نیست که آیا پس از تزریق، دارو در شیر مادر ترشح می شود یا خیر، بهتر است  که با پزشک مشورت شود مصرف دارو برای اطفال باید با کاهش دوز مجاز دارو همراه باشد.  مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال اشکالی ندارد.

نکته: استفاده طولانی مدت از نوع تزریقی این دارو، ممکن است به کاهش میزان پتاسیم و منیزیم خون منجر شده و همچنین آسبب های کلیوی و بیماریهای خونی بدنبال داشته باشد.

اخطار: آزمایشات منظم خون برای کنترل کارکرد کلیه ها و همچنین کنترل میزان پتاسیم و منیزیم خون و آگاهی از تعداد سلولهای خونی، در طول مصرف نوع تزریقی دارو ضروری میباشد.

 

منبع :http://asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا