اطلاعات مفید از قرص کاربی مازول Carbimazole

اگر از پرکاری تیروئید رنج می برید قطعا این مطلب از سایت آسان طب برای شما مفید خواهد بود. قرص کاربی مازول یکی از کهک ترین قرص هایی است که پزشکان برای پر کاری تیروئید برای بیماران تجویز می کنند. ممکن است قرص کاربی مازول را پزشک به تنهایی یا ممکن است که همراه با داروهای دیگر برای درمان پرکاری تیروئید تجویز کند. پیشنهاد می شود اگر تیروئید فعالی دارید این مطلب را حتما بخوانید.

مشخصات قرص کاربی مازول

قرص کاربی مازول
قرص کاربی مازول (Carbimazole)  که با نام های تجارتی: NeO – MerCazole در داروخانه ها موجود می باشد از  دسته دارویی  برای درمان بیماری های غده تیروئید می باشد. البته بیشترین کاربرد آن برای پرکاری تیروئید می باشد. بهتر است بدانید که میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو  نسبتا زیاد است و  میزان وابستگی و اعتیاد به قرص کاربی مازول کم می باشد. قرص کاربی مازول احتیاج به نسخه پزشک دارد. قرص کاربی مازول قابل استفاده برای عموم نمی باشد. قرص کاربی مازول  برای جلوگیری از تشکیل هورمون های تیروئیدی در افرادی به کار می رود که غده تیروئید آنها بیش از حد فعال است. این دارو تنها میتواند موجب تخفیف و تسکین بیماری گواتر گردد. افزایش هورمون های تولید شده در تیروئید باعث افزایش سرعت بعضی از کار ها در بدن می شود. مثل  تعریق زیاد و یا حالت اسهال. قبل از ید درمانی نیز از این دارو استفاده می شود.

کاربی مازول به شکل قرص در اختیار هست. زمان مصرف دارو  ۲ تا ۳ بار در روز می باشد و اندازه دوز مصرفی مجاز دارو  ۱۵ تا ۴۰ میلی گرم در روز است.

چگونگی تأثیر قرص کاربی مازول

برخی اثرات این دارو مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از مصرف هر دوز دارو، در بدن دوام خواهند داشت. رژیم غذایی خاص هنگام مصرف قرص کاربی مازول بدین صورت است که  هنگام مصرف این دارو، بنا به توصیه پزشک، باید از مصرف غذاهایی که میزان ید آنها زیاد است مانند ماهی روغن و ماهی خال مخالی خودداری شود.  این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک و دور از دسترس کودکان نگهداری شود.  مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید زیرا قطع مصرف دارو ممکن است موجب عود مجدد علائم بیماری گردد.

عوارض جانبی مصرف قرص کاربی مازول

قرص کاربی مازول

سردرد، سرگیجه، تهوع و درد مفاصل، از عوارض معمول مصرف دارو می باشند. ضمنا از زخم گلو و زخم دهان نیز ممکن است حادث شوند، که در صورت بروز این عوارض باید تحت نظر پزشک قرار گرفت. ریزش مو، ظاهر شدن جوش، خارش و یرقان از دیگر عوارض جانبی دارو می باشد که در صورت بروز آنها باید فورا تحت مراقبت های دقیق پزشکی قرار گرفت.
نکته: افرادی که به دردهای مزمن کلیوی و کبدی مبتلا هستند، باید قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را در جریان بگذارند. مصرف دارو برای زنان حامله معمولا مجاز نمی باشد. زیرا ممکن است نواقصی را در رشد بچه بوجود بیاورد. مصرف دارو برای زنان شیرده چون دارو در شیر مادر ترشح می شود، لذا این گونه زنان بهتر است با پزشک مشورت نمایند. مصرف دارو برای بچه ها و اطفالبا کاهش دوز مصرفی دارو ضروری است. مصرف دارو برای افراد بالای شصت سال  اشکالی ندارد. مصرف در افراد بالای ۶۰ سال چون استفاده طولانی مدت دارو موجب توقف تولید و کاهش تعداد سلول های خونی می گردد، لذا کنترل منظم تعداد سلول های خونی و همچنین آزمایشات منظم برای آگاهی از کارکرد غده تیروئید در طی مدت درمان با این دارو،
ضروری و لازم می باشد.

 

منبع:http://asanteb.com

‫0/5 ‫(0 نظر)

مقالات پیشنهادی جهت مطالعه ی شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا